Overbeharing

 • #1

  Hi mede forummers,

  Ik ben Gwen maar heb mezelf Sunflower genoemd hier op het forum !!

  Ik zit al heel wat jaren met de vraag of ik wel in het juiste lichaam zit nu hoor ik je denken hoe dat zo
  En dat zal ik je proberen uit te leggen maar het onderwerp is zo gevoellig dat ik het er zelfs niet eens met mijn beste vriendin kan bespreken !!

  ( en dat vindt ik heel erg want waar heb je een beste vriendin dan voor )

  Maar goed die vraag is voortgekomen in mij omdat ik een vrouw zou moeten zijn die nu in het midden van haar leven erg aan het genieten zou moeten zijn van elke dag ............. etc

  Dat is dus niet het geval mijn dag begint niet zo als van alle andere vrouwen mijn dag begint met mijn gezicht scheren maar dan bedoel ik ook echt letterlijk mijn gezicht ( net als bij de heren ).

  En dan kijken wat ik aan doe doe ik een truitje aanmet declote dan moet ik mijn borsten scheren en ook het stuk van mijn borstbeentje en mijn hals mee nemen om dat truitje aan te kunnen !!
  ( en dan moet ik me vrouw voelen )

  ik kan niet in de ochtend samenmet eenman wakker worden ik moet eerder op staan me wekker zetten om me gezicht te scheren en dan weer er naast gaan liggen willen ze het niet merken met de zon ( vooral zomer ) moet ik zelfs tussendoor nog bijwerken anders ga je stoppels zien en komen ze al weer te voorschijn, geef ook niet graag drie zoenen als ik ergens kom of wat dan ook omdat de gene die ik drie zoenen geef het zal voelen of beter gezegt ik bang ben dat ze het voelen

  De rest van mijn lichaam zit ook erg veel haar ik zal even opsommen waar het allemaal zit : Gezicht ( wangen en kin en boven lip mee genomen ), hals, borsten letterlijk, armen volledig, vingers en pols ook en onderug, tussen en op de schouderbladen, buik ook helemaal en als laatste mijn groote tenen ookzeker niet te vergeten !! ( vrouw ik geen idee )

  Dan ben ik er nog niet hoor ik ben groot en breed en dan nog redelijk lang ook !!
  Ik hou van voetbal, dakar, auto's etc manelijke dingen

  Ik ben goed in het klussen en dan heb ik het over laminaat leggen en behangen etc.

  Ik ben bijna 27 jaar maar ik ben elke dag thuis en alleen en dan ook nog eens in de ziekte wet !!
  Ik weet echt niet meer wat ik voel en moet doen !!

  Als ik genoeg geld zou hebben om alles weg te laten laseren zou ik het doen maar zolang dat er niet is is het elke dag weer scheren !!

  Ik ben een halve dag kwijt als ik alles zou moeten weg scheren kwa overbeharing !!

  Wie o wie kan mij vertellen wat ik hier nog aan kan doen ben ten einde raad heb alles geprobeerd cremetjes, via de huisarts iets te kunnen doen maar ben inderverzekerd, via de psyg die weet ook niks !!

  BEN TEN EINDE RAAD BEN ECHT TEN EINDE RAAD !!

  Ik hoop dat jullie reageren of tips hebben ZO DAT IK OOK EENS ECHT KAN GENIETEN VAN HET LEVEN WANT DAT DOE IK ZEKER NIET EN IK BEN NOG ZO JONG !!!

  LIEFS SUN

  Reactie
  #2

  als er zo'nt overbeharing is, kun je bij de huisarts een verwijsbrief vragen om de haren te laten laseren, dit wordt waarschijnlijk wel door de verzekering vergoed.
  Ga er dus nog maar eens naar de huisarts en vraag een verwijsbrief.
  je schrijft dat je onderverzekerd bent... bedoel je dat het niet in het basis pakket van jouw verzekering zit? dan had je je per januari beter kunnen verzekeren als je weet dat je dit wil.
  zou het toch proberen, anders vlg jaar andere verzekering nemen en er dan iets aan laten doen.
  zou er zeker iets aan doen!
  sterkte Brenda

  Reactie
  #3

  Hi Brenda,

  Bedankt voor je reactie maar ik kon niet overstappen in januari omdat er schulden zijn !! En het zit idd niet in mijn verzekerings paketje ;(

  De huisarts kan er niks aan veranderen ik heb cremetjes gehad, pillen etc hielp niet !!

  Zolang ik die schuldhulpverlening heb kan ik niet overstappen !!

  Misschien heb je nog meer tips of ideeen ??

  Gr Sun

  Reactie
  #4

  Dit is bijna zeker een hormonale kwestie waarbij een internist je verder kan helpen.

  Reactie
  #5

  Overbeharing is vaak erfelijk. Dus komt in jouw familie hypertrichose of hirsutisme voor? Dan bestaat er een kans dat jij hier ook mee te maken krijgt. De eerste klachten doen zich voor aan het eind van de puberteit.

  Naast erfelijkheid spelen hormonen ook een rol.
  De haargroei wordt namelijk voor een deel gestuurd door hormonen. Testosteron en andere mannelijke hormonen zijn hierbij belangrijk. Bij een kleine minderheid van de vrouwen met hirsutisme is er sprake van een verhoogd testosterongehalte in het bloed. Ook een ziekte kan oorzaak zijn van overbeharing. Overbeharing gaat soms gepaard met het polycysteus ovarium syndroom of een aandoening van de bijnieren. Een bijwerking van het polycysteus ovarium syndroom is onregelmatig menstrueren. Als je vermoedt dat jouw overbeharing samenhangt met een ziekte, omdat je bijvoorbeeld onregelmatige menstuaties hebt, raadpleeg dan altijd je dokter.

  Sommige vrouwen met Hirsutisme worden behandeld met anti-mannelijke hormonen. Deze zogenaamde ‘antiandrogenen’ kunnen na 6 tot 12 maanden een vermindering van de haargroei bewerkstelligen. Bij een goed effect kan deze therapie, onder begeleiding van een medisch specialist, jaren worden voortgezet. Andere vrouwen slikken de anticonceptiepil Diane-35.

  Vraag je huisarts om advies.

  En lees deze folder van de dermatoloog over overbeharing ofwel hirsutisme:

  http://www.huidinfo.nl/hirsutis.html

  http://www.huidinfo.nl/hirsutis.html

  Reactie
  #6

  Hi Maaike,

  Dank je wel voor je reactie !!!

  Gr Sun

  Reactie
  #7

  Hi An,

  Dank je wel voor je reactie en tips

  Ik ga er gelijk mee aan de slag !!!

  Gr Sun

  Reactie
  #8

  Een ziekte kan ook oorzaak zijn van je overbeharing.

  Overbeharing wordt soms veroorzaakt door het polycysteus ovarium syndroom of een aandoening van de bijnieren. Een bijwerking van het polycysteus ovarium syndroom is onregelmatig menstrueren.

  Als je vermoedt dat jouw overbeharing samenhangt met een ziekte, omdat je bijvoorbeeld onregelmatige menstuaties hebt, ga dan naar de huisarts.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Andere aandoeningen die een sterke haargroei kunnen veroorzaken zijn: congenitaal bijnierhyperplasie; androgenen, anabolica; idiopatisch; Medicatie: Minoxidil, cyclosporine; ovarium- of bijniertumor; Polycysteus Ovarium Syndroom (PCO); syndroom van Cushing

  Reactie
  #10

  Lees ook:

  Overstappen op lichtere pil
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/208086-overstappen-op-een-lichtere-pil.html

  Diane-35, hirsutisme
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/219790-Diane-35.html

  Haren op mijn hele lichaam, hirsutisme
  http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/84337-Haren-op-heel-mijn-lichaam.html

  Teveel mannelijk hormoon
  http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/167024-te-veel-mannelijke-hormonen.html

  Reactie
Reageer op: Overbeharing
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief