Pols operatie

 • #1

  In 2021 ben ik ongelukkig gevallen waardoor ik mijn pols heb gebroken. Er was sprake van een distale radius fractuur met betrokkenheid va het DRU gewricht.

  Mijn pols is toen gezet in het ziekenhuis en na een week ben ik geopereerd. Er is toen een plaatje en schroeven in mijn pols gezet om de breuk te stabiliseren.

  Direct na de eerste operatie nam mijn pols een rare stand aan. Hij staat ontspannen altijd schuin richting de duimzijde. Daarnaast kan ik mijn pols onmogelijk naar achter buigen (extensie).

  In een ander ziekenhuis ben ik nogmaals 3 keer geopereerd aan mijn pols. De eerste keer hebben ze de ingebrachte materialen verwijderd omdat er werd gedacht dat de schroeven mogelijk te lang waren. De tweede en derde keer hebben ze mijn pezen losgemaakt die verkleefd zaten in littekenweefsel.

  Ook veel geprobeerd met handtherapie, helaas heeft het allemaal vrij weinig effect.

  Na mijn laatste operatie ben ik nog steeds niet verder gekomen. Heeft iemand enig idee? Heeft iemand een goede tip voor chirurg die hier mogelijk iets in kan betekenen?

  Reageer
  #2

  Bij elke nieuwe operatie worden klachten en littekenweefsel eerder erger dan beter. Jammer genoeg weet ik dat uit eigen ervaring met een gewricht dat te vaak is geopereerd en nu nog nauwelijks functie heeft.

  Fasciatherapie kan helpen. Soms wordt littekenweefsel toch weer wat meer functioneel in bv spieren.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je reactie en je tip! Hier ga ik eens naar kijken.

  Zelf heb ik het idee dat er toch iets niet goed zit. Ik heb er ook nog erg veel pijn aan, zowel aan de bovenkant van mijn hand als aan de pinkzijde..

  Reageer
Reageer op: Pols operatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief