maanvorm zicht wazig is, wordt groter en groter en gaat dan weg.

  • #1

    Vorig jaar kreeg ik plot een soort maanvorm in mijn zicht.

    Het valt me nu op dat ik dit nu meer en meer heb. Het is een wazige plek in de vorm van een maan. deze begint klein maar wordt steeds groter en groter tot deze weggaat. Dit is verschrikkelijk storend.
    Het rare is ook : ik denk dat ik het heb aan mijn linkeroog maar als ik deze dan toe doe zie ik die wazige maanvorm nog steeds. Dit alles duurt zo een 10-15 minuten.

    Iemand een enig idee wat dit kan zijn

    Reageer
    #2

    Ik zou ook niet direct kunnen bedenken wat het is...

    Reageer
    #3

    Mariieke,

    Ik herken je probleem maar al te goed,de symptonen klinken me heel bekend in de oren en zou ze ook niet beter kunnen omschrijven.Ik heb er inmiddels nu al jaren last van!Vervelend is het wel als het opkomt en gelukkig steekt het maar af en toe eens de kop op,en kan het soms "bij mij toch"maanden uitblijven ook!
    Destijds heb ik met mijn probleem naar een oogspecialist geweest en allerhande oogtesten gedaan,daaruit bleek niets aan de hand te zijn met mijn ogen.Nu... tenslotte haalde ze een boek boven en toonde ze me aan de hand van een paar illustraties net het zelfde als de symptonen die ik haar had beschreven,daaruit kwam migraine uit de bus blijkbaar kan dit ook in deze vorm opkomen ook!!!
    Inmiddels heb ik ermee leren leven en denk ik dat het ook voor de rest van mijn leven zal zijn aangezien ik er nu toch al een 10 jaar mee kamp.Enigsinds ben ik wel gerustgesteld dat ik nu weet wat de oorzaak ervan is.
    Hopelijk heb je hier iets aan.
    vriendelijke groeten nico

    Reageer
    #4

    Bedankt voor het antwoord! Ik heb nu ook reeds een afspraak gemaakt met de oogarts ik ben ook benieuwd wat er van voor komt. Ik laat het zeker nog weten. Heeft de oogarts je dan iets aangeraden wat je moet doen als je weer die maanvorm voor je ogen krijgt ?

    Groetjes

    Reageer
    #5

    Nee niet echt,alleen als ik achterna last heb van hoofdpijn raadde ze mij aan om een daflagan of iets dergelijks in te nemen.
    Ik stel het op prijs dat je me nog iets wil laten weten,jij bent inmiddels de enige die ik nu weet die hetzelfde probleem heeft als ik?
    Intussen is het nu ook al een 10 tal jaren geleden dat ik daarvoor langs ben geweest bij de oogarts,en wie weet is mss. intussen al een middelke voor!!
    grtz en tot schrijfs.

    Reageer
    #6

    Nog een vraagje voor jou; is het bij jou ook steeds een maanvorm dat je te zien krijgt? En krijg je het steeds door een aanleiding bijvoorbeeld door te veel licht ofzo ? of is het de één op andere moment. Bij mij is het ook zo dat het een aantal maanden weg blijft. Maar de laaste keer kwam het op en als het weg was kreeg ik hoofdpijn.

    Groetjes

    Reageer
    #7

    Ja het is altijd zoals het halve maan is.Bij mij begint het eerst met een klein wazig vlekje voor de ogen,die dan geleidelijk alsmaar groter wordt in een troebele maanvorm,tot het uiteindelijk verdwijnt langs de buitenkant van mijn zichtsveld.Je zou denken dat het maar op één oog voorkomt maar als je ze dichtdoet zie je het nog steeds voor je,ook als je één oog dichtdoet en andersom ook!Meestal heb ik daarna een lichte hoofdpijn,maar daarvoor neem ik niets in,ik zal er al aan gewend zijn zeker na al die jaren.
    Persoonlijk denk ik niet dat het voorkomt door fel licht ofzo,maar eerder te maken heeft met mijn weerstand, daar ik heb het ook meer voorheb tijdens deze gure tijden van het jaar dan tijdens de zomermaanden.OOk heb ik dan al gedacht dat het me vaker voorkomt als ik wat stressgevoeliger ben,maar ja dat is mijn gedacht hé ik ben er eingelijk nog niet echt aan uit!!!

    Groetjes

    Reageer
    #8

    Vandaag ben ik naar de oogarts geweest, Ze heeft allerlei testen gedaan en is tot de conclusie gekomen dat alles inorde was. Wel bevestigste dat ik oogmigraine had. Veel kan ik er niet aan doen. Wel zei ze moest het nu elke week voorkomen dat ik een neuroloog kan raadplegen.

    Moest ik dit nog eens hebben moet ik er opletten of er iets de aanleiding kan gegeven hebbe: zoals stress, oververmoeid. Wel kan je ook oogmigraine krijgen door bepaalde voedingdsmiddelen.

    Bedankt voor je reacties

    Groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Jammer dat er nog steeds niet veel over bekend is,ik zal er voortaan ook eens extra opletten wat de aanleiding zou kunnen geven tot.

    Ook merci voor je reactie,en wens je bij deze nog veel sucses toe.

    groetjes nico

    Reageer
    #10

    Wat ik had was een wazig klein vlekje midden in mijn zichtveld. hij werd steeds groter en uiteindelijk kon je in het midden van het rondje gewoon weer zien. Ook ging het trillen en zag ik er allemaal kleurtjes in. Super raar. Ik heb gelezen dat het een soort oogmigraine is. Maak je niet druk. Het is over een half uurtje ongeveer al weg.

    Reageer
    #11

    Hey!

    Ben zo blij te lezen dat ik niet alleen ben. Deze moment heb ik ook die halve, trillende, kleurige, groter wordende maan (opening naar rechts en meer in het zicht van mijn linker oog) in mijn zicht. Is niet de eerste keer. Vind het ook steeds beangstigend. Daarom dat ik op zoek ging naar gelijkaardige verhalen.

    Als ik het nog eens heb, ga ik denk ik ook nog eens een afspraak bij de oogarts maken.

    De maan wordt nu groter en krijg ook wat lichte hoofdpijn... Bizar toch..

    Reageer
    #12

    ik lees dit terwijl ik hier last van heb de maanvorm word steeds groter het begon net een paar min geleden met een klein vlekje ik heb geen hoofdpijn ben niet oververmoeid ik heb nooit hoofdpijn ik zit rustig serie te kijken al de hele middag geen flitsen geen rare dingen het trilt en het is lastig nog te typen het is in beide ogen  dus naar de oogarts gaan ?  Maar er is dus niks Aan te doen dus geen stappen ondernemen .. Ik weet het niet zo goed 

    Reageer
    #13

    Ga met de klachten naar de huisarts...

    Reageer
    #14

    Marieke , Nico en anderen,

    Ik heb precies hetzelfde als wat jullie beschrijven, Het b3egon al meer dan 40 jaar geleden. Eerst eens in het jaar. De laatste 10 jaar (ik ben nu 86)steeds meer. De laatste tijd al meerdere keren per maand. Een enkele keer 3x in de week en het is al eens voorgekomen 3x op een dag.
    Ik heb daarbij een vreemd gevoel in mijn hoofd en het is heel vervelend, vooral als ik in het donker auto rijd.
    Het is geen vlek, maar de maansikkel bestaat meer uit putjes waar ik doorheen kan zien. Als ik lees zie ik alle letters van de regel rechts van de maan en op de maan, maar een tweetal letters links van de maan verdwijnen en komen dan weer tevoorschijn. Soms verdwijnt het verschijnsel, maar soms krijg ik eerst een waas rond mijn ogen alsof ik door een randje water kijk. Na een kwartiertje in alles weer normaal.
    Omdat het op beide ogen hetzelfde is zegt mijn oogarts, dat het niet aan de ogen ligt, maar in de hersenen. De oorzaak is niet bekend, hij zegt, dat het verschijnsel nog in onderzoek ia.
    Tijdens het verschijnsel heb ik al vaak mijn bloeddruk gemeten, maar die was voor mijn doen normaal; Ik heb altijd een bloeddruk aan de lage kant gehad (12/6)

    Reageer
    #15

    Zojuist voor het eerst ervaren wat jullie hier beschrijven. Heel raar, maar ik ben blij te lezen dat dat het relatief onschuldig is  als het niet verergert.

    Reageer
Reageer op: maanvorm zicht wazig is, wordt groter en groter en gaat dan weg.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief