Mogelijke nierinfectie

  • #1

    Goedendag,

    Allereerst wil ik zeggen dat het geweldig is dat er zoiets als dit is.

    Dan naar mijn vraag:
    Vorige week kreeg ik toenemende aandrang tot plassen, ik maakte een afspraak bij de huisarts maar op de dag dat ik ging was het juist afgenomen.
    De huisarts onderzocht mijn prostaat maar vond niets geks (ook nooit iets aan gehad) en dacht aan irritatie of kleine ontsteking. Dit kon vanzelf wegtrekken.
    Ik een urinetest laten doen ALS IK WILDE. Het optionele hiervan verbaast mij nu ik erop terug kijk. Dit heb ik toch gedaan. Ik moest dan zelf terug bellen voor de uitslag.
    De klachten gingen niet helemaal weg maar werden niet meer dan klein ongemak. Mede hierom heb ik geen haast gemaakt te informeren naar de uitslag. Toen ik vandaag belde werd er gelijk gevraagd waarom ik niet eerder had gebeld. Ik heb een blaasontsteking. Op dat moment viel het kwartje nog niet maar ik ging erover lezen op internet en toen ik over nieren las bedacht ik mij dat de spierpijn die ik sinds gisterenmiddag heb waarschijnlijk uitbreiding van de infectie naar de nieren is.

    Ik heb van de huisarts een antibiotica kuur gehad, maar die mag ik pas morgenochtend gaan gebruiken omdat ze dan nog urine van me willen en de kuur beïnvloedt dat.

    De nieren zijn vitaal voor het lichaam, de infectie hiervan en het toenemen van de 'spierpijn' maken mij erg ongerust. En dan is er nog dat het onbekend is welke bacterie het is.

    Mijn vraag is: kan het kwaad om nog ruim een halve dag te wachten met de kuur ofwel: in welk tempo wordt het acuut gevaarlijk (infectie in bloed) als de bactierie zich verspreidt?

    Reageer
    #2

    Ik begrijp de reden van het wachten niet direct. Waarom wil de huisarts nogmaals de urine onderzoeken als dit al eens gebeurd is?

    Als een urineweg infectie niet behandeld wordt, bestaat het risico dat deze zich uitbreidt naar de nieren. Dit wordt een opstijgende urineweginfectie genoemd.

    Voordat een urineweginfectie ontaardt in een bloedvergiftiging bent u echt een paar stadia verder. Het lijkt mij niet voor de hand liggen dat u zich daar extra zorgen over zou moeten maken.

    Een halve dag wachten is in de regel niet erg.

    Reageer
    #3

    bij mij heeft het een tijd geduurd voordat ik nierbekkenonsteking had. maar zodra de koorts begint is het niet meer te stoppen. althans in mijn geval.

    ik liep tot enkele weken terug al maanden met vage klachten. ik had last van mijn rug, kon mijn urine nauwelijks ophouden als ik moest plassen en ik moest erg vaak plassen. ik had pijn bij het plassen maar niet zoals het normaal voelt bij een blaasontsteking, ik had zelf bedacht dat ik misschien te weinig dronk en ben minder koffie gaan drinken en meer water en thee. ook was ik al maanden doodmoe, echt abnormaal moe. ik dacht echt niet aan een ziekte ik dacht gewoon dat het normaal was.
    opeens kreeg ik een aantal weken terug koorts, ik had verder nergens last van en ben gewoon gaan werken. op de terugweg kon ik niet meer rechtop zitten in de auto en kreeg ik enorme pijn in mijn zij en buik.
    's avond liep de koorts op en ik lag te kronkelen van de pijn. uitendelijk heb ik de huisartsenpost gebeld en ik moest meteen komen. de koorts liep steeds meer op en met bijna 41 graden ben ik doorgestuurd naar de ehbo.
    mijn urine was schoon, maar mijn bloed daarintegen zat vol met witte bloedlichaampjes.
    ik mocht niet meer weg en heb 48 uur aan een infuus gelegen van antibiotica en vocht.
    nierbekkenonsteking was de conclusie. toen ik naar huis mocht moest ik 14 dagen een kuur slikken. toen ik 2 dagen gestopt was vloog de koorts weer omhoog. waarschijnlijk werd de ontsteking veroorzaakt door een andere bacterie. weer een andere kuur, die leek aan te slaan.
    ik ben nu klaar met de tweede kuur, maar de pijn keert terug, mijn urine is troebel, dus ik ben benieuwd wat de nacht me gaat brengen, weer koorts?
    ik heb een echo gehad en alles zag er normaal uit, maar zo voelt het niet!
    vrijdag een afspraak in het ziekenhuis voor controle... ben benieuwd.

    Reageer
    #4

    4JAAR GELEDEN HEB IK EEN NIERINFECTIE GEHAD DIE SNEL EVOLUEERDE NAAR EEN SEPSIKEMIE; oP ZATERDAGNAMIDDAG HAD IK LAGERUGPIUJN EN EEN GRIEPERIG GEVOEL.zONDAG VOELDE IK ME BETER TOT 17H.DAN KWAM DE KOORTS WEER OP MET ERGE RILLINGEN. MAANDAGVOORMIDDAG KWAM DE HUISARTS DIE MEXICAANSE GIEP VASTSTELDE EN ME MET PARACETAMOL NAAR BED STUURDE. OP WOENSDAGAVOND VOELDE IK ME ZO SLECHT DAT MIJN VRIEND ME NAAR DE SPOED GEBRACHT HEEFT. GELUKKIG MAAR WANT MIJN TOESTAND WAS LEVENSBEDREIGEND. IK HAD EEN CRP VAN 570, DE UROLOOG HAD DIT NOG NOOIT GEZIEN.IK BEN 5 DAGEN IN HET ZIEKENHUIS VERBLEVEN ,NOG 3 WEKEN ANTIBIOTICA THUIS EN 3 MAANDEN MOETEN RECUPEREREN. IK HAD VOORDIEN GEEN BLAASONTSTEKING GEHAD.

    MEER DAN 4 WEKEN GELEDEN HEB IK WEER EEN NIERINFECTIE GEHAD MET VOORAL HOOFDPIJN EN HEVIGE PIJN IN DE NEK. DE HUISARTS HEEFT MIJN BLOED_ EN URINEUITSLAG NIET BEKEKEN ZODAT IKN PAS DINSDAG MET DE ANTIBIOTICA KON STARTEN.
    HET GEVOLG IS DAT IK NA MEER DAN 4WEKEN NOG ALTIJD DOODMOE BEN EN SPIERPIJN HEB.HOE LANG GAAT DIT NOG DUREN?

    Reageer
Reageer op: Mogelijke nierinfectie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief