Temperatuur. Help

 • #1

  Hoi,
  Ik heb sinds oktober al koorts (38+). Ik meet het altijd met een oorthermometer en ik let op dat ik het goed meet. Nu heb ik vandaag voor het eerst rectaal gemeten. Rectaal kwam ik op een temperatuur van 37,2 uit en gelijk daarna in mijn oot 38,2. Nu weet ik dat je oor temperatuur lager hoort te zijn dan rectaal nu is dit bij mij absoluut niet. Ik ben ook extreem vermoeid en heb een vermoeden van adenomyose. Nu wil ik heel graag naar het ziekenhuis om me te laten onderzoeken, maar ik mag dus niet omdat ik op de oorthermometer koorts heb.... dus nu vraag ik me af hoe kan het dat mijn lichaamstemperatuur (al paar keer gemeten) telkens hoger is in mijn oor dan rectaal (telkens verschilt het ongeveer 1 graden). Ik hoop dat ik dus wel het ziekenhuis in mag... desnoods meten ze het ander... alvast bedankt voor uw reactie

  Reageer
  #2

  Ik denk dat het niet zo goed gaat met je oorthermometer
  Rectale meting is het meest betrouwbaar

  Reageer
  #3

  Beste john,
  Ja dat dacht ik dus ook. Mijn moeder heeft hem toen ook gebruikt en kwam met de oorthermometer op 37,2.. wat vgm redelijk normale temperattur is?

  Reageer
  #4

  Dat is inderdaad normaal

  Reageer
  #5

  Beste joh,

  Zou er dan iets aan de hand kunnen zijn waardoor mijn oor temperatuur hoger is dan ractaal? (behalven met mijn thermometer want bij mijn ouders en zus geeft die wel de goede temperatuur aan)

  Groet

  Reageer
  #6

  Dat weet je niet, misschien moet ook daar de temperatuur lager zijn dan aangegeven.
  Rectale meting is bepalend

  Reageer
Reageer op: Temperatuur. Help
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief