Dikke voet en enkel na gips

 • #1

  17 september is mijn gips om mijn enkel na 6 weken eraf gegaan. Het is nu 4 december en mijn voet en enkels zijn nog steeds dik. Niet meer zo erg als in het begin natuurlijk, maar nog steeds een vrij groot verschil met mn andere enkel. Ook  een normale laars of schoen past nog steeds niet. Op de gipskamer en de huisarts zeggen ze allemaal, dat het een kwestie van tijd is. Iemand ervaring?

   

   

  Reageer
  #2

  Hey,

  Ik weet niet wat jij met je enkel had en hoe lang het geleden is dat dat gebeurd is. Maar mijn enkel is nog steeds dik na dat ik er in augustus 2019 door heen gegaan ben. Bij mij waren de banden gescheurd en heb ik een zware botkneuzing.

  Heb jij wel fysio? Anders zou je die eens kunnen vragen om kinesio tape te gebruiken. Dit kan helpen om de doorbloeding te verbeteren en daar door de zwelling te verminderen omdat het vocht beter afgevoerd wordt.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Wat duurt dat dan lang bij jou zeg!  Is dat normaal? Vervelend..

  Bij mij is m'n enkel gebroken begin augustus aan twee kanten. Wel 'netjes' gebroken, dus geen operatie, alleen 6 weken gips.  Fysio ben ik alleen geweest om oefeningen mee naar huis te krijgen. Dat Kinesio tapen zal ik eens vragen aan hem.

  Geduld is geloof ik weer een schone zaak hierin:-)

  Reageer
  #4

  Dan heb jij nog een soort van geluk gehad, om het zo maar te zeggen,dat je zonder operatie ofzo eraf gekomen bent.

  Ik zit nog steeds met mn voet omhoog op de bank, ik hoop dat ik in januari weer voorzichtig mag gaan beginnen met belasten. Volgens mijn orthopeed is het bij een ernstige botkneuzing "normaal" dat je er zo lang mee zit. Hij heeft in het begin al gezegd dat breken vaak sneller geneest dan dit.

  En geduld is idd een schone zaak, daar ben ik ook wel achter inmiddels🙈

  Reageer
Reageer op: Dikke voet en enkel na gips
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief