Osgood Schlatter operatie en herstel

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Goedemiddag allemaal,

  Rond de pubertijd is er Osgood Schlatter bij mij vastgesteld. Daar heb ik een periode erg veel last van gehad, waarna de pijn weer afnam. De bult is altijd gebleven. Ik ben nu 22 en sinds een paar maanden heb ik weer last van toenemende pijn.

  De pijn is nu op een punt dat ik er continu last van heb en de kracht van de pijn wordt met de week heviger. Met de orthopeed is er besloten het botweefsel doormiddel van een operatie te verwijderen.

  De orthopeed vertelde me dat ik na de operatie 2 weken op krukken moet lopen. Zijn er meer mensen die deze operatie zijn ondergaan en hoe verliep jullie herstel?

  Ik ben momenteel werkzaam in een winkel, een staand beroep dus, met werkdagen van toch wel 10 uur. Hoe lang duurt het ongeveer voordat ik weer volledige dagen zal kunnen werken of gaat dat vrij snel?

  Groetjes

  Reactie
  #2

  Hallo,

  ik reageer hier toch even op omdat er maar weinig mensen zijn die hieraan geopereerd worden. Bij mij had het een gelijkaardig verloop. Omdat de kniepijn onhoudbaar werd heb ik mij laten opereren. Dit is gebeurd in oktober 2017. Momenteel zit ik nog steeds thuis van mijn werk, dus al meer of 3 maanden na mijn operatie. Het herstel duurt toch vrij lang, vooral omdat ze meestal een opening moeten maken in de pees. Het is zeker geen te onderschatten operatie. Morgen moet ik terug op controle om te zien hoe hij hersteld is. Ik ben wel verpleegkundige, dus zware fysieke arbeid, het is natuurlijk iets anders als iemand met een zittende job. Maar na lang rechtstaan (zoals bij jouw job) heb ik er toch nog steeds pijn in. Veel succes

  Reactie
  #3
  • Hoi.
  • Ik wil hier ook even op reageren. Ik was 9 toen ik last van mijn knie kreeg. Na veel onderzoek en pijn ben ik op mijn 17e geopereerd. Het herstel was bij mij pijnlijk en duurde lang maar dat was het waard. Na ongeveer een half jaar kon ik zeker alles weer. Veel kracht verlies gehad maar gelukkig alles goed opgebouwd. Nu een paar jaar verder ben ik nog steeds heel blij dat ik ben geopereerd. Af en toe nog wat last maar nooit meer zoals eerder. De bult is wel altijd gebleven en nog gevoelig. Veel succes
  Reactie
  #4

  Hoihoi,

  Ik zag deze topic. Ik ben vandaag bij de orthopeed geweest met dezelfde klachten en verloop als door jullie omschreven. Ik heb vandaag een behoorlijk pijnlijke spuit in mijn knie gehad, in de hoop dat dit baat zal hebben. Mocht dit niet het geval zijn dan is ook een operatie mogelijk. Alleen mijn orthopeed gaf aan dat ik 3-4 weken gips zou krijgen erna. Vind het toch wel lastig, aangezien ik een dochter van 15 maanden heb.

  Wat denken jullie?

  Reactie
Reageer op: Osgood Schlatter operatie en herstel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief