Galblaas eruit….nogsteeds koliek aanvallen

  • #1

    Na 11 jaar rond te hebben gelopen met pijn hebben ze bij mij ongeveer 11 jaar geleden mijn galblaas eruit gehaald.
    Er werd gezegd dat doordat de galwegen blijven zitten er misschien nog steentjes kunnen ontstaan die koliek aanvalen geven. Dit was inderdaad het geval..maar sporadisch.... Nu de afgelopen 2 weken weer dezelfde koliekaanvallen als voor,de operatie, oke toen voor de operatie had ik 50 tot 60 aanvallen per dag, nu zijn het er 4 tot 5...de afgelopen twee weken dan. Naar huisarts geweest... Moet een echo laten maken I.v.m galgangstuwingen of ontsteking.
    Zijn er hier mensen die hier ervaring mee hebben???

    Reageer
    #2

    Hallo

    Wat herkenbaar zeg, ik ben nu 3 weken terug geopereerd via een kijkoperatie, het leek heel goed te gaan, mocht de volgende dag al naar huis. 3 dagen thuis weer een hele erge pijnaanval, met ambulace opgehaald, en kon ik een week in het ziekenhuis blijven ivm met een teveel aan witte bloedcellen. Maar de oorzaak konden ze niet vinden.
    Ze vermoeden nu een vernauwing aan mijn galgangen, en willen hier een soort van ring gaan plaatsen. Maar omdat de operatie nog maar net is geweest, willen ze nog even wachten tot het allemaal een beetje genezen is van binnen. Nu met 3x daags tramadol het proberen vol te houden, en kan ten alle tijd in het ziekenhuis een morfine spuit komen halen tegen de pijn. Hoop dat het snel achter de rug is, wil kunnen genieten van mijn dochter van 8 maanden, ipv elke keer bang te moeten zijn voor pijn, als de pijnstillers beginnen uit te werken. Is er bij jou al wat bekend geworden?

    Reageer
    #3

    bij mijn man is een poos geleden zij galblaas eruit gehaald.Leek allemaal goed te gaan.Kon alles eten, geen aanvllen meer..Helaas na maanden weer heftige koliek aanvallen..eerdere keren naar et izeknhuis geweest, medicatie mee..helaas lijkt nks te helpen.Alleen veel water drinken als hij een aanval aan voelt komen.er is een echo gemaakt, niks op te zien, nu naar de internist..Er wordt geopperd dat de aanvallen die hij had misschien wel geen galstenen waren maar een andere oorzaak..
    Vervelend allemaal, je durft bijna nergens meer naar toe want sel je voor dat er weer zo'n aaval komt..Het is te hope voor iedereen dat ze snel weten waar de pijn vandan komt..Ik las net ergens dat accapunctuur zou kunnen helpen..als de internist met niks komt gaan we daarvoor!!

    Reageer
    #4

    Bij mij is in juni de galblaas verwijderd. Tijdens de operatie hebben ze al gezien dat de galwegen afgeklemd waren door één of meer stenen. Mocht twee dagen later toch naar huis omdat ze in het weekend niets zouden doen. Dagelijks bloed laten prikken. Aan de leverwaardes kunnen ze zien of er inderdaad sprake is van een afsluiting. De waardes lopen dan op. Op maandag met spoed opgenomen voor een endoscopie. Er zijn 2 stenen verwijderd die klem zaten in de galwegen. Tijdens deze behandeling worden de galwegen automatisch blijvend opgerekt.
    Na één dag mocht ik weer naar huis. Alle problemen zijn nu opgelost. Geen pijnaanvallen en ik kan alles weer eten.
    Artsen kunnen echt alles zien aan de bloedwaarden.
    Afsluiting door stenen kan gevaarlijk zijn, zeker na een operatie.

    Reageer
    #5

    Hai ik heb precies het zelfde. Ik ben 23 en ben 10 jaar terug geopereerd aan galstenen. Nu 10 jaar later heb ik de afgelopen 2 weken elkedag weer een pijn aanval.
    Ook is de ambulance geweest en ben 3 keer naar de eerstehulp geweest in Amstelveen. Bloed onderzocht en echo gehad niks op te Zien alleen lever waarde wat hoog. Aanstaande donderdag gaan ze met een camera in me maag en lever kijken. Hopen dat ze wat vinden. net een nieuwe baan en na 4 weken thuis zitten omdat er elk moment een pijn aanval kan komen is ook niet fijn. Gelukkig ben ik niet de enige!!!

    Reageer
    #6

    Ik heb ook al een aantal keren gehad,ook mijn galblaas is er uit. Moet binnenkort voor een echo hoop dat ze iets zien want durf amper de deur uit.

    Reageer
    #7

    wat n geluk dat ik hier terrecht kom...drie weken geleden is bij mij de galblaas verwijderd, maar liefst 8 stenen zaten erin, en net dat ik weer wat kon eten enzo...krijg ik zondag weer n aanval met overgevem, wat n hel!! snap er niks van maar nu ik dit lees...as do maar naar ziekemhuis en afwachten wat ze zeggen, maar dat,afvallen zo was niet mn bedoeling

    Reageer
    #8

    Hallo ,ik ben al twee jaar geleden geholpen galblaas eruit .5 x met ambulance naar het ziekenhuis duidelijk gal kolieken maar gewoon naar huis gestuurd ben 4 jaar bezig geweest met onderzoeken een vermogen aam scans en mri's laten maken .nee hoor je hart is goed ,ja gal absoluut niet is stress tussen je oren . uiteindelijk mijn huisarts een echo laten maken .moest met spoed mijn gal eruit laten halen. nu twee jaar verder en weer diverse dure onderzoeken ,je mankeert niets ,verrek dagelijks 2 a3 keer per dag van de pijn .hoera voor de geweldige artsen in nederland lekker serieus .

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    galblaas er uit 6 week later weer zelfde pijn .is daar nou echt nies aan te doen? Soms ook koorts .En ziek gevoel.

    Reageer
    #10

    Misschien dat er toch nog restanten va stenen in je galwegen zitten. Ik zou dus terug gaan naar de specialist.

    Reageer
    #11

    Hallo.

    Bij mij is in juni de galblaas verwijderd.sinds dien veel last van darmkrampen die niet vol te houde zijn.. sinds maand of 2/3 ook weer last van pijnlijke aanvallen.. hebben echo gemaakt krijg volgende week maandag de uitslag ervan, als er niks op te zien is , word ik doorgestuurd voor verder onderzoek.

    Ik ben op dit moment werkeloos, wil graag werk maar durf t niet aan om nieuw werk aan te nemen.

    Bang voor alleen te blijven met mn zoontje van 8 maanden.

    Heb uiteindelijk nu wel pijnstillers gekregen voor tegen de buikkrampen.

    Gr

    Reageer
    #12

    hallo bij mij hebben ze 12 jaar geleden mijn lever voor 60%verwijderd en mijn galblaas eruit gehaald nu weer koliek aanvallen en daarbij heftige buikpijn en diaree iemand hier ervaring mee?

    Reageer
    #13

    Ik denk dat dit wel een klacht is om mee naar de MDL arts te gaan.

    Reageer
    #14

    6 Dagen geleden in Ziekenhuis Amstelveen galblaas verwijderd d.m.v kijkoperatie. Deze week al 2 keer verschrikkelijke pijnen gehad wat leek op kolieken.

    Ik durf niets meer te eten, maar kijk het nog even aan en bel dan het Ziekenhuis.

    Reageer
    #15

    Hallo, hier ben ik weer,( zie mijn bericht op 3 dec) 2014

    Ik ben Marion,

    In de middag kreeg ik weer een hevige koliek aanval na galblaasverwijdering, met spoed opgenomen in Ziekenhuis Amstelveen op de Spoedeisende hulp. Een echo liet zien dat er nog stenen zaten in de wegen, toen heb ik een ingreep gehad d.m.v ERCP en hebben zij hopelijk de laatste stenen verwijderd. Ook heeft de MDL Arts de poort van de wegen groter gemaakt, mocht er nog stenen zitten, dan kunnen die makkelijker door de poort. Diut is nu 4 dagen geleden en ben sinds 4 dagen koliek vrij.

    Reageer
Reageer op: Galblaas eruit….nogsteeds koliek aanvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief