Enkelbreuk, schroef en loopgips

 • #1

  Heb op 6 maart 2009 een enkelbreuk opgelopen bij de voetbal. Ze hebben er 1 schroef ingeplaatst. Dokter zegt dat het 6 weken gips is (waarvan waarschijnlijk 2 weken loopgips). Nu is mijn vraag nadat mijn gips eruit is, ik normaal stilletjes kan stappen of nog helemaal niet. Ik begin eind april aan eens stage en het is belangrijk om te weten.

  Alejandro

  Reactie
  #2

  Vervelend voor je. Maar ik denk dat je gewoon aan je stage kunt beginnnen, tenzij het een stage hardlopen is, want dat zal niet direct gaan lukken. Een gemiddelde fractuur heeft wel zo`n 6 weken nodig om te helen. In diezelfde periode worden de spieren in je enkel een stuk zwakker omdat je spieren de hele tijd niets kunnen doen. Daarbij zullen de botjes ook stijf geworden zijn en in het begin helemaal niet zo gemakkelijk bewegen. Nadat het gips is verwijderd kun je in de regel het gewricht gaan belasten op geleide van de pijn, wat zoveel wil zeggen als dat je langzaamaan weer normale dingen kunt gaan doen en dat als je pijn krijgt, rust moet nemen.
  Maar als jij een kantoorbaan hebt, of stage, dan zit je waarschijnlijk lange tijd achter een bureau, achter de pc, en dan kan je enkel uitrusten. Ik denk dus dat je geen zorgen hoeft te maken, als alles naar verwachting herstelt, kun je eind april gewoon aan je stage beginnen.

  Reactie
  #3

  In principe kan ik het dan belasten? Terug wandelen?
  Nog een vraag na één jaar mag de schroef eruit, moet ik dan weer op krukken lopen?

  Reactie
  #4

  Terugwandelen...??? Ik begrijp je niet.

  Als de schroef eruit gaat, kun je gewoon weer verder bewegen. dat kleine wondje geneest redelijk snel.

  Reactie
  #5

  Ik heb het misschien verkeerd geformuleerd.
  Ik bedoel dat ik het dan terug kan belasten, zoals ik het voreger deed, zonder pijn te hebben.

  Reactie
  #6

  In principe kun je een goed herstelde breuk goed belasten. Vaak is een herstelde breuk zelfs sterker dan het oude normale bot.

  Reactie
  #7

  Kay schrijft:

  In principe kun je een goed herstelde breuk goed belasten. Vaak is een herstelde breuk zelfs sterker dan het oude normale bot.

  Ik hoop dat u gelijk heeft

  Reactie
  #8

  Voor medisch advies over uw persoonlijke situatie kan uiteindelijk altijd alleen uw behandeld arts verantwoordelijk worden gehouden. Vraag hem wat in uw geval verwacht kan worden, dat geeft echte zekerheid.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Na 6 weken gips loop je niet zomaar ff weg. Bij mij duurde het wel een maand voordat ik weer een beetje normaal liep zonder krukken.

  Reactie
  #10

  Herstel na een flinke fractuur met langdurige immobilisatie heeft tijd nodig. Besef dat de spieren enorm achteruit gegaan zijn en zich weer helemaal opnieuwe moeten herstellen. Dit regeneratieproces kun je versnellen met gerichte trainingen.

  Reactie
  #11

  ik vind het zo moeilijk om te weten wat je wel of niet moet doen om te herstellen ,ik ben 8 weken geleden gevallen en er zit een plaatje met zeven schroeven en ene bout dwars erdoor ,zeven weken met been omhoog en nu een breace het stappen is nog pijnlijk maar ik probeer toch te gaan maar als ik pijn heb rust ik weer want dan word ik weer bang ik vraag me dan af is dit goed of niet?

  Reactie
Reageer op: Enkelbreuk, schroef en loopgips
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief