Bril wel of geen goed idee? Advies nodig!

  • #1

    Ik, ben 18, zie slecht (50/55%). Oorzaak is waarschijnlijk Oculair Albinisme (verminderd pigment in de ogen, dit heeft mn moeder, zou ik dan geërfd hebben). Dit moet echter nog verder uitgezocht worden maar voor die onderzoeken is een lange wachtlijst.

    Vandaag was ik bij mijn oogarts en die raadde me aan om toch een bril te kopen. Ik heb namelijk ook een refractieafwijking maar die is heel klein. Namelijk -0,75 aan beide ogen en een cylinder van -0,5. Verder rechts as 75 en links as 125.

    Nu is mijn vraag, gaat het dragen van een bril bij zo'n kleine afwijking werkelijk een verschil maken? Want ik zie zo slecht dat ik me afvraag of het wel nuttig is. Mijn oogarts denkt dat het misschien net kan zorgen dat het allemaal wat dragelijker wordt zegmaar.

    Zijn er meer mensen met zo'n kleine afwijking en merken die veel verschil bij het dragen van een bril? Ik hoop op reacites!!

    Reageer
    #2

    ga naar de Opticien, die laat jou precies het verschil zien, met of zonder bril, ik zou zeggen makkelijk zat en dan zelf beslissen! Brenda

    Reageer
    #3

    Goeie tip van Brenda, het verschil is misschien gering, toch kan het bij jou een aanzienlijk (!) verschil maken. De opticien kan je het verschil laten zien!

    Reageer
    #4

    Bedankt voor het advies! Ga ik zeker doen. Ik laat nog wel even weten wat ik gedaan heb hihi

    Reageer
    #5

    Ik heb inmiddels mijn bril. Nog een keer een meting gedaan en ik bleek toch nog een iets sterkere bril nodig te hebben -1,25 en cil -1. Ik heb hem nu een weekje en ik zie nu 70%. Ik ben er erg blij mee. Ik kan een nummerbord precies op 25meter afstand lezen volgens mij dus ik ga voor mijn rijbewijs...

    Reageer
Reageer op: Bril wel of geen goed idee? Advies nodig!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief