Pijn na galblaas operatie

 • #1

  Goededag

  In oktober 2007 is mijn galblaas verwijderd doormiddel van kijkoperatie , er zaten galstenen in en het was flink ontstoken . Ook heb ik verschillende galstenen aanvallen gehad .
  Nu is het probleem we zijn nu ruim drie maanden verder en ik heb nog steeds flinke pijn in mijn rechterkant van de buik onderen en achter de ribben diep ademhalen doet ook regelmatig zer ik ben na de operatie 2 keer terug geweest omdat ik de pijn niet meer aan kon ze konden niks vinden en zeggen dan oh het komt door het littekenwefsel en het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen dat begrijp ik allemaal wel maar het moet toch niet zo zijn dat ik het gevoel continue heb dat het lijkt alsof alles er nog in zit het lijken wel gewone aanvallen van de stenen .
  Het zitten en liggen doet vaak zeer en ben dan genootzaakt om op mijn rug te liggen .
  De pijn is ook rechtboven in mijn rug en soms tussen de schouderbladen en arm
  Ik hoop dat u mijn verhaal begrijpt en dat u een idee heeft wat het zou kunnen zijn
  Ik dank u voor de genomen moeite
  geke

  Reageer
  #2

  dit is een bekend verschijnsel.

  Als je het op een andere manier kan en wil bekijken even het volgende: voor dat er stenen zitten heb je al vaak last van je gal er is dan vaak nog niets te zien op de echo.
  Als de galblaas is verwijderd heb je dezelfde klachten nog, dit komt omdat je behalve een stoffelijk lichaam ook een etherisch lichaam hebt waar de klachten zich manifesteren.
  In de Natuurgeneeskunde noemen wij de galstenen ook wel eens ergenis stenen, je krijgt ze vaak na een periode waarin je je flink hebt lopen boosmaken maar dit niet hebt geuit.
  Ze zeggen weleens je moet je gal spugen of zeg wat je op je lever hebt.(heeft er allebei mee te maken)
  Misschien kun je hier niets mee, vind je het flauwekul, dat kan ook, maar denk er eens over na.
  Hoe verder??? Acupuntuur om de energie, vooral gal en lever, weer in balans te brengen!
  Sterkte en succes. Brenda

  Reageer
  #3

  Hoi,

  mijn vrouw is een week geleden geopereerd om haar galblaas te verwijderen. We zijn nu een week verder en ze ligt weer in het ziekenhuis. De pijn is nog erger dan voorheen, en men kan niets in de buik vinden. Alles lijkt goed eruit te zien.

  Zijn er mensen die hier meer ervaring mee hebben?

  Groeten van een bezorgde echtgenoot.

  Walter

  Reageer
  #4

  Na 8 jaar heb ik nog steeds last van mijn galblaasoperatie.
  Morgen maar weer eens langs de huisarts, blijf nu een continu pijn houden.
  Veel acute aanvallen van pijn, zeker bij verkeerd bewegen zoals van liggen naar zitten.
  Mijn buik is dikker geworden en eigenlijk is het nooit meer goed gekomen.
  Ik ben benieuwd of meer mensen daar zo van last van over hebben gehouden.

  Han

  Reageer
  #5

  voor iedereen met deze klachten: probeer eens Acupuntuur!
  Succes.

  Reageer
  #6

  Hallo
  Ik heb dat ook ,mijn galblaas verwijderd 24 juni 08
  en heb ontzettend veel pijn gehad na de operatie , had nog meer pijn toen ik naar huis ging als ik toen ik het ziekenhuis in ging ,en heb nog steeds pijn vaak onder ribben rechts en de rug en last van opgeblazen gevoel , een paar weken geleden een hevige aanval gehad leek wel een koliek aanval , was misselijk en moest enorm overgeven , bloed geprikt ziekenhuis , was goed geen onstekingen , later weer pijn , weer naar huisarts en weer bloed geprikt en weer alles goed , ben ook ontzettend moe kan ook nog niet zoveel als er voor ondanks dat het al een aantal maanden geleden is,
  Gr Jan

  Reageer
  #7

  Herken de klachten ook allemaal.Pijn in de maagstreek stekende pijn bij mijn schouderbladen en nog steeds regelmatig honds moe
  Baal er onderhand flink van dat ik mij twee maanden na de operatie nog niet beter voel.
  Voor mijn omgeving is het allang weer over ,maar ik voel me regelmatig nog flink gammel

  Trijntje

  Reageer
  #8

  vannacht weer een koliek aanval gehad.
  gal gevomeerd en erge pijn in de rug.
  vijf jaar geleden is het nu dat mijn galblaas is verwijderd.
  na vraag bij huisarts hoe dit nu mogenlijk is , heb er heel vaak last van. net zo erg als voor de operatie.
  zijn antwoordt: je hebt nog steeds je galwegen,je lichaam maakt nog steeds steentjes aan'.
  tijdens een aanval zitten die steentjes vast in je galwegen pas als deze in de dunne darm komen houdt, de aanval op.
  Bij aan houdende pijn plus koorts altijd de huisarts inlichten je kunt dan een galweg ontsteking hebben . groetjes Francis

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hej:D

  zelf herken ik dit verhaal ook. had altijd hele erge pijn rond maagstreek. in juni 2007 geopereerd en galblaas eruit. even geen last gehad. en ineens zakte ik in elkaar van pijn. veel meer pijn als voorheen maar wel op zelfde plek.
  terug naar chirurg. echo gemaakt niets te vinden. internist geweest ook niets te vinden.
  vind dit erg vreemt.
  sinds ik ben geopereert heb ik ook andere klacht. als ik geslapen heb dan als ik inadem dan doet het zo zeer!!! herkent iemand dit en wat kan ik doen. want die buikpijn is erg vervelend

  Reageer
  #10

  Ik ben bijna een jaar geleden geopereert; galblaasverwijdering. ik heb 23 jaar. het duurde lang voor dat de dokters ondekten wat de pijn veroorzaakte. na tig keer naar huis te zijn gestuurd met medicijnen voor maagzuur. (terwijl ik tig keer had vermeld dat het geen maagzuur was, ik heb een dochter geloof me ik weet hoe het voelt.) nu is eindelijk me galblaas eruit sinds 2 januari 08 maar ik krijg nog steeds af en toe pijnaanvallen rond de maagstreek en ik voel het in me rug en longen. ook lijkt mijn maag erg opgezwollen. hebben meer mensen hier last van?

  groetjes Amandina

  Reageer
  #11

  ik heb dit vaker gehoord ik las op een ander forum dat een man 8 jaar na zijn galblaasverwijdering nog 11(!) keer is geopereerd..

  ik ben de pijn nu gewoon zat! ik d8 dat het zou verdwijnen na de operatie... ik heb wel minder last, maar het doet nog steeds pijn! ik wil gewoon pijnloos door het leven..

  ben het zat dat mensen naar me kijken van heeft ze nou weer buikpijn?? pfft

  Reageer
  #12

  Hallo allemaal,
  Wat kan ik me herkennen in jullie verhalen.
  Vorig jaar november is na een aantal maanden van flink afvallen en nauwelijks nog kunnen eten mijn galblaas verwijderd (ik was toen pas 22 en dus erg jong hiervoor)... de eerste drie maanden veel pijn en moeite met eten gehad, vervolgens ging het een aantal maanden goed en nu ik weer op mijn gewone eetpatroon zit lijkt het weer wat mis te gaan... veel pijn in mijn maag, veel zuurklachten... Huisarts kan me niet vertellen of het galzuur is dat 'verkeerd' wordt afgegeven door de lever maar het lijkt weer allemaal te beginnen... nog iemand die zo'n zuurklachten heeft? Voelt alsof mijn maag en slokdarm vaak in brand staat en ik proef het ook vaak in mijn mond bah...
  Groetjes Stefanie

  Reageer
  #13

  En dat gevoel dat mensen denken ... heeft ze weer buikpijn... dat ken ik... vermoeiend is dat!!! Alsof ik er zin in heb...maar dat gevoel zul jij ook wel hebben he!

  Reageer
  #14

  Toch wil ik zeggen dat buikpijn een sterke psychosomatische component heeft. Er kan dus een deel tussen je oren zitten. En dat bedoel ik niet beledigend, maar als je spanning hebt, slaat dit vaak op de maag. Of als je bang bent, gebeurt hetzelfde. Een al kwetsbare maag wordt dus zieker als gevolg van iets dat tussen de oren gebeurt. Dat bedoel ik.

  Reageer
  #15

  Hallo,

  Nu 3 weken geleden ben ik geopereerd aan mijn galblaas, wat een laproscopie had moeten worden is uiteindelijk uitgelopen op een klassieke operatie met en snee van zo'n 18 cm..
  Ik bleef maar pijn houden en het bleek dat er een bacterie (ziekenhuisbacteie) in mijn wond terecht was gekomen, in mijn buik alles flink ontstoken en heb een enorme kwab met vocht boven mijn litteken..
  Als ik jullie verhalen lees.... geeft het me niet veel moed.
  Je denkt van je pijnen af te zijn, maar dat hoeft toch geen warheid te zijn...

  Reageer
Reageer op: Pijn na galblaas operatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief