Enkel

 • #1

  Wie kan zeggen wat dit is en wat te doen?

  Reageer
  #2

  Naar de huisarts gaan!!

  Reageer
  #3

  Wat het is, kun je vanaf een foto niet zeggen. Heb je je verstapt, is er iets tegen je voet aan geklapt, is het spontaan gekomen?

  Het is in elk geval iets om mee naar een arts te gaan zodat er gekeken kan worden wat er aan de hand is en of er verder onderzoek nodig is.

  Reageer
  #4

  Goedemiddag allemaal,
  Het is de enkel van mijn dochter. Ze was onderweg naar stage in het mooie buitenland. Daar waar de wegen en straten niet altijd even goed wordt onderhouden. Opeens moest ze een auto ontwijken waardoor ze zich verstapt had en in een gat terecht kwam en haar voet naar binnen klapte en keihard viel. Hierdoor is ze met de ambulance meegenomen en hebben ze wel foto’s gemaakt. Men zegt dat er niets gebroken is maar zwaar gekneusd. Ik vertrouw het niet en maak me zorgen. Vandaar dat ik de foto had gedeeld omdat het er zo gehavend uitziet. Is een second opinion niet verkeerd. Maar waar moet ze dat doen? Het buitenland is altijd anders dan in Nederland.

  Reageer
  #5

  Zijn er foto's of een mri of echo gemaakt?
  En heeft ze gips,tape of een brace gekregen?
  Ze zou er in elk geval niet op moeten lopen zolang het zo dik is,dus zorgen dat ze krukken krijgt.
  En de eerste twee weken sowieso zoveel mogelijk met de voet omhoog,zodat de zwelling kan afzakken,dus ook met krukkenzo weinig mogelijk lopen.
  Daarna de enkel laten beoordelen door een fysiotherapeut en laten intapen voor minimaal 6 tot 8 weken.
  Het klinkt heel positief,niks gebroken.
  Maar met letsel aan banden en pezen ben je soms veel verder van huis zijn, ik spreek uit ervaring.
  Zeker als je er niet gelijk goed aan behandeld wordt.
  Ik weet niet wat voor stage ze doet,maar als het iets is waar ze veel moet staan en lopen,zou ik zorgen dat ze naar huis komt.
  En hier naar fysiotherapeut gaat voor een eerste beoordeling. Die kan dan adviseren of het verstandig is naar een orthopeed of sportarts te gaan.

  Reageer
Reageer op: Enkel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief