Help, heel erg bang voor narcose

  • #1

    Ik moet binnenkort een operatie ondergaan en nu ben ik (sinds ik een kindje heb) heel erg bang voor de narcose. Bang om dood te gaan, dat mijn dochter zonder moeder moet opgroeien. De operatie is kort, duurt maar 3 kwartier. Toch kan ik deze angst niet kwijt. Heb al gesproken met de anesthesist, die heeft zonder resultaat geprobeerd om mij gerust te stellen.

    Mijn angst is dus dat ik een hartaanval oid krijg en daardoor niet meer wakker word. Ook omdat ik me nu al weken zo druk maak (lijkt me niet bepaald goed voor mijn hart) Daardoor maak ik me nog drukker, en kom ik in een spiraal.

    Verder heb ik een gezond gewicht, ben jong (28), rook niet, eigenlijk niets aan de hand. Wie o wie kan mij gerust stellen?

    Reageer
    #2
    1. Hoiii,

    Ik ben 17 jaar oud en heb 2 knieoperaties gehad, waarvan de eerste op mijn 11e. Ik snap je angst voor de narcose, maar geloof me het is echt niet nodig (misschien makkelijk gezegd) De mensen die je opereren hebben enorm veel ervaring. Tijdens de operatie word je hartslag, ademhaling etc. contstant in de gaten gehouden waardoor er eigenlijk niet snel iets mis kan gaan. Ik was bij beide operaties niet zenuwachtig, wat ik al erg knap vind van mezelf omdat ik me normaal gesproken ook erg druk maak om zulk soort dingen. Ik hoop dat dit je een beetje gerust stelt, het komt echt goed! Als ik het op mijn 11e kon, kan jij het ook! Succes bij je operatie, als je vragen hebt mag je ze gerust stellen.

    Reageer
Reageer op: Help, heel erg bang voor narcose


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief