zere ogen overgevoelig en warrig hoofdpijn nekpijn

  • #1

    ik heb een vraag ik loop nu al een jaar met een aantal klachten vooral problemen met me ogen ik ga steeds slechter zien en dubbel en spanningen in mijn nek nu ben ik al een paar x bij de huisarts geweest en het enigste wat hij doet is druppeltjes en vette zalf voorschrijven voor de rest wil hij niet luisteren naar de rest van mij klachten. al deze middelen die hij voorschrijft werken dus ook niet en het word alleen maar erger. nu heb ik gevraagd of ik niet doorverwezen kan worden naar een neuroloog of oogziekenhuis omdat ik er erg veel last van heb 4 x per week hoofdpijn minimaal en natuurlijk mijn ogen. en onderstaande symptonen. iemand hier nog meer ervaring mee en of wat te doen of waar naar ik het best verwezen kan worden?

    Reageer
    #2

    Ga naar een andere huisarts en kijk wat die zegt.

    Als je huidige je niet serieus neemt dan heb je daar natuurlijk niks aan.

    Reageer
    #3

    Beste Edwin, de lichamelijke klachten die jij beschrijft zouden heel goed psychosomatisch kunnen zijn. Dat betekent dat je als gevolg van spanning, stress, verdriet of onzekerheid lichamelijke klachten kunt krijgen.
    De spanning in je nek hoort echt bij stress, maar ook de last van je ogen zou daar heel goed bij kunnen passen.
    Als je eerlijk naar jezelf kijkt, sta je dan vrolijk en fris in het leven of maak je misschien al langere tijd zorgen en ben je misschien angstig. Dat zou dan jouw klachten goed kunnen verklaren.
    De oplossing zou dan bijvoorbeeld zijn eens met een psycholoog te gaan praten of door bijvoorbeeld aan Yoga te gaan doen of een andere ontspannende bewegingsoefening, als je begrijpt wat ik bedoel. Daarnaast zou het goed zijn te gaan praten, schrijven, schilderen, of wat dan ook om dat wat er in je op slot zit eruit te laten komen. dat kan zo erg opluchten dat je lichamelijke klachten kunnen overgaan.

    Dit is mijn mening, ik hoop dat je er wat aan hebt.

    Reageer
    #4

    waarom laat je ogen niet eens testen bij een opticien,kost niks, wel even vragen, bij hans anders, specsaver, heb zelf ook hoofdpijn, misselijk, gespannen nek ben nu doorverwezen naar oogarts waarschijlijk glaucoom,oogziekte,succes

    Reageer
    #5

    Dat is schrikken. Had je er al lang last van? Glaucoom kan in het begin wel mild zijn maar onbehandeld kan het echt ernsiger worden!

    Reageer
    #6

    Probeer ook eens een optometrist, dat is een opticien maar dan meer gespecialiseerd in oogafwijkingen zoals prisma afwijking. Dat kan visuele stress veroorzaken en daar krijg je klachten van zoals die van jou.
    Suc6

    Reageer
    #7

    Voor droge ogen is Ogentroost van Weleda een hele goed oplossing.

    Reageer
    #8

    Ik heb er ook hele erge last van gehad van de dingen die je omschrijft ik werd doorverwezen naar een oogarts maar die kon niks vinden..
    toen ben ik met mijn moeder naar een manuel therapuit gegaan die heeft mij toen gekraakt wand mijn rug en nek zaten helemaal vast van spanning en vedriet..
    Het heeft super geholpen ik ga nu 1 keer in de 2 maand naar een shiatsu behandeling
    en ik heb veel minder pijn

    Groeten E.M.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Van stress ga je staren en span je je spieren in de hals en de nek. Van staren krijg je droge ogen en gaan de ogen sneller irriteren. Vandaar dat dit soort klachten vaak voorkomt bij mensen die veel spanning en stress hebben in het leven.

    Kraken en shiatsu helpt je bij het bewust worden van de spanningen waardoor je je beter leert ontspannen en de klachten sneller verdwijnen of in ieder geval minder ernstig worden.

    Reageer
    #10

    Ook ik heb last van zere ogen. Ze zijn altijd al gevoelig geweest door mijn bijziendheid. Lenzen kon ik slecht verdragen. Ik heb zo'n tien jaar geleden gekozen om mijn ogen te laten laseren. Hiervan heb ik 8 jaar veel plezier gehad maar sinds 2 jaar heb ik veel last van pijnlijke en droge ogen. Ook ik heb veel hoofdpijn en sinds een tijdje een zere nek. Of dit toeval is weet ik niet. Ik heb een afspraak gemaakt bij een oogarts in Nijmegen en hoop dat ze daar iets voor me kunnen doen. Leven met zere ogen is geen leven. Je bent snel moe en je wordt er depressief van.

    Reageer
    #11

    De klachten die jij beschrijft heb ik ook en dat komt door de ziekte van Lyme. Ben je daar al eens op getest?

    Reageer
    #12

    Ik heb ook lang last gehad van droge ogen. Een mand of 3 geleden kwam ik op een website, nieuweogen.nl Daar kun je leren hoe je zelf de spanning bij je ogen kunt verminderen door oefeningen. Heeft mij heel erg geholpen. Misschien heb je hier iets aan Wesley en/of D.S.

    Reageer
    #13

    Ik heb exact hetzelfde als Edwin1980. In februari ben ik geopereerd aan mijn oogspieren (scheelzienoperatie) omdat ik een prisma had van -18 en had steeds meer moeite om niet dubbel te zien. ik zag overigens niet scheel. Dit heeft geholpen maar heb toch nog steeds veel last van mijn ogen/hoofd. A.s. donderdag nogmaals naar de oogarts maar verwacht weinig nieuws. De huisarts heeft mij ook doorverwezen naar een haptonoom omdat ze denkt dat het misschien niet lichamelijk is. en daar ga ik ook a.s. donderdag heen. Ben erg benieuwd. Ik zou zeggen geef niet op! succes

    Reageer
    #14

    ik heb mijn ogen ook laten laseren 15 jaar geleden, de lasek methode in Nijmegen. Heb sinds een hele tijd ook steeds meer hoofdpijn, last van mijn nek en pijnlijke droge ogen. Soms is het smorgens ook heel pijnlijk om ze te openen, alsof ze aan het hoornvlies vastzitten. Of het met laseren te maken heeft, stress of overgang blijft lastig te bepalen.

    Reageer
    #15

    Hallo Maria,

    De klachten die jij beschrijft heb ik ook. Mag ik vragen hoe oud je bent en of je al een oplossing gevonden hebt ervoor want dan hoor ik het heel graag. Heb al heel veel oogartsen bezocht! Maar nog geen oplossing .

     

     

    Reageer
Reageer op: zere ogen overgevoelig en warrig hoofdpijn nekpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief