Kattenbeet

 • #1

  Vandaag heeft een kat van een kennis mij gebeten. Het is eigenlijk meer een kras en best oppervlakkig. Ik geef echter borstvoeding. Ik vraag mij af of deze kras kwaad kan voor mij en indirect voor de baby.

  Reageer
  #2

  Hey,

  Wat in het algemeen geldt bij katten- en hondenbeten, is dat als er echt door de huid heen is gebeten,je contact op moet nemen met je huisarts ivm infectie gevaar. Omdat er bacteriën in de bloedbaan gekomen kunnen zijn .

  Een oppervlakkige beet of krab, die niet door de huid heen gegaan is, hoef je niet mee naar de dokter. Die kun je gewoon schoonmaken en laten genezen. Alleen als hij ontstoken lijkt, wel even je huisarts contacten.

  In jou geval zal het bij een beet die niet door de huid is, voor je kindje niet gevaarlijk zijn omdat er geen bacteriën in jou bloedbaan terecht gekomen zijn. En voor jezelf ook niet. Even goed schoonmaken en desinfecteren en mocht je het toch niet vertrouwen, even je huisarts bellen.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Dank je wel Suzan.

  het is inderdaad oppervlakkig en heeft ook niet gebloed verder. Had mijn huisarts een bericht gestuurd via het online platform, maar nog geen reactie gehad. Twijfelde of ik dan wel borstvoeding moest geven.

  Reageer
Reageer op: Kattenbeet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief