Temperatuur

 • #1

  Mijn baby van 8 maanden had na haar ochtendslaapje een temperatuur van 36.2. Ik ging deze opmeten omdat ze wat aan het rillen was. Ik heb haar gevoed, fruit gegeven, na een tijdje avocado, en een dik vestje aan gedaan. Ze ging lief spelen in de box, is vrolijk. Daarna weer getempt en dit was 37.3. Maillot onder broekje uit gedaan, voor slapen getempt en toen was het 37.0. Na dit slaapje weer 36.2, hetzelfde ritueel vervolgd en net dus weer 37.2. Had tussen de middag vd zekerheid de huisarts gebeld, de assistente zei als ze goed in haar doen is en drinkt, zie ik nu geen reden om een afspraak te maken, houdt het in de gaten. Maar het ging dus weer zoals vanmorgen. Moet ik me zorgen maken? Als er een infectie oid was zou ze dan een blijvend lage temperatuur houden?

  Reageer
  #2

  Dan zou de temperatuur laag blijven en dan zou ze ook een zieke indruk maken

  Reageer
  #3

  Kan ik het loslaten? Ik zit er steeds mee in mijn maag, de ganse dag al. Ze heeft vaker dat ze wakker wordt en het koud heeft, echt rillerig. Kan dat ook wat over haar gezondheid zeggen? Snap dat dat ook moeilijk is om daar zo wat over te zeggen. Volgende week afspraak bij consultatiebureau dus hoop dat aan te gaan kaarten.

  Reageer
  #4

  Ik zie dat niet zo als een probleem met de temperaturen die je geeft. Misschien heeft ze het dan gewoon even koud

  Reageer
  #5

  Gisteravond 37 graden, vanmorgen ook. En nu na het slaapje weer hetzelfde verhaal, 36.2. Ze is dan ook echt wat witjes en rillerig. Heeft ze het dan te koud? Het is 19 graden op de kamer, ze heeft een wat dikkere slaapzak aan, romper met korte mouwen en daar een truitje overheen. Net hoestte ze 1x, dan maak ik me meteen druk dat het daar van komt. Ze moest ook weer drinken, kan het ook met bloedsuikerspiegel te maken hebben? Ik las ook iets over fladderen, ze fladderde wel met haar armpjes tijdens het verschonen.

  Reageer
  #6

  Hert is normaal dat de lichaamstemperatuur iets lager is na het slapen. Je bent hier iets te veel mee bezig. Met bloedsuikerspiegel heeft dat helemaal niets te maken. Het lijkt er een beetje op dat je een angststoornis hebt en die projecteert op je kindje

  Reageer
  #7

  Ja dat is wel zo. Ik ben behoorlijk snel bezorgd, al vanaf de geboorte is dat zo. Ik ben zo bang dat haar iets overkomt. Heb namelijk voor haar een ongewenste afgebroken zwangerschap gehad. Heb er wel therapie voor gehad inmiddels. Maar het blijft soms lastig. Vanmiddag na een dikkere slaapzak gebruikt te hebben zat ze op 37. Nu net na het laatste middagslaap weer 36.2. Ze rilt dan, terwijl ze wel warm is. Ik twijfel ook over haar voedingsschema, volgende week wel consultatiebureau. Maar ik geef haar 3 hapjes op een dag (2 stuks fruit en avond groente) en nog borstvoeding op verzoek. Vandaar mijn vraag over die bloedsuikerspiegel.

  Reageer
  #8

  Probeer je niet te druk te maken. Ze heeft geen koorts en ook geen ondertemperatuur

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Temperatuur
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief