Borsten laten verwijderen

  • #1

    Hallo ik ben een meisje van 16 en ik wil graag mijn borsten laten verwijderen. Geen echte redenen voor, ze zitten gewoon in de weg en ik vind een platte torso gewoon veel mooier. Ik heb wel een paar vragen:

    - Mag je je borsten laten verwijderen als je 16 jaar bent?

    - Hoe lang duurt het van het moment dat je het ziekenhuis belt tot de operatie?

    - Hoeveel kost zo'n operatie?

    Alvast hartstikke bedankt, ik kan niet wachten

    Mvg Davida

    Reageer
    #2

    je kunt dit toch niet werkelijk menen? je kunt op je 16e toch niet zomaar tot zo'n besluit komen.
    je lichaam verandert en ook geestelijk groei je naar volwassenheid toe.
    je kunt het nu mooi en makkelijk vinden en over een paar jaar heb je een verminkt lichaam en heb je vreselijk spijt/
    Er is dus geen arts en geen ziekenhuis die meewerkt aan borsten verwijderen zonder medische noodzaak.
    Borstverkleining of vergroting mag wel, maar pas na 18 jaar.
    heb je hierover eigenlijk met je ouders gesproken? wat vinden die ervan?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Helaas, of liever gezegd, gelukkig maar, dat je in Nederland niet zomaar even je lichaam kunt laten verbouwen. Het is wel mogelijk maar hier gaat een heel proces aan vooraf van psychiater, tot hormonale behandelingen en uiteindelijk operaties onder begeleiding van een medisch team dat gespecialiseerd is in geslachtsveranderingen. De eerste stap die je kunt nemen is gewoon naar de huisarts gaan en jouw probleem bespreken.

    Reageer
    #4

    Geslachtsverandering? Pardon? daar heb ik het nooit over gehad. En mijn ouders heb ik het mee besproken ja, die vinden dat ik er nog een jaar over na moet denken.

    Reageer
    #5

    Waarom wil je je borsten laten verwijderen? Heeft dat niets te maken met dat je je een jongen voelt of dat je een jongen wilt zijn? Ik begrijp er niets van. Wat is jouw motivatie en wat zijn jouw redenen zodat ik het kan begrijpen?

    Reageer
    #6

    Ik vind mezelf er dik uitzien met borsten en ik sport (voetbal) heel erg veel waarbij ik er ook erg last van heb. Sportbeha's werken niet. Ik wil gewoon van mijn borsten af want ik vind ze lelijk en ik heb er helemaal niets mee, ze hinderen me alleen maar

    Reageer
    #7

    Je kunt met de huisarts een borstverkleining bespreken op cosmetische indicatie. Ik vrees echter dat dit niet onder de verzekering valt. Dan zul je zelf de kosten moeten dragen en die kunnen aanzienlijk zien afgezien van de gezondheidsrisico's die iedere operatie met zich meebrengt. Ik denk wel dat het goed is dat je erover praat met je ouders, vrienden en de huisarts want het lijkt je behoorlijk dwars te zitten. Mijn mening is dat je in de puberteit zit en daarmee per definitie sterk kan wisselen in je wensen en verlangens en daarom je zou afraden nu zo'n ingrijpende beslissing te nemen omdat je achteraf spijt kunt krijgen alhoewel je dat zelf natuurlijk niet zo zal zien.

    Reageer
    #8

    Ik vind mezelf er gewoon veel dikker uitzien met borsten en ik sport (voetbal) heel erg veel en tijdens het sporten heb ik er ook last van. Sportbeha's werken niet ik wil gewoon van mijn borsten af want ik heb er helemaal niets mee

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dankjewel Kim

    Reageer
    #10

    hallo,
    weet je ik zit juist met het zelfde probleem als jij
    als ik aan sport doe en ik draag en sportbh dan doet het ook verschrikelijke pijn aan je borsten
    en natuurlijk snappen de mensen niet waarom je u borsten laat verwijderen dan denken ze derekt dat je een jongen wilt zijn of worden maar zo zit het niet in elkander dus dus ik snap heel goed wat jij doormaakt groetjes lyn

    Reageer
    #11

    Denk eens na wat je eigenlijk wilt en wat eigenlijk 't probleem is.

    Als je borsten erg groot zijn, overleg dan 'n borstverkleining. Praat ook eens met 'n psycholoog, die kan je helpen uitvinden wat 't werkelijke probleem is. Mijn gevoel zegt dat er meer achter zit dan alleen 't vage verhaal: Ze zitten in de weg en ik vind me dik daardoor. Vooral dat stukje: Ik vind mezelf dik daardoor.. dat stoort me nogal waardoor ik twijfel aan de reden.

    Doe dit soort ingrepen pas als je volwassen bent en je lichaam is uitgegroeid, dan kun je pas ECHT zeggen dat je weet wat je wilt. 't Kan zelfs gebeuren dat na de pubertijd, als je lichaam uitgegroeid is, je borsten zelfs weer iets kleiner worden.

    Ben geduldig, denk goed na, praat eens met verschillende mensen en 'n psycholoog.

    Wat je kwijt bent krijg je niet meer terug.

    Reageer
    #12

    Goede reactie Zoomzoom. Ik ben het met je eens.

    Reageer
    #13

    [b]Sanne schrijft:[/b]
    [quote]Goede reactie Zoomzoom. Ik ben het met je eens.[/quote]

    Dank u ^^

    Ik vind afwachten, duidelijkheid EN 1000000% weten wat je wilt veel belganrijker dan gewoon zeggen: Joh, doe wat je wilt.

    Er moet eerst eens duidelijheid komen wat de echte reden is. Er klopt net iets te weinig van de redenatie..

    Reageer
    #14

    Laat jezelf niet van de wijs brengen je kan wel degelijk je borsten laten verwijderen endaarvoor moet je wel degelijk naar een transgender kliniek.Veel FTM´s of in nederland VNM ( ook een website beschikbaar.)laten alleen hun borsten weghalen en dat wil ik zelf ook.Kijk ook anders even naar heel veel filmpjes op youtube dan zie je een beetje hoe het eruit ziet en of je het wel echt wilt.

    Reageer
Reageer op: Borsten laten verwijderen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief