Vraag mbt kans corona

 • #1

  Hallo.

  Ik stel deze vraag namens een vriend, om iets meer informatie te vergaren mbt de kans op corona voor hem en zijn vriendin.
  Hij vertelde namelijk dat zijn vriendin afgelopen maandag in een lokaal heeft gezeten met iemand die achteraf positief getest is op corona. Zelf heeft zij niet naast dit betreffende persoon gezeten, of überhaupt bij diegene in de buurt geweest. Wél heeft zij later op die dag, gedurende een pauze (ongeveer 10min) op ongeveer 1m afstand gezeten naast iemand die begin diezelfde dag wél naast het positief geteste persoon heeft gezeten.
  Het besmette persoon had zelf geen klachten maar had getest omdat een goede vriend van haar ook positief was getest. Na afgelopen maandag is diegene ook niet meer op school geweest. Degene die wel naast het besmette persoon heeft gezeten, heeft tot nu toe geen klachten en mijn vriend en zijn vriendin ook niet.

  Oftewel: Is de kans reëel op een coronabesmetting wanneer iemand kortdurend naast iemand heeft gezeten (Zonder klachten) , die diezelfde dag naast een positief getest persoon (Zonder klachten) heeft gezeten?

   

  Alvast bedankt

  Reactie
  #2

  Er is een kleine kans

  Reactie
  #3

  Is dat iets om je zorgen over te maken en/of zelf al in quarantaine voor te gaan? Ik zie die vriend van mij vanavond (op afstand) en zijn vriendin wilt naar de bioscoop (ook op afstand).

  Reactie
  #4

  Dat zie ik zo niet als noodzakelijk

  Reactie
  #5

  Oké. Dus het is theoretisch gezien wel mogelijk om op dezelfde dag dat je besmet bent geraakt met corona iemand anders er mee te besmetten? Sorry voor de moeilijke vragen hoor!

  Reactie
  #6

  Dat is een moeilijke vraag waar de geleerden het ook nog niet helemaal over eens zijn. Ik neem aan dat het wel kan

  Reactie
  #7

  Oké. Dat denk ik ook wel, niks is onmogelijk zeggen ze altijd toch? Maar gelukkig wel (waarschijnlijk) een kleine kans en niets om zenuwachtig van te worden.

  Reactie
Reageer op: Vraag mbt kans corona
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief