stem operatief veranderen

  • #1

    Vraagje...

    Heeft iemand ervaring met stembandoperaties? Ik heb namelijk een nare stem. Dat vind ik zelf, maar dat vinden anderen ook. Krijg er regelmatig opmerkingen over en nog vaker wenden mensen zich na de eerste zin gewoon van me af. Frustrerend want vaak krijg ik dus niet eens de kans om te laten zien wie ik nog meer ben dan 'het meisje met de nare stem'.
    Ook als (toekomstig) professional zou het gewoon veel fijner zijn als de stem verandert.
    Ik ben trouwens licht slechthorend, waarschijnlijk is dat voor een deel de oorzaak van die stem.
    Ik accepteer mijn stem wel, maar niet dat ik om die reden vaak gewoon simpelweg genegeerd word.
    Wil er verder geen zielig verhaal van maken natuurlijk, maar denk de meesten wel zullen snappen dat het op zijn minst frustrerend is.

    Reageer
    #2

    Misschien is het raadzaam om eerst eens naar een logopedist(e) te gaan. Misschien kunnen bepaalde technieken gunstig uitpakken voor je stem.

    Reageer
    #3

    Dank je wel voor je reactie. Je hebt gelijk dat het een beter idee is om te beginnen met stemoefeningen e.d. Zo'n operatie is misschien een beetje een radicaal plan, omdat er ook risico's aan verbonden zijn.

    Reageer
    #4

    Ik schop mijn bericht weer even omhoog... heb meerdere keren geprobeerd met oefeningen mijn stem te verbeteren. Zonder echt succes vind ik, de stemkleur is gelijk gebleven. Het klinkt nog even hol,  leeg, samengeknepen en met name onvolwassen (terwijl ik 33 ben). Inmiddels klaar met mijn studie dus ook als professional staat het me in de weg.

    Degene waar ik als laatste was om d.m.v. oefeningen mijn stem te verbeteren, gaf aan dat het kaakgewricht misschien stijf is (die masseer ik nu regelmatig) en dat ik met m’n tong geluid tegenhoud.

    Een betere stem zou me zo goed doen, ik ervaar nu dat ik met de eerste indruk al minstens met 2-0 achtersta. En ik weet dat iedereen z’n eigen stem vreemd vind klinken maar omdat ik er dus ook regelmatig vragen en opmerkingen over krijg, weet ik dat anderen mijn stem als vreemd/naar ervaren. Ben daardoor ook terughoudend om mensen te ontmoeten en dat vind ik echt onnodig en zonde. Daar doe ik mezelf mee te kort.

    Reageer
Reageer op: stem operatief veranderen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief