naakt bij operaties

  • #1

    Ik ben paar dagen geleden geopereerd aan mijn amandelen (laten verwijderen). Ben blij dat ik ervan ben want heb laatste weken fel afgezien met hoge koorts en keelpijn. Iedereen zei me op voorhand dat ik heel erg ging afzien na operatie van de pijn, maar dit valt echt goed mee bij mij. Hoe is dit bij jullie verlopen?

    Ik heb voor de operatie mijn bh moeten uitdoen. Tijdens de voorbereiding kreeg ik allerlei topjes op mijn borst geplakt om mijn hartritme te volgen of zoiets. Hiervoor heb ik toch wel een tijdje in mijn blote borsten gelegen. Kunnen ze dat niet plakken onder dat operatiehemdje terwijl ze niets zien? Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Hebben jullie ook jullie bh moeten uitdoen?

    Alvast bedankt voor jullie ervaringen

    Reageer
    #2

    Nederland wordt steeds preutser en gefrustreerder onder Balkenende en Rouwvoet.....

    Reageer
    #3

    Hoi Caroline, ik ben behandeld aan een anusfissuur in het ziekenhuis in het dorp. Mijn houding van niet bepaald charmant, en de volgende dag kwam ik de chirurg tegen bij de bakker. Tja, wat moet je daar dus aan doen, begrijp je mij.
    Maar misschien ligt jouw verhaal toch iets anders omdat ik denk dat je ook doelt op ongewenste seksuele intimiteit. Natuurlijk is dat niet uit te sluiten maar je kunt verwachten dat het blijkbaar de standaard procedure is.
    Maar misschien heb je iets gevoeld, vond je de situatie verdacht en wil je zeker weten of de behandeling gegaan is zoals dat hoort.
    Ik kan je hierbij niet verder helpen want ik ken deze operatie niet. Zoek het goed uit, want als patiënt zit je in een kewetsbare situatie en rotte appels moeten verwijderd worden.
    Als je het in je hoofd haalt terwijl er niets aan de hand is geweest, vind ik dat eerlijk gezegd ook een beetje vreemd. Waarom ben je er zo op gefocust?
    Nou ja, ik kan in ieder geval leven met mijn kwetsbaarheid, maar ik ben geen vrouw en dat zal wel anders zijn...

    Reageer
    #4

    Die plakkertjes worden altijd zo bevestigd zoals jij beschreven hebt, dus bh uit en op zicht.
    Had je liever gehad dat ze het op de tast hadden gedaan? Dus voelen maar om de goede plek te pakken te krijgen en of ze goed zitten? Ik denk dat je dan echt je beklag had kunnen doen.
    Daarnaast wordt een operatie altijd gedaan zonder knellende kledingstukken en sieraden.

    Ikzelf heb in vroeger tijden op de chirurgische afdeling gewerkt en zelf ook een aantal keren onder het mes geweest. En ik kan je verzekeren dat het bij jou volgens het boekje is gegaan!

    Reageer
    #5

    bedankt voor jullie reacties
    het heeft niks te maken met dat ik klacht wil indienen of zo hoor. Of dat ik me geviseerd voel door die verplegers. Ik geloof ook best dat het allemaal volgens het boekje gegaan is, daar gaat het niet om.

    Ik wilde gewoon eens wat ervaringen uitwisselen met anderen en hoe zij zich hierbij voelden...tis zeker niet bedoeld als aanklacht of zo

    dus laat de andere ervaringen maar komen zou ik zeggen

    Reageer
    #6

    Ik vind de discussie zinloos om spannende seksuele insinuaties te beogen. dat is niet de juiste website hiervoor.

    Ik kan mij voorstellen dat je het onprettig vind naakt te zijn. Als je daar een probleem mee hebt, vertel dat dan, dan kunnen wij daarop ingaan.

    Reageer
    #7

    ik vond het inderdaad helemaal niet aangenaam zoals al gezegd in inleiding.
    Maar ik zeg er maar bij dat het niet mijn bedoeling is om er hier een aanklacht tegen medisch personeel van te maken
    en het is zeker geen poging om seksuele uittingen naar boven te brengen want daar dient dit forum inderdaad niet voor daar heb je groot gelijk in!

    maar ik denk dat dit forum wel een goeie plaats is om ervaringen bij operaties uit te wisselen en te praten hoe je je daarbij voelde

    Reageer
    #8

    Persoonlijk heb ik liever dat ze mijn borsten zien dan dat het op de tast gaat, maar dat had je al begrepen uit mijn antwoord. En het antwoord op jouw tweede vraag is duidelijk.
    Nu het gevoel want blijkbaar ging het daar over: zowel als verpleegkundige als patient werd ik er niet warm of koud van.
    Maar goed: jij voelde je er niet prettig bij, dat kan, dat kunnen we ook niet wegnemen.
    Misschien helpt het er overheen te komen als ik zeg dat "zij" jouw borsten allang weer vergeten zijn?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het lijkt me het beste dat je een paar keer naar een sauna gaat om te proberen dit kwijt te raken. Hoe doe je dat trouwens bij het omkleden en douchen na sport? Zit je dan ook zo met je blote lichaam?

    Reageer
    #10

    naar de sauna gaan heb ik al paar keer gedaan. Bij omkleden en douche na sport geen enkel probleem
    dat zijn ook mensen die je goed kent meestal die in je buurt zijn
    vond gewoon wat rare ervaring in operatiezaal das al

    Reageer
    #11

    Ik vind je verhaal best begrijpelijk en als jij je er onprettig bij hebt gevoeld kan dat zoals hierboven geschreven wordt aan jou liggen maar het is niet uitgesloten dat de arts zijn grenzen niet in acht heeft gehouden. Jij bent de enige die hierbij was en kunt spreken uit ervaring.

    Reageer
    #12

    Als caroline nu eens in chronologische volgorde uitlegt wat er gebeurd is dan wordt het voor ons ook duidelijker. Ik krijg de indruk dat zij op de afdeling de operatiekleding aangereikt heeft gekregen, dat heeft aangedaan met haar bh nog aan en dat heeft moeten uit doen op de ok omdat dat nu eenmaal moet en om de plakkertjes te plaatsen.
    Als zij voor die tijd haar bh had afgedaan dan kan er geschoven worden met het hemd en was het niet nodig geweest alles uit te trekken. Maar zicht op de borsten was er wel geweest.
    Al met al denk ik dat het een gebrek aan goede voorlichting en begeleiding is geweest, waardoor caroline zich ongemakkelijk heeft gevoeld.
    Maar goed, dat is ook gissen.

    Reageer
    #13

    [i]Als Caroline nu eens in chronologische volgorde uitlegt wat er gebeurd is dan wordt het voor ons ook duidelijker. Ik krijg de indruk dat zij op de afdeling de operatiekleding aangereikt heeft gekregen, dat heeft aangedaan met haar bh nog aan en dat heeft moeten uit doen op de OK omdat dat nu eenmaal moet en om de plakkertjes te plaatsen.
    Als zij voor die tijd haar bh had afgedaan dan kan er geschoven worden met het hemd en was het niet nodig geweest alles uit te trekken. Maar zicht op de borsten was er wel geweest. Al met al denk ik dat het een gebrek aan goede voorlichting en begeleiding is geweest, waardoor Caroline zich ongemakkelijk heeft gevoeld. Maar goed, dat is ook gissen.[/i]

    ok dit is het verhaal in chronologische volgorde
    ik heb op de afdeling een operatiehemdje gekregen. Dit moest ik aandoen, onderbroek mocht ik ook aanhouden, bh moest uit. Daar kon ik nog gerust inkomen. Dan in de operatiezaal even moeten wachten maar dan lag ik onder een deken dus geen probleem.
    Toen ik de echte zaal binnenkwam moest ik de lintjes van dat hemdje rond mijn schouder losmaken. Hierbij hebben ze me even in mijn borsten gezien maar dat gaat niet anders, hè.

    toen begonnen ze die topjes te plakken om mijn hartritme te volgen. Hiervoor schoven ze het kleedje tot ruim onder mijn borsten. Ik dacht dat dit eventueel ook wel onder het kleedje kon maar oké, ik kan er nog inkomen. Maar dan in plaats van het gewoon terug over mij te leggen, heb ik nog een hele tijd in mijn blote borsten gelegen. Omdat niemand eraan dacht denk ik. En ik kan begrijpen dat verpleegkundigen daar niet meteen aan denken, maar voor mezelf vond ik het toch vervelend...

    Reageer
    #14

    Ik begrijp het. Het is voor jou oncomfortabel en het zou van goede zorg getuigen "eventjes" het hempje terug te doen zodat je borsten netjes verborgen zijn, maar ik begrijp goed dat de dokteren tijdens het werk hier niet aan denken, en voor het resultaat is het niet belangrijk.
    Ik vind het geen onoverkomenlijke zaak, en geen probleem.

    Reageer
    #15

    Ja, een meer zorgzaam type had je weer even toegedekt.
    Maar dat had je zelf ook mogen doen hoor! Niemand hoeft meer dat soort dingen lijdzaam te ondergaan. Vergeet ook niet dat ziekenhuizen steeds meer uitgaan van de zelfredzaamheid van patienten. Het is niet meer zo vanzelfsprekend dat verplegend personeel alles doen voor de patient als ze het zelf ook kunnen! Zet het maar van je af en beschouw het als een misverstand.

    Reageer
Reageer op: naakt bij operaties


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief