Wat is dit?

  • #1

    Hallo, ik wil even mijn verhaal kwijt. Ik ben een jongen van 14 jaar. 4 weken geleden had ik griep met keelpijn. 2 dagen daarna zijn mijn halslymfeklieren gaan opzetten. Ze werden eerst heel groot en ze deden pijn. Sindsdien zijn ze wat gekrompen en doen ze ook geen pijn meer. Ik ben erg bang voor Hodgkin, terwijl dit eigenlijk niet echt kan. Ze zijn namelijk gekrompen, ze zijn niet pijnlijk en ik heb geen van de overige symptomen als jeuk of nachtelijk zweten. Ook zijn mijn lymfeklieren onder mijn kaak en in mijn lies voelbaar. De één wat groter dan de ander. Ik heb dit al heel lang, voor mijn gevoel is dit altijd zo geweest. Ze variëren qua grootte van een doperwt tot een klein boontje. Van buitenaf zijn ze niet te zien. Ik kan ze ook goed bewegen. Ik ben redelijk slank, mijn BMI is 17. Misschien dat het daar wat mee te maken heeft? 3 weken geleden begonnen ook mijn tepels pijn te doen. Ik ontdekte onder beide tepels een rond schijfje. Onder mijn linkertepel is hij wat groter dan bij mijn rechtertepel. Ze doen erg veel pijn bij aanraking. Na wat speurwerk op het internet kwam ik uit op gynaecomestie, oftewel iets dat heel normaal is in de puberteit. Maar toch bleef ik zitten met mijn lymfeklieren en bleef ik er maar over stressen. Ik dacht met volle overtuiging dat ik Hodgkin had, of desnoods een uitgezaaide borstkanker omdat mijn tepels ook pijn deden. Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op, want borstkanker bij jongens of mannen komt bijna nooit voor. Maar toch bleef ik maar stressen en zoeken op Google. Nu heb ik voor maandag een afspraak bij de huisarts gepland. Denken jullie, community van dokter.nl, dat er iets met mij aan de hand is? Ik ben doodsbang dat ik kanker of iets anders ergs heb. Alvast hartelijk bedankt als je wilt reageren.

    Reageer
    #2

    Maak je vooral geen zorgen. Na een griep, kunnen lymfeklieren nog wel weken aanwezig zijn. Soms zelf wel 2-3 maanden. Dat is een heel normaal verschijnsel. Belangrijk is dat ze kleiner worden, geen pijn doen en dat je er vanaf blijft.

    Reageer
    #3

    Heel erg bedankt Tandor! En is er ook niks mis met de lymfeklieren in de kaak en in de lies die ik kan voelen?

    Reageer
    #4

    Nee hoor. Ook dat is heel normaal

    Reageer
    #5

    Heel veel dank Tandor! Je maakt mijn dag weer top! Ik zie dat je bijna overal op reageert, hoe hou je dat vol? Heel veel respect naar jou dat je ieders vraag beantwoord, echt heel tof!

    Reageer
    #6

    Dank je   😉

    Reageer
    #7

    Dag Tandor, ik ben net bij de huisarts geweest. Hij zei dat het geen lymfeklieren in de hals waren, maar gewoon de verdikking in de halsslagader of misschien een halscyste. Zou u het ook een halscyste vinden?

    Bijlagen:
    Reageer
    #8

    Het is toch geen verdikte halsslagader waardoor ik een beroerte kan krijgen??

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het doet mij toch niet aan een halscyste denken...

    Nee hoor, je krijgt er geen beroerte van..

    Reageer
    #10

    Dus u verwacht 'gewoon' een opgezette lymfeklier? Huisarts voelde wat in mijn hals en kwam tot de conclusie dat het een vertakking van de halsslagader was of een laterale halscyste, vooral omdat het eerst zo groot was en nu niet meer. Op de foto hierbij ziet u hoe groot het was. Ik wacht wel gewoon af!

    Bijlagen:
    Reageer
    #11

    Ik zou inderdaad gewoon even afwachten...

    Reageer
    #12

    Maar wat verwacht u dat er nu is?

    Reageer
    #13

    Dat is een goede vraag. Het kan je halsslagader zijn. De dokter heeft geen lymfeklieren gevonden...ik kan het zelf niet onderzoeken...

    Reageer
    #14

    Oke, volgens de dokter was het halscyste. Omdat ik ziek was geweest en ze daardoor groter werden en pijn deden. Nu zijn ze alweer gekrompen en doen geen pijn. Daarom verwachtte hij niet een halsslagader en lymfeklieren voelde hij niet. Dus ja, ben wel een beetje zenuwachtig nu, wat het dan is. Ik vond het zelf ook wel lijken op een halscyste, als je die foto ziet toen het zo erg was. Lijkt me niet echt logisch dat een halsslagader eerst zo groot wordt en dan zo klein... Of zit dat anders volgens u?

    Reageer
    #15

    Dat kan wel eens gebeuren hoor.

    de huisarts heeft niet gezegd dat het een cyste is. Je schreef:

    Huisarts voelde wat in mijn hals en kwam tot de conclusie dat het een vertakking van de halsslagader was of een laterale halscyste

     

    Reageer
Reageer op: Wat is dit?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief