Gek geluid in borstkas

 • #1

  Hallo,

  Ik heb een vraag ik heb dit nu al een tijdje , Als ik in bed op m,n rug lig hoor ik zo,n krakend geluid bij mijn borstkas/ribben/hart of daartussen in.
  En dat geluid gaat samen met mijn hartslag.
  Als ik op mijn rechterzij lig hoor ik dit niet meer maar op mijn linkerzij als je ligt dan hoor ik het wel weer.
  Ook als ik dan mij in bed op mijn rug laat vallen zo plof dan klotst het, en als ik staand kleine sprongen maak lijkt het net alsof er water in mijn borstkas zit.

  Het geeft mij een onprettige nacht omdat ik er zenuwachtig van word , wat is dit of wat zou dit kunnen zijn?

  Reactie
  #2

  Bijzonder. U hoort een krakend geluid gelijk aan uw hartslag. Daarnaast hoort u een klotsend geluid.

  De enige oorzaak die ik zou kunnen bedenken is de peristaltiek van de slokdarm, maag en darmen. Hierin bevinden zich vloeistoffen.

  In uw beschrijving kan ik geen zorgelijk symtoom als pijn, benauwheid of ongemak vinden. Daarom vind ik het geen situatie om u verder zorgen over te maken.

  Reactie
  #3

  Bedankt voor de reactie en uitleg.

  Reactie
  #4

  ik heb dit ook maar dan met pijn šŸ™

  Reactie
  #5

  Ik heb dit ook en ook met pijn, vooral als ik op mn linkerzij lig. De geluidjes, 'plopjes' noem ik ze maar, gaan niet helemaal op met mn hartslag. Denk eerder door de beweging van mn borstkas door de ademhaling, want als ik mn adem inhoud, hoor ik het niet. Inderdaad klotsend geluid soms, ook als ik spring. Ben erg benieuwd na zoveel jaar of je er meer over te weten ben gekomen. Denk zelf kraakbeen/ ruggengraat ofzo wat verschuift. Nogmaals ben ik erg benieuwd naar mensen die hier ook ervaring mee hebben en er misschien meer over weten. Artsen vinden het over het algemeen maar een gek verhaal.

  Reactie
  #6

  ik heb precies hetzelfde! Ik kreeg het na eerst een erge pijn aan mijn hart/longen te hebben (naar alle waarschijnlijkheid een angina pectoris), en sindsdien heb ik soms opeens dat geluid dat komt. Erg apart...

  Reactie
  #7

  Precies hetzelfde!

  Heb vooral vaak last van verspringende spierpijn door mijn lichaam.

  Tevens vaak een benauwd gevoel op de borst. Het klotsen en malen hoor ik ook elke nacht terug. Als ik beweeg (spring) word de druk nog erger en lijkt het alsof er een warme zak water achter zit.

  Dit gaat vaak gepaard met ademhalingsproblemen, hartkloppingen en zelfs vaak acute diarree.

  Ben zeer benieuwd of er iemand is die mij hier meer over kan vertellen aangezien de doktoren het bij mij op hyperventilatie en stress hebben geworpen.

  Reactie
  #8

  Hoi, ik zit al een aantal jaar met dezelfde problemen. Op het begin had ik zo op momenten steken rondom mijn hart/borstkast. Na onderzoeken in het ziekenhuis leken mijn hart en longen gewoon in orde te zijn. Maar kreeg ik alleen ā€˜maagzuurremmers meeā€™. Ikzelf had het idee dat dat niet het geval was maar wachtte het even af. De remmers hielpen niet maar ik kreeg steeds meer onverklaarbare symptomen. Van steken rondom de borstkast liepen de pijnsteken door naar mijn schouders. Met als gevolg dat ik rare klotsende geluiden hoorde uit mijn borstkast komen. En ja ook dit vooral wanneer je op je rug ligt of op je linker zij. Ik herken mezelf nogal in het verhaal. En ging er nogmaals mee naar de dokter/ziekenhuis. Hier hebben ze als uitslag bepaald dat het een ā€˜innerlijke hyperventilatieā€™ is. Ikzelf vind het nogal raar klinken omdat ik naar mijn idee geen hyperventilatie heb. Maar deze soort is anders als normaal.

  Het teveel opnemen van zuurstof vergeleken het uitademen van CO2 staat niet in balans. Waardoor een spier in het hart gaat samen trekken. (kan geen kwaad maar dit is de pijn die je voelt)

  als tips kreeg ik mee: 10 min in een diepvries zak ademen, 4 maal in/uit ademen in de zak en 1 maal in de buitenlucht.

  Ook was het een tip dat als je pijn rond de borstkast kreeg je lichaam aan een deur moet gaan hangen zodat dit meer ruimte creƫert in de borstkast. (Je staat voor gek maar het helpt!)

  Nu ik dit zo verteld heb is het aan jou of je iets met de tips kunt.
  Ik weet namelijk niet of dit ook hetzelfde is bij jou maar je zou het kunnen proberen.

  Gr

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bij mij ook hetzelfde!

  Ik krijg als ik op mijn rug of linker zij lig, vooral een poppend en krakend geluid. Het is wel eens weer overgegaan maar nu alweer terug. Volgens mij heeft het te maken met mijn ademhaling want het gekraak komt vrijwel alleen na uit ademen. Bij mij doet het ook pijn en is erg vervelend, maar ik zo het liefst gewoon willen weten wat het is.

  Verder heb ik ook last van mijn nek, niet de spieren maar dieper want ik kom er niet bij als ik het probeer te masseren. Ik weet niet zeker of dit met elkaar te maken heeft maar het komt bij mij wel vaak tegelijkertijd op.

   

  Reactie
  #10

  Jongens ik er zijn 3 mogelijkheden wat het kan zijn in jullie situatie. Het kan zijn dat je verkoud bent of long ontsteking door datje met je raam open slaapt. Ook kan hst zijn door dat je ve prik dramkjes drinkt. Het laatste is dst het mogelijk is dst je een klaplong hebt. In ieder geval bekijk het bij je huisarts.

  Reactie
  #11

  Ik heb ook precies het zelfde als wat hier boven wordt beschreven. Het houd me clompeet wakker en durf ook niet meer op mijn linkerzijde te slapen. Ook omdat het heel onrustig aan voelt. Vraag mij af of we anno 2020 al meer weten? Ik zie zelf berichten van 2004, leven jullie nog?

  groet

  Reactie
  #12
  1. Ik heb ook precies het zelfde als wat hier boven wordt beschreven. Het houd me clompeet wakker en durf ook niet meer op mijn linkerzijde te slapen. Ook omdat het heel onrustig aan voelt. Vraag mij af of we anno 2020 al meer weten? Ik zie zelf berichten van 2004, leven jullie nog?

  groet

  Reactie
  #13

  Jep net hetzelfde hier , kom hier terecht in een zoektocht naar antwoorden.

  Reactie
Reageer op: Gek geluid in borstkas
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief