Altijd duizelig, licht gevoel in hoofd

 • #1

  Ik zit al een tijd (2 maanden ongeveer) met vervelende klachten.

  Begin juli ben ik gestopt met roken dmv nicotine pleisters. In de 3e week werd ik zo wat draaierig, maar het is niet echt draaierig, het is eerder dat als ik in de verte kijk ik licht in m'n hoofd word, m'n ogen voelen heel raar dan. Ik wil ook heel de dag door m'n ogen dicht doen of m'n hoofd neerleggen.

  ik dacht dat het door de nicotinepleisters kwam dus toen ben ik over gestapt op een e-sigaret. Tevergeefs, de klachten bleven.

  ik ben hier mee naar de dokter geweest, deze dacht aan een vastzittende nek of inderdaad mijn ogen. Kinesist & oogarts dan maar.

  nadat m'n ogen gemeten waren bleek ik links +1 en rechts +0,5 nodig te hebben. Dus ging ik een bril dragen, de klachten lijken minder als ik mijn bril draag maar zijn zeker niet weg dan. Ook zijn ze gewoon weer terug als ik 'm af zet.

  bij de kinesist bleek ik wat blokkades in m'n nek te hebben, deze zijn nu vrij maar ook dit lost niks op..  Deze heeft ook nagekeken of het geen chronische hyperventilatie is maar dit lijkt ook niet zo te zijn. Ik heb van hem nog wel oefeningen gekregen voor oorkristallen maar hij zei ook dat hij niet verwacht dat het dit is aangezien ik dan anders op zijn testen zou moeten gereageerd hebben. (Mezelf snel laten vallen etc.)

  Verder heb ik komende maandag nog een MRI scan voor mijn oor (Tinnitus) maar de dokters verwachten niet dat hier iets uit gaat komen..

  Ik wil nog eens benadrukken dat het niet echt duizeligheid is, het is zowat hetzelfde gevoel als dat je na een paar dagen niet te roken terug een eerste sigaret opsteekt, of als je heel moe bent.

  Tijdens het autorijden is het meer recht vooruit staren dan dat je echt een overzicht hebt, het is heel moeilijk te verwoorden.. het is ook niet dat je alles ziet draaien.. als ik nu tv kijk merk ik het ook niet meer.. zodra ik weer ga wandelen of naar buiten kijk weer wel.. als ik wandel  lijkt het erger te worden..

  ik hoop dat iemand dit herkent of dat u nog een idee heeft wat het zou kunnen zijn want ik word er echt gek van.. ik zit ondertussen al een maand thuis omdat ik zo niet kan/mag werken..

  Reageer
  #2

  Niemand? :s

  Reageer
  #3

  Je verteld je leeftijd niet?

  Maar je zou , indien 'op leeftijd',  ook eens kunnen vragen om een duplex onderzoek (halsslagaders testen).

  Daarnaast kun je misschien eens je HB (hemoglobine) laten onderzoeken. Bij bloedarmoede kan een mens namelijk ook erg duizelig worden.

  Zomaar twee tips. Hopelijk heb je er iets aan, al is het maar om dingen uit te kunnen sluiten op je zoektocht naar wat het dan wél is.

  Reageer
  #4

  Nog een toevoeginkje: heb je een koolmonoxide meter in huis? Als die eventueel afgaat, of niet (als je met ramen open slaapt toevallig) ...dan zou ik ook dát zeker melden bij een arts. Mensen denken er niet zo snel aan, daarom noem ik het even hier.

  Reageer
  #5

  Ik heb dat ook sinds kort. Ik zat in de stoel en draaide met mijn hoofd en toen werd het heel licht in mijn hoofd alsof ik ging vallen en mijn stoel ging draaien, dat was ong. Een halve minuut. Sinsdienheb ik constant een licht gevoel in het hoofd.

  Ik heb wel de ziekte van meniere, maar heb daar een aantal jaren geen last meer van. Dit is anders. Ook ik doe die valoefeningen, maar nog geen resultaat.

  Reageer
  #6

  Heb de indruk als dokters iets niet vinden ze al vlug geneigt zijn er een etiket op te plakken dus als het ware wat gokken met een diagnose,als het lang duurt en ze vinden niets aanwijsbaar zeggen ze ook al snel dat het een psychische kwaal is,zo blijf je vaak met je probleem jarenlang in de kou staan zonder ook maar daadwerkelijk geholpen te worden.Heel spijtig is dat!

  Reageer
  #7

  Hallo,

  Ik herken de klachten. Is er voor jou al wat duidelijkheid sinds september? Ik worstel al 2 jaar met vergelijkende klachten. Diverse onderzoeken gehad. Diagnose Vestibulaire Migraine, PPPD en Ménière op de achtergrond. Zit nu al bijna 1 jaar in ziektewet omdat de klachten het werken niet mogelijk maken.

  Zou graag van je horen hoe het met jou gaat en hoe jij ermee om gaat.

   

  Reageer
  #8

  Ik herken de klachten absoluut! Met name het licht in je hoofd zijn.... niet echt duizelig... het recht voor je uitkijken autorijden en het dat het erger wordt met wandelen is iets wat ik zeker herken.

  Heb allerlei onderzoeken gehad... o.a. evenwicht - en oogonderzoek, mri... maar men weet het niet.

  Ook ik word hier gek van, het niet begrepen voelen, mensen bijna horen denken van ja ja het zal wel, en ook niet meer kunnen werken.

  Als jullie iets meer weten lees ik het heel graag!!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik herken dit ook, ook met name het licht in je hoofd zijn, het recht voor je uitkijken autorijden en dat het erger wordt met wandelen is iets wat ik zeker herken. Heb deze klachten al bijna 12 jaar in meer en mindere mate en weet niet waar het vandaan komt.

  Onderzoeken al gehad bij een specialistisch duizeligheids centrum, hier kwam ook niks uit. Ook bij de cardioloog en longarts geweest. Behalve licht astma niks anders aan de hand.

  Heb dus helaas nog steeds geen oplossing 🙁

  Reageer
  #10

  Ook ik heb er last van al 3jaar vecht ik er mee en omdat ik zelfstandig ondernemer  ben kan ik niet in ziektewet of stoppen met werken maar deze symptomen nemen me hele focus weg ik heb vroeg in de ochtend heel erg veel last can en door de dag constant draaierig gevoel mri gefaan hart filmpje chiropractie acupunctuur physiotherapy niks helpt ik hoop echt op een oplossing want ook ik heb het gevoel dat mijn huisarts moe is geworden van mij en mijn klachten

  Reageer
  #11
  • Hoi ik herken de symptomen ook erg goed  ik heb ook last. Ik vind het heel erg lijken op als je heel erg moe bent en weg valt soort van maar je bent niet moe. Bij mij lijkt het lopen het erger te maken ook als ik lang aan het autorijden ben of op een beeldscherm kijk. Van snel bewegende dingen in mijn omgeving kan ik zelfs uit balans raken en misselijk worden.
  • Ik loop nu ook bij de dokter  die heeft me laten bloedprikken en hij denkt tot nu toe dat ik een ondsteking heb bij mijn evenwichtsorgaan  maar als dat zo is zien ze in mijn bloed ook ondsteking waarden. Ik hoop dat jullie ondertussen meer duidelijkheid krijgen ik zal ook laten weten of er wat uit komt bij mij. Groetjes☺️
  Reageer
  #12

  @Maris en anderen, je voedingspatroon kan uitmaken. Zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment.

  Bepaalde voedingssupplementen kunnen helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en je zenuwstelsel te versterken. Denk aan stofjes als magnesium, zink, vitamine B en D en omega 3.

  Bij autorijden speelt het probleem van minder goed kunnen aarden. Bij beeldscherm speelt ook het probleem van electro-magnetische velden. Ook onze moderne apparatuur en de wifi zorgen door hun lichaamsvreemde electro-magetische velden voor ontregelingen. Voor dit soort problemen zijn er wel producten om je te beschermen en om te aarden. Beter ook slapen op een bed en matras zonder metalen erin.

  Verder kan er nog het probleem zijn van een verschoven atlas (bovenste nekwervel). Die laten corrigeren kan klachten van allerlei aard helpen te verminderen of doen verdwijnen.

  Reageer
  #13

  Hebben ze ondertussen al gevonden wat de oorzaak is?

  Reageer
  #14

  Het klinkt als hersenmis, ik heb dit al heel lang.
  Inflammatie van de hersenen is een symptoom geen ziekte.
  Het gaat vaak gepaard met chronische vermoeidheid, moeite met dingen onthouden en soms moeite met spraak.
  Een oorzaak vinden is moeilijk, bij mij duurde het 12 jaar tot ze er achter kwamen dat het aan m’n hormonen lag.
  Nu met medicatie ging het een heel stuk beter, tot na m’n eerste vaccinatie,nu veel van m’n oude klachten helaas weer terug.

  Reageer
  #15

  Ik heb precies hetzelfde

  Reageer
Reageer op: Altijd duizelig, licht gevoel in hoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief