Vraag mbt corona

 • #1

  Mijn huisgenootje is helaas positief getest op corona. Ik woon in een studentenhuis dus dat betekent met zijn allen in quarantaine. Nu wilde ik het volgende neerleggen hier:

  Wij hebben gescheiden douches, dus het huisgenootje die positief getest is gebruikt nu als enige, en de rest de andere. Deze douches zitten in ruimtes naast elkaar, gescheiden door een muur. Deze muur raak echter niet helemaal het plafond, dus er is wat ruimte over tussen de muur en het plafond (de muur is ongeveer 2m hoog). Daarnaast is er een ventilator incde douches die voor ventilatie naar buiten zorgt.

  Het positief geteste huisgenootje is om 10:34 gaan douchen en ik ben om 11:16 gaan douchen. De ventilator stond nog aan toen ik ging douchen, en heeft dus de tijd daartussen geventileerd. Nu vroeg ik mij af; is het mogelijk dat zij zonder echte luchtwegklachten (hoesten, niezen oid), het virus over de muur naar onze douche heen brengt waar ik ongeveer 3 kwartier later er door besmet raak, ondanks de ventilatie? Of is dit iets te ver gezocht?

  Reactie
  #2

  Dat is iets te ver gezocht

  Reactie
  #3

  Dankuwel! Ik had nog een vraag. Wij maken dus met de andere huisgenoten gebruik van een andere douche dan de positief geteste. Niemand heeft daarvan klachten. Vandaag ging ik douchen en daarbij heb ik die doucheknop aangeraakt om hem aan te draaien, en vervolgens heb ik mijn gezicht wel aangeraakt om het te wassen (toen ik onder de douche stond en ik gebruikte water). Het was bijna een uur nadat een andere huisgenoot gebruik had gemaakt van de douche (dus niet de positief geteste huisgenoot!). Ik kan mij niet goed herinneren of ik mijn ogen of mond heb aangeraakt, voornamelijk mijn wangen en voorhoofd. Mijn vriendin zegt dat ik misschien weer een beetje terugval in mijn angststoornis, aangezien ik nu ineens terugdenk aan het douchen en me daar zorgen over ga maken... Wat denkt u? Onnodige angst aan het zaaien bij mijzelf over of ik wel of niet besmet raak?

  Reactie
  #4

  Dat is dus onnodige angst

  Reactie
Reageer op: Vraag mbt corona
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief