Bijzondere Vraag wellicht kan iemand Advies geven

  • #1

    Ik heb een vraag; misschien niet direct qua gezondheid maar wel betrekking op het welzijn van mijn kinderen.

    Onze kinderen (2 stuks) nu in de leeftijd van 9 en 13 jaar zijn destijds verwekt door middel van donorzaad. Nu een klein jaartje geleden zijn we per toeval de donor op het spoor gekomen. Hij heeft aangegeven graag contact met de kids te willen en wij vinden dat ook prima, zullen de kinderen dit nooit onthouden.

     

    Onze kids vinden het wel leuk om hem te zien maar ook weer niet echt noodzakelijk, contact zal moeten groeien neem ik aan.

     

    Mijn vraag is nu; wat is normaal / wenselijk voor het kind, hoe vaak is contact met de donor goed voor hem en haar. Is dit 1 x per maand is dit vaker, ook bijvoorbeeld via de app etc. Iemand hier toevallig ervaring mee. Het probleem ligt een beetje dat ik hem slecht kan peilen zo komt hij langs en appt hij veelvuldig en het volgende moment laat hij weken niets horen. Ik vraag me af of dit soort contact wel goed is voor de ontwikkeling van mijn kinderen. Er is wel een vaderfiguur in ons gezin aanwezig.

    Reageer
    #2

    Lijkt me voldoende als ze weten waar ze vandaan komen. Voor de donor kan het prettig zijn om enigszins op de hoogte te zijn. Voor de rest zou ik het contact laten rusten, tenzij de kinderen het zelf graag willen. Wat eventueel een probleem kan zijn dat als er een meisje bij is er rare situaties kunnen ontstaan. Het kan vertrouwd voelen maar omdat ze niet bij de biologische ouder is opgegroeid kan er een verliefdheid en eventueel seks aan te pas komen. Ik denk dat de degene die ze opvoedt meer een vader is dan de zaaddonor.

    Reageer
    #3

    Ik ben er absoluut niet bang voor dat de donor verkeerde bedoelingen heeft, integendeel. Hij is erg begaan/lief met de kids daar ligt het niet aan.
    Ben er alleen een beetje huiverig voor dat mijn kids straks aan hem wennen en dat hij dan niet meer komt of iets van zich laat horen. Was wel benieuwd hoe dit in andere zelfde soort gezinnen gaat. Wat je wel en niet moet toestaan.

    Zoals eerder gezegd vinden de kids het leuk om hem te zien maar niet noodzakelijk. Een van de twee (meisje) heeft meer behoefte aan contact dan de andere, stuurt vaker een appje of vraagt of hij nog een keer op bezoek komt.

    Reageer
Reageer op: Bijzondere Vraag wellicht kan iemand Advies geven


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief