Wilson Kayser Fleischer ring

 • #1

  Beste,

  Ik heb al jaren sterke klachten die op Wilson kunnen duiden. O.a. sterk verminderde concentratie, extreem moe, extreem last van een rusttremor, ...
  Ook zie ik in mijn ogen linker en rechter oog, gele vlekjes-streepjes, die een ring lijken te vormen. Geen bruine ring zoals de persoon onder mij. Ik vroeg mij af of die gele vlekjes abnormaal zijn. Aantal jaren terug, ben ik al naar een oogarts geweest, die niets abnormaal gevonden had. Maar ik ben ook een beetje sceptisch omdat, dit zo een zeldzame ziekte is.

   

  Mijn vraag nu is de Kayser Fleischer ring herkenbaar door die gele puntjes-streepjes, zoals op de foto hieronder of  bedoelen ze echt een verkleurde doorlopende ring met een grotere diameter. bedankt voor je antwoord.

  Mijn ogen zijn gevormd aan de buitenkant door gele streepjes die een cirkel vormen, net zoals op de foto hieronder, alleen zijn er iets minder puntjes en aan de linkerkant ook iets minder.

  Afbeeldingsresultaat voor kayser fleischer ring

  Reactie
  #2

  De gele streepjes en puntjes, zijn ook niet altijd doorlopend, maar wel duidelijk zichtbaar, onder licht.

  Reactie
  #3

  Je hebt de foto van internet gehaald en daar staat toch duidelijk bij dat dit Kaiser Fleischer is. Jr hebt dan oom de andere foto's gezien , waarop te zien is dat de ring verschillende verschijningsvormen kan hebben

  Reactie
  #4

  Er staat nergens, dat het in puntjes, streepjes kan voorkomen, meestal staat er gewoon dat er een band rond de ogen gevormd wordt die bruin of gelig getint is. Deze band zou ook starten vanaf boven. Doch, zie ik ze soms op de afbeelding wijzen naar de gele pigmentatievlekjes.

  Ik zou een foto van mij plaatsen, maar dit is niet makkelijk, enkel onder licht kun je duidelijk de pigmentering zien. (het is erg duidelijk).  De kleur van de stippeltjes en streepjes zijn net hetzelfde, echter het is bovenaan aan het oog amper aanwezig, het vormt wel een duidelijke onderbroken cirkel, die aan de buitenkant ligt, maar toch iets meer naar binnen toe, dan ik op de meeste foto´s zien. De band waar overal sprake van is zie ik niet bij mezelf.

  Reactie
  #5

  Hier kun je de pigmentering redelijk duidelijk zien. Aan mijn ander oog, net hetzelfde.

  Reactie
  #6

  Hier kun je het fullsize bekijken, in het echt, lijkt het nog net iets geler te zien dan op de foto.

   

  https://ibb.co/xYbQVfs

  Reactie
  #7

  Maar de foto die je hebt gebruikt, is toch precies als je omschrijft en er staat toch duidelijk dat dit ook Kayser Fleischer is

  Reactie
  #8

  Aan de hand van de foto, kan ik niet zeggen dat het Kayser-Fleischer is

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb hier nog een aantal foto´s, genomen met flash en goede belichting, nu zou je normaal de pigmentatie nog beter moeten zien.

   

   

  Hopelijk kun je het hier wel duidelijker op zien!

   

  Reactie
  #10

  Dat lijkt zo niet meteen op Kayser-Fleischer

  Reactie
  #11

  Ok bedankt!

  Reactie
  #12

  Indien er nog verder reacties zijn van eventuele oogspecialisten, hoor ik dit graag.

  Ik heb ook in alle ogen van mijn gezin vandaag gekregen, en alle 3 vertonen zij geen pigmentatie in de ogen en 2 van mijn gezinsleden hebben dezelfde kleur ogen als mij.

  Reactie
Reageer op: Wilson Kayser Fleischer ring
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief