Klachten gezicht/spraak

 • #1

  hallo,
  zo’n 3 jaar terug heb ik voor het eerst gehad dat ik aan een zijde van mijn gezicht tintelingen kreeg en een dof gevoel wat wat een aantal minuten aanhoude. ik kreeg op dat moment ook moeite met praten en slikken, en woorden komen er verkeerd uit en soms lukte praten helemaal niet meer. heel angstig en gek gevoel. ik was 18 toen ik dit voor het eerst meemaakte. ik vond het raar maar zocht er niet gelijk iets achter. tot ik het een paar dagen later weer meemaakte en me toch wel zorgen maakte want hoe kan het zo zijn dat ik ineens niet meer kan praten en me gezicht zo tintelt. ik heb daarvoor de huisarts gebeld en de telefoniste zij dat het raar is maar ik ben nog jong dus het zal vast geen beroerte zijn.
  ik heb het daarna nog wel een aantal keer mee gemaakt. meestal gebeurd het een tijdje vaker en dan een poos helemaal niet meer.
  tot het afgelopen donderdag weer begon.
  begint met tintelend gezicht aan de rechterzijde,
  langzaam voel ik de tinteling ook in me tong/keel,
  slikken gaat ook moeilijk en de woorden komen er niet meer uit, ook merk ik dat als ik me tong uitsteek dat dat niet meer gecontroleerd kan gaan hij ‘schokt’.
  dit is de afgelopen donderdag,vrijdag en vandaag gebeurd.
  ik heb het opgeschreven en de tijd bijgehouden
  het is deze dagen 8 keer gebeurd en het houden dan tusswn de 3/10 minuten aan.

  ik begin me toch af te vragen wat het kan zijn? ik vind het vervelend om hier de huisarts voor te bellen omdat ik dat al eens heb gedaan. maar ik vind de klachten toch wel heel raar en ergens ook wel beangstigend.
  iemand die ook zo een soort klachten ervaart? of eventueel weet wat het kan zijn? en of ik de huisarts hiervoor kan bellen en zeggen dat ik het onderzocht wil hebben?

  Reageer
  #2

  Maak een afspraak met de huisarts en bespreek het. Heb je veel angsten/stress of spanningen?

  Reageer
Reageer op: Klachten gezicht/spraak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief