Pijn na gamma nail

  • #1

    In 2019 in FR re femur gebroken en gamma nail gekregen. Bij controlle in OLVG west bleek dat operatie prima gedaan was. Vanaf begin fyio. Vervolgens krachtopbouw door fysio oefeningen (onder begeleiding), buitensport, yoga en oefeningen thuis. Toch altijd pijn - wisselend in intensiviteit. N.a.v klachten 2x bezoek orthopeed en röntgen. Alles ok, been soepel. Van sept t/m dec 2021 intensief kracht opbouw programma obv fysiotherapeut. Ging wel iets beter. Toch blijf ik steeds pijn houden en ben ik beperkt in mijn aktiviteiten. Sinds enige tijd weer 2x fysio per week. Gamma nail hoeft er niet uit. Hoe verder? Arts zegt "live changing event" en bij veel pijn paracetamol. Is dat zo? Zijn er opties? Ik ben 65 jaar en beweeg me veel.

    Reageer
    #2

    Wat is het voor soort pijn? Pezen, spieren, littekenweefsel, zenuwen?
    Waar zit de pijn?
    Welke beweging lokt pijn uit?

    Een second opinion kun je doen bij de expertclinic.

    Ik heb 2 keer pijn gekregen van het materiaal waarmee de heup was vastgezet. Pijn was weg toen dat eruit werd gehaald.

    Reageer
    #3

    Een tijdlang was het de psoas. Mogelijk was deze ook door ev. overbelasting ontstoken. Dat is voorbij. Nu is het meestal een snerpende pijn in mijn liesstreek (maar het voelt anders al toendertijd de psoas). De pijn kan doortrekken over mijn re flank naar mijn rug. Soms ook doet de buitenkant van mijn re bovenbeen zeer.

    Reageer
    #4

    Ook ik heb na een val (aug. 2019) een gamma nagel gekregen. 3 dgn na operatie doofheid in onderbeen, wat na testen "niets bijzonders" was. Ik bleef klagen en er werden opnieuw rönchenfoto's gemaakt, maar alles was ok. Na verder klagen over pijn werd ct scan gemaakt: blijkt dat ik maar liefst ineens 3 hernia's heb, terwijl ik nog nooit rugpijn heb gehad. Dit kon komen doordat mijn been "in positie gebracht worden moest, om de gamma nagel te plaatsen".Na 14 dgn naar huis gestuurd omdat de niet europse arts begreep dat ik al trap gelopen had. Ik had met looprek tot aan het trappenhuis gelopen. Uiteindelijk naar huis met revalidatie aanmelding waarbij ik ZELF in een busje moest stappen, wat ik dus echt niet kon. Met veel moeite zelf fysio voor thuis geregeld wat pas in NOVEMBER startte. Zij hebben gezorgd dat ik alsnog naar revalidatie kon, maar dit heeft tot weinig verbetering geleid, omdat mensen met een nieuwe knie of een nieuwe heup exact dezelfde oefeningen geacht werden te doen. Er wat van zeggen werd me niet in dank afgenomen Nu na 3 jaar heb ik nog steeds dagelijks pijn en ervaar ik problemen met mijn mobiliteit. Ik slik 2x daags 500mg novalgin en 1x daags 800ng ibuprofen. Bij onderzoeken kan de arts alles met mijn been doen als hij het vasthoudt en begeleid: op het moment dat ikzelf bv mijn voet op mijn andere knie wil leggen dan kom ik niet verder als 25 cm buiging vd grond: hierbij vliegen er pijnscheuten door mijn lies en bovenbeen. Zelfs zoiets simpels als een schone onderbroek aantrekken is een probleem omdat ik 't been niet "richten" kan. Orthopeed zegt dat ik ermee moet leren leven. Hij weigert de gamma nagel eruit te halen, ook al geef ik aan een metaalallergie te hebben en me steeds minder bewegen te kunnen en ontzettend moe te zijn. Volgens hem kan ik geen metaalallergie op de nagel (want medicinaal metaal) hebben, maar waarom mijn been dan steeds vol vocht zit waardoor ik soms geen normale schoen aankan, weet hij dan ook niet. Ben nu bij neuroloog om verdere behandeling te krijgen zodat ik van de medicijnen af kom. Omdat ik ook longemfyseem heb MOET IK LOPEN omdat anders mijn longcapaciteit steeds minder wordt. Is er iemand die ervaring heeft met metaalallergie en implantaten? Wat gebruiken andere lotgenoten als pijnbestrijding?

    Reageer
    #5

    Heup gebroken. Gamma nagel geplaatst. Na revalidatie (gewoon fietsen!) bleef ik pijn houden met name bij het ontlasten van de heup na belasting (bijvoorbeeld als ik op het been ging staan). Kon been ook niet zijwaarts liften etc. Heel lang verhaal kort: uiteindelijk gamma nagel (na 1 jaar) eruit laten halen. Weer revalideren (gewoon fietsen!). Nu geen enkel last meer!!!!! Wat een verademing. Zoals het was voor de breuk.

    Reageer
    #6

    Na heupbreuk gammanail geplaatst. Nu ruim 4 maanden geleden. Kan niet fatsoenlijk lopen en heb constant pijn aan zijkant bovenbeen en knie. Fietsen gaat zonder problemen. Als dit zo blijft laat ik gammanail verwijderen tzt.

    Reageer
    #7

    Na 10 mnd gammanail nog steeds pijn en nog steeds op krukken en rolater ..nog nooit zonder gelopen...na operatie 2 mnd Ziekenhuis..na aantal maanden 5 weken in revalidatiecentre.. niets geholpen..verkeerde fysio gekregen ..vorige week toch foto.s laten maken en volgende week scan ..orthopedische..ziet aan de hand vd foto s al foute boel...scharnier en moet drukt op het bot ..daar komt die pijn dus vandaan...dus hopelijk na de scan duidelijkheid..en de gammanail eruit....😘

    Reageer
    #8

    ik heb ook gammanail had 7tal maand geleden, nog altijd pijn boven de knie, hoelang moet je terug revalideren als je gammanail er terug laat uithalen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    3 jaar geleden femurfractuur met plaatsen gammanagel. 4 maand revalidatie en veel kine enz. Nog steeds pijn boven knie en krijg soms hevige pijnscheuten zodat ik bijna door been zak.

    Reageer
    #10

    Na CT scan blijkt pees over gammanail te schuren waardoor pijn ontstaat. Materiaal gaat half januari eruit na 9 maanden en dan hopen dat het beter wordt.

    Reageer
    #11

    kan iemand zeggen hoelang ongeveer revalideren na uithalen gammanail?

    Reageer
    #12

    Hoi allen, ik ben nu 5 maand geopereerd en ook nog steeds last na zitten, liggen, trappen, ... fietsen gaat goed. Ik vrees dat die gammanail er ook beter uit gaat.  Op welke criteria baseert men zich wanneer die eruit gaat. Mijn dokter zegt steeds min een jaar.  Ik lees hierboven na 9 maand? MIsschien heeft dit met de leeftijd te maken? Ik zie alleszins uit naar volledig pijnvrij kunnen leven.

    Dank voor uw reactie,

    Reageer
    #13

    Mijn echtgenote heeft in 2021 a.g.v. uitgezaaide darmkanker een intensieve bestraling van haar bovenbeen gehad om een minimale uitzaaiing te behandelen. Dit los van een tweede uitzaaiing in haar long. Na de bestraling kreeg zij steeds meer pijn in haar bovenbeen waar diverse specialisten gedurende langere tijd een oplossing voor zochten. Na maanden vaak ondraaglijke pijn te hebben ervaren escaleerde dit uiteindelijk en werd zij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar geconstateerd werd dat haar bovenbeen gebroken bleek. Dit speelde mogelijk al enige weken. Tijdens de ‘spoedoperatie’ werd een ‘gamma nail’ geplaatst. Haar pijn was op dat moment zo’n 90% minder. Een verademing. Inmiddels is zij na zo’n 9 maanden fysio weer bijna terug bij af. In de achter ons liggende maanden ging het eigenlijk voorspoedig, maar de laatste twee maanden zijn de krukken weer in beeld. Zij kan en mag niet meer zonder krukken lopen. Haar leven staat stil op dit moment. Binnenkort een volledige botscan en daarna overleg met de behandelend (kanker)chirurg maar dus niet de orthopedisch chirurg. De fysiotherapeut weet ook geen oorzaak van de terugkerende pijn.

    Kan een gamma nail verwijderd worden uit een broos bot waardoor mogelijk de pijn vermindert?

    Namens een zeer verdrietige echtgenote.

    Reageer
    #14

    Helaas kan daar niemand zo iets over zeggen. Dat zal beoordeeld moeten worden door de chirurg nadat de scans zijn beoordeeld.

    Reageer
    #15

    @John

    Dat begrijp ik, maar wij vroegen ons af, mede omdat het vermoeden bestaat dat óf de pinnen óf de schroeven de huidige pijn veroorzaken waardoor zij niet meer zonder krukken kan lopen, of er meer mensen zijn met een soortgelijke ervaring, het plaatsen van een gamma nail in een broos (gebroken) been. Daar zijn wij nieuwsgierig naar. Uiteraard kan er maar één de situatie beoordelen nadat er een scan is gemaakt, en dat is de chirurg.

    Reageer
Reageer op: Pijn na gamma nail


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief