Hulp nodig bij diagnose.

  • #1

    Beste lezers,

    Om te beginnen wil ik zeggen dat ik al sinds mijn puberteit het idee heb dat er iets is met mijn gezondheid. Een gevoel dat er iets niet klopt.

    Inmiddels ben ik 44 en gaat het niet goed met mij. Heb geen overgewicht 1,86 cm en ongeveer 84 kilo. Eet gezond en drink met mate.

    Ik ben in 2016 begonnen met hardlopen met de Evi app, rustig opbouwen naar 5 km rennen. Dit ging goed in het begin maar na een jaar ongeveer 2 a 3x per week lopen ging het steeds moeilijker. Op een gegeven moment stonk mijn zweet iedere keer naar ammoniak/chemisch, echt heel smerig.

    Doorverwezen naar de internist, bloedonderzoek was allemaal prima (lever, nieren) alleen mijn B12 was aan de lage kant. (156) Besloten deze te boosten met 5 weken 2 injecties Hydrocobamine per week. Waarde lag na 5 weken boven de 1400. Ik  had ook weer meer energie en het hielp ook de uitslag op mijn hoofdhuid te verminderen waar ik al meer dan 10 jaar mee worstelde. (Volgens een dermatoloog waar ik jaren geleden ben geweest was er niets aan te doen)

    Ook urine onderzoek gehad. Oa 24 uurs urine test. Uit het urine onderzoek kwam naar voren dat ik iets in mijn darmen had. Hiervoor een kuur Metronidazol gehad. En ik moet zeggen dat na 2 dagen ik me echt geweldig voelde.

    Daarna voorzichtig weer gaan hardlopen maar het stinken bleef zich voordoen. Ik at voldoende, dronk genoeg en nam zelfs Dextro tabletten tijdens het lopen.

    Tijdens het klussen in huis ging het weer mis. Bij het 2 trappen omhoog tillen van pakken laminaat werd ik een soort van onwel. Het zweet brak me uit direct bij hevige inspanning. Trillen en mega hongerklop. Bij iedere lichamelijke inspanning moest ik steeds eten en rusten tijdens het klussen. Ik was echt kapot.

    Van de internist een glucosemeter meegekregen. Opdracht was om nuchter te prikken en verder op het moment dat ik me niet goed voelde. Nuchter prikte ik tussen 5 en 6.  Niets aan de hand. Maar na een fietstocht met zware boodschappentassen kwam ik onwel thuis. Trillen zweten, hoofdpijn, hongerklop. En toen prikte ik 2,3. Dat was laat in de middag. Meteen veel gegeten en het ging weer beter. De volgende ochtend prikte ik nuchter 1,9 terwijl ik me kiplekker voelde. Daarna meteen gaan ontbijten. En nadat ik gegeten had voelde ik me de hele dag beroerd.

    Ik durf(de) me niet meer in te spannen en prikte voor de rest prima waardes.

    De internist besloot om mij op te nemen voor een vastenproef. 80 uur niets eten. Alleen water, thee en zwarte koffie. Mijn alvleesklier doorstond dit prima. Glucose stabiliseerde rond de 4,4. Tijdens de opname was mijn bloeddruk goed. Vreemd genoeg schoot deze omhoog na de eerste maaltijd in het ziekenhuis na het vasten. (En is tot op heden nog steeds hoog! Was voorheen niet zo) Tijdens het vasten voelde ik mij prima, geen honger, eigenlijk beter dan wanneer ik wel eet.

    De internist vertelde dat hij niet weet wat er aan de hand is en verwees mij door naar een Internist van het AMC. Die hebben mij echter geweigerd omdat die alleen erfelijke aandoeningen onderzoeken in dat team.

    Volgende week heb ik weer een afspraak bij mijn eigen internist. Ik wil goed voorbereid komen vandaar dat ik hier extra hulp zoek.

    Overige klachten waar ik last van heb:

    - Problemen met stoelgang en soms ook met uitplassen.

    -Tinitis (sinds 2014 ongeveer)

    -Zeurende onderrug, vooral links.

    -Trillende arm rechts, af en toe ook pijnlijk.

    -Spiertrekkingen in rust (benen)

    -Veel en snel zweten.

    -Vermoeidheid

    -Nachtelijk zweten, met hartkloppingen wakker worden.

    -Hoge bloeddruk gemiddeld ongeveer 150/100 (Sinds beëindigen vastenproef) volgens internist heeft dit niets met vasten te maken gehad.

     

    Als puber ben ik zo stom geweest om te beginnen met roken. Inmiddels al jaren gestopt. Wat ik wel weet is dat bij mij vaak het zweet uitbrak zodra ik een sigaret opstak.

    Hebben jullie enig idee wat ik kan vragen van mijn internist? Of hebben jullie een idee wat er aan de hand kan zijn? Ik ben inmiddels behoorlijk wanhopig.

     

    groet,

    M

     

     

     

     

     

     

     

    Reageer
Reageer op: Hulp nodig bij diagnose.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief