Urinegeur

 • #1

  Hallo allemaal,
  Ik hoop dat iemand van jullie misschien een tip hebben voor mij want mijn zoontje van 2,5 jaar die heeft sinds 2 weken een hele sterke urine geur en zijn kleren ruiken erook naar en zelfs de geur blijft in zijn bedje hangen.
  ik vind het heel vies ruiken en zelf heeft hij dat niet in de gaten.
  Mijn zus zegt dan dat hij misshien te weinig drinkt maar ik denk van niet want hij drinkt best veel op een dag. Kan iemand mij advies geven hierover.
  Groetjes een bezorgde moeder

  Reageer
  #2

  verder nog klachten? vaker plassen? Moe? Koorts?
  misschien anders toch te weinig gedronken, hou dat eens precies bij.
  wel goed schoonmaken, maar dat zul je wel doen neem ik aan.
  groetjes, Brenda

  Reageer
  #3

  Het klinkt misschien simpel maar de belangrijkste oorzaak van veel plassen is veel drinken.

  Sterk ruikende urine kan gerelateerd zijn aan diabetes mellitus. DM kan op jonge leeftijd ontstaan. Symptomen van DM zijn: veel drinken en plassen, vooral `s nachts.

  Het beste kunt u even naar de huisarts gaan en wat urine in een potje meenemen. Let wel, DM is een mogelijkheid. In de meeste gevallen zijn de symptomen van uw zoontje volledig onschuldig en DM kan snel en eenvoudig uitgesloten worden, zodat u zich dan geen zorgen meer hoeft te maken.

  Reageer
  #4

  dat is ook toevallig dat ik je berichtje tegen kom. Ik was ook net aan het googelen hierover. Mijn dochtertje van 3 heeft dit ook sinds kort, en inderdaad kleding en bed stinken. Ik vroeg me ook al af wat het is. Ik houd haar drinkpatroon aardig in de gaten omdat zij daar wel wat moeilijker mee is. Kan iemand hier wat over zeggen? Ik wilde al naar de huisarts gaan...

  Reageer
  #5

  Sterk ruikende urine bij kinderen wordt meestal veroorzaakt doordat het kind is uitgedroogd.

  Oorzaken van uitdroging bij kinderen zijn veel bewegen, warm weer, koorts, of een te warm gestookte slaapkamer of woning.

  In deze gevallen is de sterke concentratie van de urine door het vochtekort de oorzaak van de abnormale geur van de urine.

  Er zijn ook andere mogelijke oorzaken. Bijvoorbeeld als luiers te lang gedragen worden, groeien er bacteriën in de urine en de ontlasting die een sterke ammoniakgeur kunnen verspreiden.

  Er is ook een aantal bekende medische problemen die een sterk ruikende en soms stinkende urine veroorzaken zoals bij bepaalde geneesmiddelen (antibiotica) die worden uitgescheiden in de urine of epaalde voedingsmiddelen (asperges) of een eiwitrijk dieet. Van urineweginfecties mag als bekend worden verondersteld dat het kan leiden tot een vies ruikende urine.

  Andere en minder vaak voorkomende oorzaken zijn sommige ernstige leveraandoeningen, (fenyl-)ketonurie, of een rectale fistel

  Ga bij twijfel naar uw huisarts voor een betrouwbare diagnose. Mocht alles wijzen op een goede gezondheid, dan kunt u zelf het dieet van het kind onderoeken of bepaalde veranderingen in het eetpatroon een verlichting van de geur van de urine kunnen geven, en geen gevolg aan het advies meer en in ieder geval voldoende te drinken.

  Reageer
  #6

  Ik zit met ook zo'n probleem maar dan bij een ouder "kind"een puber van 20, drinkt weinig , plast niet meer in zijn broek maar heeft wel last van de urinegeur om hem heen

  Reageer
  #7

  Is dit niet gewoon zweet, als gevolg van de warmte of van een ziekte misschien. En heb je hem gevraagd of hij zich wel regelmatig wast en een schone onderbroek aandoet, en schone kleding draagt. Bij mannen drupt de laatste druppel vaak in de broek, dat is een helaas minder hygiënisch, maar wel een algemeen bekend gegeven.

  Reageer
  #8

  zijn er ook oudere mensen die hier last van hebben ik wel wat moet ik doen ?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het kan door medicijnen komen die een nare geur bij transpireren geven.

  Reageer
  #10

  Vanavond zou ik mijn dochter(net 2 geworden) wassen en rook een sterke urine geur,echt anders als anders.De laatste dagen vaak 's nachts wakker.Als haar op het aankleedkussen leg is het meteen brullen(want ze weet dat er iets met de luier gaat gebeuren)
  Dat huilen gebeurt wel vaker met verschonen,vooral na een poepbroek.Als er een doekje bij haar anus in de buurt komt is het brullen.Lees net iets over fistel wat zou kunnen.Morgen hopelijk op potje plassen en toch maar even checken bij huisarts.En wie weet haar zelf ook maar even.

  Reageer
  #11

  Ja hoor ook ik heb last na mijn operatie maar geen pijn maar mijn urine ruikt raar nooit eerde gehad .groetjes moen

  Reageer
  #12

  Mijn dochter van 3 heeft ook een enorme urinegeur en ze zeggen dat het niets is, en toch heb ik er geen goed gevoel bij omdat ze het nooit eerder heeft gehad, en ze drinkt trouwens voldoende en water ze heeft het al maanden en toch zegt de dokter dat er niets is ? Wat moet ik doen???

  Reageer
  #13

  Een urinegeur wordt vaak veroorzaakt door urine. Urine is een liquide substantie die wordt geproduceerd door de nieren van bijvoorbeeld het menselijk lichaam. Urine bevat onder andere de stoffen water, natrium, aminozuur, ureum en calcium. De PH van urine ligt meestal tussen de 5,0 en de 7,5.

  Indien uw kind naar urine ruikt, dan kan dat als vervelend worden ervaren. Het beste is om niet meer boven uw kind te urineren, maar bijvoorbeeld boven de wc. De geur verdwijnt dan na verloop van tijd.

   

  Reageer
  #14

  mijn dochter van 4,5 heeft ook stinkende urine en daar de oorzaak van is blaasontsteking zijn we helaas heel erg bekend mee geraakt ze heeft een ene na de andere blaasontsteking en kuur loop als een jaar bij de kinderarts alleen zonder resultaat helaas het is op moment zo erg dat ze het heel goed door heeft dat het blaasontsteking is dat ze geen kuur wil en dat zo probeert het te onderdrukken alleen kan ze de buikpijn en pijn aan haar plasser. Niet onderdrukken.

  Reageer
Reageer op: Urinegeur
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief