Geopereerd aan macula pucker nog steeds klachten

  • #1

    Ik ben 2 jaar terug geopereerd aan een macula pucker. Nu zie ik met dat oog nog steeds raar, rechte lijnen zijn niet recht maar golvend. En soms wat zwarte vlekjes en ook nog wazig.

    Is dit normaal? heeft hier iemand ervaring mee?

    Reageer
    #2

    Ben in 2017 geopereerd aan macula pucker. Mijn geopereerde oog is nooit meer goed gekomen. Het lijkt net of je via een bril kijkt waarbij het glas in ingewreven met slaolie. Ik probeer vanalles om te leren kijken met mijn goede oog maar steeds ook na 3 jaar betrap ik mij erop dat ik mijn slechte geopereerde oog dus, dicht knijp. Het normaal kijken lukt dus maar moeilijk. Zie dus ook vaak "dubbel". Vooral met autorijden is afstand en breedte van de weg moeilijk in te schatten. Uiteindelijk blijkt de operatie niet te zijn geslaagd. Ik weet niet of ik de operatie had moeten laten verrichten. En de klachten welke ik had(vervormingen e.d.) had moeten verkiezen boven de huidige.

     

    Reageer
    #3

    Ik heb precies dezelfde ervaring. Ben geopereerd in 2017. Ik ben regelmatig onder controle bij oogarts. Deze zegt dat er niets meer aan te doen is. Ik moet hiermee leven. Nu krijg ik aan mijn goede oog staar,maar ik durf me hieraan niet te laten helpen. Als deze ingreep mislukt dan in mijn zicht zo slecht dat ik niet alleen op straat kan niet meer kan lezen en of tv kan kijken.
    De vraag is of er een specialist is die mij nog wél kan helpen?

    Reageer
    #4

    Ik heb ook na een macula pucker operatie nog steeds last van een soms wazig oog en in een rechte lijn zit nog steeds een kromming

    Reageer
    #5

    Ik ben aan beide ogen geopereerd en met mijn rechter oog is alles hoger en met mijn linker oog is alles breder met beide ogen heb ik behoorlijke vertekening het linker oog daar zie ik een stuk minder mee.
    Mijn zicht is links 35 % en rechts 65 % met bril de staar is al aan te komen gezien het feit dat ik vroeger mijn ogen heb laten lazeren zijn staarlenzen zeer moeilijk aan te passen Ik ben 73 jaar en ben blij dat ik nog auto mag rijden, ben mijn hele leven busbestuurder geweest waar hoge eisen aan het gezichtsvermogen wordt gesteld dus je kan nagaan wat ik ingeleverd heb.
    Een oplossing is er niet maar probeer er mee te leven en wees blij met hetgeen je nog hebt wel is het afhankelijk van je leeftijd ben je nog betrekkelijk jong dan is dit heel zwaar voor je als je ouder bent probeer er mee te leven / Veel sterkte iedereen.

    Reageer
    #6

    Ik ben 63 en vorig jaar december geopereerd aan een macula pucker. Ik zag slecht maar geen scheve lijnen of iets dergelijks. Ik zie geen verbetering van mijn zicht eerder verslechtering maar dat kan ook door versnelde staar komen. Binnenkort ga ik weer naar de oogarts en dan zal ik wel horen hoe het er voor staat. Fietsen en autorijden doe ik s'avonds niet meer.

    Reageer
    #7

    Hebben jullie dit onder narcose of met verdoving laten doen? En hoe ging dat? En hoekand duurde het?

    Reageer
    #8

    Hoi Els, ben je inmiddels geopereerd?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    September en oktober 2023 geopereerd aan beide ogen Macula Pucker. 1e operatie goed, 2e traumatisch. Sedatie en verdoving werkten heel slecht. Voor operatie geen kromme lijnen, alleen wazig. Na operatie beide ogen (tegengestelde) kromme lijnen, dubbelzien, alsof er zalf in ogen zit (niet altijd). Zeer beperkend.
    De chirurg opereert, daarna terug naar eigen oogarts. Wie geeft door dat misschien niet de goede keus is gemaakt: beide ogen opereren? Klachten nu véél groter.

    Reageer
    #10

    Ik ben in 2020 geopereerd aan macula pucker. Preventief is er meteen een nieuwe lens ingezet. Volgens oogarts was dit nodig omdat er vaak staar optreedt na zo'n operatie. Ik had eigenlijk geen klachten voor de operatie. Nu wel. Constant hoofdpijn, spierpijnen e.d door de disbalans van beide ogen.
    Ik heb ontzettend veel spijt dat ik de operatie heb laten uitvoeren. Dit op aandringen van mijn arts die zei dat als ik er niets aan liet doen de macula pucker zou verergeren en er dan niets meer aan te doen was. Had ik maar niet naar hem geluisterd!!

    Reageer
    #11

    Ben ook geopereerd aan een macula pucker wegens krommingen in mijn beeld.
    De dokter had me al gewaarschuwd dat hij geen garantie kon geven wat het uiteindelijke effect zou zijn.

    De operatie viel mee maar het resultaat minder. 
    Het beeld van het oog is nu verticaal vergroot en het kijken is heel vermoeiend.
    Er is dus niets meer aan te doen.

    Reageer
Reageer op: Geopereerd aan macula pucker nog steeds klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief