Zwanger of niet?

 • #1

  Hallo,

  Nu weet ik wel hoe de pil werkt enzo, maar wil toch voor de zekerheid de mening van anderen hebben.
  Vorige week was ik ongesteld.
  Gelijk naar mijn ongesteldheid moest ik geopereerd worden dus kon ik de eerste 3 dagen na mijn ongesteldheid de pil niet innemen i.v.m. de medicijnen die ik kreeg.
  Ik ben dus op woensdag begonnen met de pil terwijl ik normaal op zondag begin met mijn pil is die hierdoor dan nog wel veilig?
  Nu heb ik ook woensdagavond sex gehad met mijn vriend en gelijk na de sex voelde ik me een beetje misselijk.
  Zelf denk ik dat dit nog te maken had met de operatie die ik gehad heb, maar je weet het maar nooit.
  Nu (donderdag) voel ik me nog niet echt super goed, af en toe ben ik een beetje misselijk en duizelig.
  Zou het nou kunnen zijn dat ik zwanger ben geworden of zou dit allemaal gewoon te toevallig zijn en gewoon door de operatie nog komen??
  Graag hoor ik van jullie.

  Groetjes Jessy

  Reageer
  #2

  De pil is idd niet betrouwbaar als je de stopweek met 3 dagen verlengt.
  Zwanger ben je niet, want een evt bevrucht eitje doet er een week over om naar de baarmoeder te gaan en in te nestelen, pas daarna ben je zwanger. Maar je kunt natuurlijk wel zwanger worden.

  Reageer
  #3

  Waarom denken jonge en onervaren mensen nu niet eerst na vòòrdat ze onveilig gaan vrijen...! Hoelang slik je al de pil? heb je ooit de bijsluiter gelezen? De bijsluiter is het boekje dat bij de pil in het doosje zit. In die kleine lettertjes staat hoe je pil moet gebruiken om goed beschermd te zijn tegen een ongewenste zwangerschap! Lezen dus!

  Reageer
  #4

  @ Pierre:
  Sorry, maar ik ben niet jong en onervaren en mocht het zo zijn dat ik zwanger ben dan is het echt niet ongewenst, maar ik vroeg me gewoon af of ik nu zwanger kan worden. Ik weet dat als je de pil tussendoor niet slikt dat hij niet betrouwbaar meer is, maar wist niet of dat ook zo was als je de pil 3 dagen later gaat slikken dan normaal.
  Zelf dacht ik dat die dan die 3 dagen onbetrouwbaar was en dat die op de dag dat ik hem in nam wel weer betrouwbaar was dus vandaar.
  In de bijsluiter staan idd duidelijk aangegeven wat er gebeurd als je hem te laat slikt, maar er staat bij mij niet echt duidelijk in als je gewoon 3 dagen later gaat beginnen dan normaal.
  Dus nogmaals dit stond er niet duidelijk in vandaar mijn vraag en mocht ik toch zwanger hierdoor kunnen worden dan is het kind echt niet ongewenst, dus voortaan maar eerst aan iemand vragen van hoe en wat voordat je zulke uitspraken doet!

  Jessy

  Reageer
  #5

  Als je na je menstruatie later met de pil begint, dan kun je dat beschouwen als een vergeten pil in de eerste week, en daarbij gelden dan dus ook de consequenties voor als je onverhoopt toch onveilige seks hebt gehad en dus niet zwanger wilt worden.

  Reageer
Reageer op: Zwanger of niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief