Zwart stipje in iris

 • #1

  Hoi John,

  Heb even en vraagje aan je omdat ik er zelf niet uitkom. Heb een zwart stipje in de iris van mijn linkeroog ontdekt vandaag. Dat was bij toeval en niet omdat ik klachten had ofzo. Nu maak ik me er wel een beetje zorgen over. Ik kom op internet wisselende betekenissen tegen. Van een pigmentvlek tot aan een melanoom...

  Het zit rechts op de foto's. Wat denk jij ervan?

  Reageer
  #2

  Er komen wel vaker vlekjes voor in de iris. Maar ik kan zo a.d.h. van de foto niet zeggen wat het is. Daar zou je dan voor naar de huisarts moeten gaan

  Reageer
  #3

  Snap ik. Ben al lang blij dat je niet overduidelijk iets ziet wat verontrustend kan zijn. Ik ga er even over nadenken. Over de huisarts. Ik ervaar namelijk helemaal geen klachten en heb het dus bij toeval ontdekt toen ik in de spiegel keek.

  Reageer
  #4

  Ik heb morgenmiddag al een afspraak opstaan bij de huisarts John. Omdat het om de ogen gaat leek het me toch de beste beslissing om het gewoon even te laten bekijken. Ik zal je morgenavond in dit topic even laten weten hoe de afspraak is verlopen.

  Denk je zelf dat het wel zal meevallen of weet je echt helemaal niet wat het zou kunnen zijn?

  Reageer
  #5

  Het zal wel meevallen hoor. Misschien is het en pigmentvlekje

  Reageer
  #6

  Hoi John,

  Je had gelijk. De huisarts vond het een onschuldige pigmentvlek. Heb wel oogdruppels meegekregen (HYPROMELLOSE) omdat ik blijkbaar last had van te droge ogen omdat ik de afgelopen tijd vaak wazig zag en dan vaak moest knipperen om het beeld weer scherp te maken. Achteraf was het bezoek dus toch goed geweest. Voor de gemoedsrust en voor een ander probleem dat nu hopelijk wordt opgelost. Ik zie nu eigenlijk wel nóg meer wazig en mijn ogen branden beetje na het aanbrengen van de druppels maar gelukkig is dat gewoon een bijwerking staat er vermeld in de bijsluiter. Hij had me niet verteld hoe lang ik het eigenlijk moet gebruiken maar ik zal maar eens beginnen met een aantal dagen denk ik. Langer dan een maand kan sowieso niet want dan is de houdbaarheid verstreken.

   

  Bedankt voor je hulp in ieder geval. Het was dus inderdaad een pigmentvlek.

  Reageer
  #7

  👍

  Reageer
  #8

  Even nog een kleine update. Dat wazig zien waar ik steeds meer last van kreeg, kan ook van iets anders zijn dan droge ogen alleen. Ik blijk helaas astigmatisme te hebben aan beide ogen (-1 en -0,5) en daarnaast nog +0,5 wat niet met de cilinder te maken heeft. Weet jij toevallig of astigmatisme kan verergeren John of blijf ik gewoon die -1 en -0,5 houden? Het heeft te maken met vervorming van je hoornvlies heb ik begrepen maar nu ik al 20 jaar ben kan het toch niet echt meer vervormen toch? Van die +0,5 wat niet met de cilinder te maken heeft weet ik dat dat kan gaan verergeren de komende jaren maar of de twee minnetjes die te maken hebben met astigmatisme nog kunnen verergeren weet ik eigenlijk niet.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Daarnaast krijg ik (met beetje tegenzin) een bril maar die hoef ik dan wel niet de hele dag te dragen omdat die meer dient ter ondersteuning als ik moet focussen op dingen. Bijvoorbeeld met autorijden.

  Reageer
  #10

  Dit zul je met de oogarts moeten bespreken. Daar kan ik zo helaas geen antwoord op geven

  Reageer
  #11

  Dat snap ik. Wellicht dat anders de opticien daar meer duidelijkheid over kan geven wanneer ik ergens volgende week mijn bril ga halen. Dan vraag ik even hetzelfde aan haar want ik vind het verwarrend allemaal. Toch bedankt voor je reactie.

  Reageer
Reageer op: Zwart stipje in iris
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief