Ferritine te kort en bloedplaatjes te kort

  • #1

    Hallo,
    Ik zit al 9 maanden thuis met rare klachten waarvan ze zeggen dat het een burnout is. Nu loop ik ook al 2 jaar met bloedplaatjes te kort momenteel is deze 73 en ben ik hierdoor 9 maanden geleden naar een inter ist gestuurd. Deze kwam er per toeval achter dat me ferritine te laag was, deze was toen 8. Hij heeft alleen bloedgeprikt en zegt dat de bloedplaatjes gewoon bij me horen en dat ik voor de ferrtine bij de drogist pillen moest halen. Deze slik ik nu 9 maanden en daarna nog 2x bloed laten prikken, in augustus was die 18 en nu weer gezakt naar 14. Ik heb klachten zoals veel hoofdpijn duizeligheid, slap op mn benen, vermoeidheid, spierpijnen. De dokter zegt dat het waarschijnlijk niet door de ferritine te kort komt omdat me hb goed is, deze is 8.2 klopt dit? En waarom wordt de ferritine niet hoger na 9 maanden floradix? Kan er ergens een verband zijn tussen ferritine te kort en trombocytopenie?

    Reageer
    #2

    Dat is een vraag die alleen beantwoord kan worden door een specialist/hematoloog.
    Maar de klachten die je beschrijft passen wel bij een burn out. Hyperventilatie kan dit soort klachten heel goed veroorzaken.
    Doe eens de test op:

    https://www.zorgprofessionaljohn.com/hyperventilatie-test/

    Reageer
Reageer op: Ferritine te kort en bloedplaatjes te kort


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief