Slecht zien in verte, maar goede ogen. Geen – of +

  • #1

    Hallo allemaal,

    Helaas word ik niet goed geholpen door mijn dokter, dus probeer ik het hier.

    Een aantal jaar geleden begon ik ineens slecht te zien in de verte, niet scherp dus. Dit zou plots kunnen volgens mijn arts en liet mijn ogen testen. Ik zou -1 en -0,75 hebben. Echter bleef ik erbij dat er meer zou zijn en nam geen bril.

    Ondertussen kon ik het schoolbord niet meer zien, liep ik mijn buren voorbij, zie ik de nummers niet van het openbaar vervoer etc.

    Ik liet weer mijn ogen testen een paar jaar later en nu kwam er niks uit. Mijn ogen zouden goed zijn. Ze zetten een bril in elkaar en wonder boven wonder, ik kon scherp zien! De man die me hielp begreep er niks van. Hierdoor twijfelde ik nog meer en maakte een afspraak bij de dokter.

    Mijn dokter geloofde er niks van en zei dat het niet klopt, want ik ben een gezonde jongen etc. Ik legde hem alles uit en nog wilde hij niks doen. Ik eiste een doorverwijzing naar de oogarts. Hier allemaal testen gehad, maar kwam ook niks uit. De arts had het wel over te weinig bloedtoevoer naar mijn ogen. Mijn dokter wilde hier niets van horen.

    Nu ben ik nog geen stap verder, en het enige wat ik wil, is een antwoord. Ik wil gewoon goed kunnen zien en weten waardoor ik slecht zie. Ik krijg echter geen antwoord hierop.

    Ik heb wel een bloedonderzoek gehad, waar geen suiker of iets uitkwam. Het enige was iets lager was, was mijn Vitamine D.

    Verder heb ik de volgende klachten: Zwarte draden voor mijn ogen, heel veel hoofdpijnen, ogen trekken niet bij als ik dichtbij gekeken heb, de ene dag zie ik Teletekst scherp en de andere dag van dichtbij/veraf totaal niet, soms heb ik diepliggende/glazige ogen, veel allergieën.

    Bij inspanning staat mijn hoofd soms ook op ontploffen (gevoel), word ik erg duizelig/draaierig, erg zweten en grote behoefte naar suikers. (Getest op suikerziekte, maar kwam niks uit)

    Hoop dat ik geholpen word!

    Reageer
    #2

    "De man die me hielp begreep er niks van. Hierdoor twijfelde ik nog meer en maakte een afspraak bij de dokter".....

    Sorry???

    Reageer
    #3

    Begrijp je het verhaal niet, of?

    De man die mij hielp in de brillenzaak, begreep niet waarom ik, met de in elkaar gezette bril, nu wel scherp kon zien. Hij was totaal verbaasd, aangezien er niks uit de test kwam in de brillenzaak. Door zijn reactie twijfelde ik nog meer aan alles. Ik maakte een afspraak bij de dokter om erover te praten.

    Reageer
    #4

    Hai, waarom draag je de in elkaar gezette bril dan niet als jij daar wel goed mee kunt zien? Artsen hebben het ook niet altijd bij het rechte eind hoor. Het lijkt mij dat het er toch om gaat dat jij gewoon goed kunt zien?!

    Sanne

    Reageer
    #5

    Dat is ook zo, maar ik wil weten wat het slecht zien veroorzaakt. Ik ga niet zomaar een bril dragen, wanneer mijn ogen goed zijn. Dan gaan mijn ogen straks achteruit door een bril.

    Bovendien heb ik dan nog steeds de andere klachten.. zoals de zwarte draden enz.

    Het punt is ook.. mijn dokter WILT mij niet helpen..

    Reageer
    #6

    Neko, ben je een jongen of meisje? Die 'zwarte sliertjes' kan dat door (goedkope) make-up komen?

    Jans

    Reageer
    #7

    Ben een man en heb niks voor mijn ogen. Het is een zwart slingertje wat ik soms recht voor me zie, soms veraf. Het is soms horizontaal of verticaal etc. Ik dacht aan mouches volantes, maar dat lijkt er toch niet op als ik voorbeelden zie.

    Reageer
    #8

    Hai Neko, ben je al eens bij een huisarts/oogarts geweest? Spontane netvliesloslating, ooit wel eens van gehoord?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben inmiddels een tijdje verder.

    Er is nog geen oplossing. Mijn zicht wordt waziger en de vlekken worden erger.

    Ik ben naar een oogarts geweest, waar alles goed zou zijn met mijn ogen.

    Mijn dokter kan er niks mee en stuurt me weer naar een oogarts

    Reageer
    #10

    Ik heb precies hezelfde probleem. In de loop van 2006 en 2007 bij de oogkliniek Rotterdam gelopen, waar ik via de oogarts terecht was gekomen. Minimaal 10 onderzoeken gehad, zoals netvlies- en hoornvliesonderzoeken,gezichtsveldonderzoek, macula-foto's etc. Er is geen diagnose gesteld.
    Nu in 2013 toch maar naar oogarts in LUMC gegaan. Al weer diverse onderzoeken gehad, maar tot op heden nog geen diagnose gesteld. Volgende week krijg ik een MRI-scan van mijn ogen.

    Voorafgaand aan mijn bezoek aan het LUMC ben ik langs een opticien gegaan. De optometrist die mijn ogen nakeek, zei dat mijn bijziendheid minimaal is, ene oog 0, andere oog 0,75, dus ik heb geen bril nodig. Maar het feit blijft dat mijn visus maar 0,30 en 0,45 is. Dat is te laag voor het verlengen van een rijbewijs. Eigenlijk zou ik geen auto meer mogen rijden. Daar ben ik wel van geschrokken,
    Dagelijks ondervind ik last van mijn slechte ogen. Ik zit bovenop mijn pc, bij presentaties, moet ik altijd met mijn stoel uit de rij om te kunnen zien wat er op het scherm staat. Collega's roepen dan: koop eens 'n brilletje, maar dat helpt verdomme niet.

    Je moet trouwens eisen van je huisarts dat hij je naar een oogkliniek doorverwijst, is o.m. in Rotterdam of Rijswijk. Ik weet natuurlijk niet waar je woont, er zullen er vast wel meer zijn.
    Je moet het er niet bij laten zitten. Er moet een oorzaak zijn. Die oorzaak kan ook heel ernstig zijn, zoals MS of een hersentumor.

    Sterkte
    M. Steijn

    Reageer
    #11

    hallo ik ben een meisje van 13 en van verten zie ik ook niet goed ik heb een test gedaan en de oogarts zij dat er niks mis was met mijn ogen hij zij tegen mojn moederzelfs dat ik loog omdat ik een bril wou wat totaal niet waar was want ander zou ik er gwn een kopen op sterkte en het staat me niet maar in ieder geval ik heb het iedee dat ik steeds slechter zie ik kan het school bord niet zien en de namen van winkels niet lezen maar door wat mijn dokter  zij geloofd me moeder me niet meer

    Reageer
    #12

    Hallo Neko, Kan het niet zijn dat je oog/ogen alleen een cilinder of nodig hebben?

    Hier ook een oogprobleem waar niemand een oplossing voor heeft?! Okay stress kan een factor zijn en ik begin een beetje richting (oog)migraine te denken. Een kleine prisma is al eens uitgetest met zo'n glaasje voor het oog, dat hielp wel maar de optometrist zei me dat die niet beschikbaar zijn in zachte daglenzen en dat mijn oog met zo'n kleine prisma in een bril verder scheef zo gaan staan omdat de oogspier lui zou worden.

    Reageer
    #13

    Het kan ook door een te hoge druk op de oogbol komen. Laat het eens testen zou ik zeggen en die dingetjes die je ziet? Trek aan de bel bij een oogarts (nogmaals) het is niet normaal dat je zwarte draden zien. Van die waterige flubber dingetjes oké, maar echte belemmerende dingen waar je tegenaan staat te staten, nee!

    Reageer
Reageer op: Slecht zien in verte, maar goede ogen. Geen – of +


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief