Operatie ondergaan met antidepressiva?

 • #1

  Binnenkort onderga ik een borstoperatie. Momenteel slik ik antidepressivum (citalopram 20mg), waarvan niet met klem bewezen is dat het interacteert met anesthetica, maar wel dat het extra risico's met zich mee kan brengen. Is het medisch verantwoord om antidepressiva te slikken als je een borstoperatie ondergaat en onder narcose moet?

   

  Reageer
  #2

  Hey,

  Ik heb een rug operatie gehad terwijl ik een cocktail van verschillende anti depressiva slikte.

  In het gesprekje voor de operatie werd alleen gezegd dat bepaalde pijnmedicatie niet mocht na die tijd, omdat die er niet mee samen ging. Maar dat waren middelen waar ik zowieso al niet tegen kon,dus bij mij maakte dat niet uit. De narcose zelf kon gewoon samen met de medicatie.

  In het voor gesprek met de anesthesist moet je ook een lijst inleveren met welke medicijnen je gebruikt, dan vertellen ze je ook wat je voor de operatie eventueel even niet zou moeten nemen.

  Sterkte met je operatie, groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Oké, dat stelt me wel enigszins gerust. Op internet vond ik veel aanwijzingen dat het werd afgeraden, maar ik heb mijn gesprek met de anesthesioloog nog niet gehad, dus ik ben benieuwd wat hij ervan vindt.

  Reageer
Reageer op: Operatie ondergaan met antidepressiva?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief