Kno operatie

  • #1

    Ik heb een vraagje. Ik ben 3 weken geleden geopereerd aan mijn stembanden. Er is soort van Botox in 1 stemband gespoten zodat ze wat beter kunnen sluiten. Ik had geen stemrust. Echter ging spreken niet meteen, waar ik me uiteraard wel wat bij voor kon stellen, maar de arts zei dat ik na 2/3 dagen weer moet kunnen praten en waarschijnlijk dus ook een betere stem zou hebben. Nu 3 weken later en 2 controles verder heb ik nog steeds geen stem! Ik kan enkel fluisteren en uit de controles blijkt dat beide stembanden niet meer trillen. Nu maak ik me toch wel erg veel zorgen, omdat ik al 3 wk verder ben en de arts had aangegeven dat dit 2 a 3 dagen zou duren. Wat kan ik doen??

    Oh ja btw de arts zegt dat ik moet afwachten. Medicatie heeft helaas niet aangeslagen.

    Reageer
    #2

    Hoe is het nu met je? Ik heb dezelfde ingreep gehad en de botox lost op na 3 maanden en dan zou het weer zoals van ouds moeten zijn. Bij mij werd het slechter na de botox, niet zo slecht als bij jou maar wel meer moeite bij spreken en meer pijn. Nu ben ik 4 maanden verder en ik heb nog steeds wel meer pijn dan eerst... Ik dacht misschien komt het toch doordat je stembanden iets in de war zijn van zo'n ingreep en kost het wat tijd. Ook tijd om weer te praten zoals je normaal praat. (Als je stem het minder goed doet ga je veel compenseren waardoor het nog erger wordt zegt mijn logopedist)

     

    Groetjes bb

    Reageer
Reageer op: Kno operatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief