zeer droge branderige ogen, help! incl foto’s

 • #1

  Hallo allemaal!
  Ik hoop echt dat iemand mij hier kan helpen want mijn leven gaat naar de klote door dit probleem. ik zit er helemaal doorheen en weet het echt niet meer.

  Ik heb dus al ruim 3 jaar zeer pijnlijke droge ogen en werkelijk niks helpt.
  Ben al 12 keer naar de oogarts geweest (drie verschillende) en die zeggen dan mijn oog gewoon gezond is alleen want aan de droge kant. Vervolgens geven ze me oogdruppels mee en thats it, ik moet er maar mee leven.

  Nou heb ik zo'n beetje alle oogdruppels en zalfjes al geprobeerd die er in nederland verkrijgbaar zijn en ze werken voor geen ene meter. Zelfs een boel uit amerika geprobeerd zonder resultaat.
  Ook de zwaardere druppels als cyclosporine geprobeerd, werkt ook niet.
  Plugs geprobeerd, werkt ook niet.
  Dure lichtflits behandeling aan mijn meibomkliertjes, werkt ook niet.
  Warmte compressen, werkt ook niet.
  Gezond eten, veel bewegen, geen alcohol/roken, ook geen enkel verbetering.

  Zelfs de oogarts zei dat ie het gewoon niet meer weet. ik ben mega depressief geworden door dit probleem. Ik moet bijna alles af zeggen omdat ik het gewoon niet trek vanwege de pijn. Ook schaam ik mij heel erg voor dit. Mijn ogen zijn altijd heel rood en durf mensen nog maar amper aan te kijken. Wordt sociaal steeds onzekerder.

  Sorry voor dit warrige verhaal kan niet echt meet helder nadenken op het moment zit er helemaal doorheen. Ik heb foto's toegevoegd hoe mijn ogen op dit moment zijn.

  Reactie
  #2

  Je zou een verwijzing kunnen vragen voor second opinion in het oogziekenhuis van UMC Maastricht of de afdeling oogheelkunde van UMC Utrecht

  Reactie
  #3

  Wat zijn de resultaten van de BUT test ?
  Ook wel eens getest op herpes simplex virus ?

  Reactie
  #4

  Dankjewel voor de reacties.
  BUT test resultaten waren zeer slecht. Traanfilm verdampt al na 3 seconden en is van hele slechte kwaliteit, weet niet goed meer wat er precies slecht aan was, bijna jaar geleden.
  Ben nog niet getest op herpes simplex, maar de oogarts heeft nooit wat kunnen vinden in mijn oog dus kan dit alsnog het geval zijn? (of misschien was het een slechte oogarts kan ook)

  Denk dat ik inderdaad maar voor een second opinion ga bij het UMV in Utrecht, beter iets dan niets.

  Reactie
  #5

  Als het traanvocht na 3 seconden verdampt kan het te maken hebben met instabiele traanfilm. Je kan dan wel genoeg traanvocht aanmaken maar de olieklieren (meiboom) werken niet goed. Dit kan je verhelpen door warmte compressen 2/3 maals daags te doen. Dit moet je minimaal 2 maanden goed doen.

  Je kan een middeltje kopen genaamd Blephasol, daarmee maak je de ooghaartjes schoon. Voor veel mensen werkt dit goed.

  Heb je ook al een schirmer test gedaan ? Met deze test wordt het traanvocht gemeten.

  Second opinion kan geen kwaad.

  Reactie
  #6

  Heb je ook last van kleine (vet) bultjes op je oogleden ? Ik zie dat namelijk niet helemaal goed op de foto's.

  Reactie
  #7

  Jou verhaal kon het mijne wel zijn.Ben ook al overal geweest. Heb je al voedingssupplementen geprobeerd? Ik neem membrasin eye care en op mijn nuchtere maag een glas wortelsap met lijnzaadolie.Heb ook al plugs laten zetten . Nu binnenkort ga ik een polatest laten doen. Schijnbaar werken mijn ogen niet goed samen en daardoor ga ik staren en krijg ik droge ogen. Ben benieuwd!

   

   

   

  Reactie
  #8

  Gezond eten op zich is niet altijd voldoende. Kan zijn dat je lichaam bepaalde extra's nodig heeft, zoals vitamine B, C gammalinoleenzuur, omega 3 en nog meer stoffen. Zou je goed uit moeten zoeken. Ook voldoende knipperen met de ogen is belangrijk.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  En natuurlijk zink.

  Reactie
  #10

  Hey,

  Heb je al meer resultaat van iets?

  Dan hoor ik het graag!

  Na die polatest heb ik een bril aangemeten gekregen met prismaglazen. Nu moet ik die echt 6  weken ophouden.

   

   

   

   

  Reactie
  #11

  Is er al nieuws? Ik ben ook wel benieuwd, heb prescies hetzelfde probleem. In Nederland konden ze niks voor me betekenen, vonden het maar onzin terwijl mn ogen super super droog zijn. Moet al minder gaan werken, want hou niet eens een dag vol. Weet precies hoe erg het is en wat je doormaakt. Ik ben nu in Duitsland in behandeling en daar is mijm vermoeden ook vastgesteld ; meiboom klier dysfunctie. Heb in DU een lipiflow beh. Gehad en ben ook nog bezig met zoeken wat nou echt werkt qua voeding e.d. Ben benieuwd of jullie nog meer te weten zijn gekomen!!!

  Wat mij goed helpt is ontpanning (palmen), naar buiten gaan, knipperslag oefenen (ogen sluiten 2 sec dichtknijpen en weer los) en membrasin en blephasteam oogbril.

  Reactie
  #12

  Ik neem momenteel ook voedingssupplementen nl membrasin omega 7 en nog eens omega 3 erbij maar tot heden voel ik geen verschil.

  Iris mag ik vragen hoe oud je bent? Ik ben nl 59 jaar en iedereen waar ik al geweest ben duwen het op de overgang.

  Momenteel heb ik ook last van pijnlijke gewrichten maar ben al op sjogren getest en gelukkig was het dat niet.

  Denk dat dat eerder van de stress is.

  Nu 12 april ga ik weer naar een oogarts die gespecialiseerd is in droge ogen.

  Hou je me een beetje op de hoogte aub?

   

   

  Reactie
  #13

  Geen alcohol en twee liter water per dag zouden verlichting moeten geven

  Reactie
  #14

  ik heb nu 4 jaar heel veel last van zere, extreem droge ogen! Bij mij is het gekomen na een stamceltransplantatie, een bijwerking hiervan! Pas na 9 maanden kreeg ik het!

  Ik heb ook al alle zalfjes, gel en druppels geprobeerd! Heb al plugjes in mijn ogen wat ook niet hielp, nu zijn mijn traanbuizen dichtgebrand en ook dit geeft geen verlichting!

  Mij kan niet duidelijk aangeven wanneer het erger is maar momenteel heb ik ontzettend veel last!

  Heeft iemand ervaringen in t buitenland met een behandeling? Ik heb er alles voor over, het beheerst zo op een negatieve manier mijn leven..

  ik hoop op een positieve reaktie

  Reactie
  #15

  Hallo

  Heeft die lipiflow behandeling geholpen?

   

  Reactie
Reageer op: zeer droge branderige ogen, help! incl foto’s
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief