plasklachten 36 jaar

"/> plasklachten 36 jaar - Medische Forum - Dokter.nl

plasklachten 36 jaar

 • #1

  Mijn man heeft vanaf zijn 32e jaar ineens plasproblemen gekregen. Hij heeft een zwakke straal en et komt met moeite op gang. Duurt ook lang voordat ie uitgeplast is. Verder geen klachten (geen bloed in urine of pijnklachten) Klachten verminderen niet maar worden ook niet erger. Ik maak me wel zorgen om hem, hijzelf daarentegen helemaal niet en wil dus ook niet naar de huisarts. Ik vrees voor prostaatkanker. Hij is nu 38 jaar en we hebben inmiddels een kindje van 7 maanden. Hebben deze klachten iets met zijn prostaat te maken?? Wie herkent dit???

  Reageer
  #2

  Gewoon een afspraak met de huisarts maken en zorgen dat hij gaat, dit is natuurlijk niet normaal! Na laten kijken! Mannen moet je soms dwingen.
  Brenda

  Reageer
  #3

  De overheid moet geld beschikbaar stellen voor betere voorlichting over prostaatkanker en huisartsen moeten patiënten beter voorbereiden op een screening van de prostaat. Dat heeft de Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU) bepleit bij de viering van haar honderdjarig bestaan.

  Prostaatkanker is de meest voorkomende kankersoort bij mannen. De kans dat een man prostaatkanker krijgt is 1 op 10. Vroeg of laat krijgen bijna alle mannnen te maken met prostaatkanker, maar in veel gevallen gaat het om een ongevaarlijke variant.

  Volgens de vereniging schrikken veel mannen die aan de ongevaarlijke variant lijden zo van de diagnose dat de kwaliteit van hun leven blijvend achteruit gaat, ook al is de prostaatkanker in feite ongevaarlijk. De urologen willen daarom dat er betere voorlichting komt, zodat mannen vantevoren kunnen afwegen of ze een screening willen ondergaan of niet.

  Door de vergrijzing zal het aantal mannen met prostaatklachten verder toenemen, verwacht de NVU. De vereniging roept mannen op eerder naar de huisarts te gaan bij plasproblemen. Vooral aan de kracht van de urinestraal kunnen artsen zien hoe het met de prostaat gesteld is.

  Reageer
  #4

  Hoezo moet de overheid extra geld beschikbaar stellen voor voorlichting? Als mensen met klachten het vertikken om naar de dokter te gaan kun je voorlichten wat je wilt maar is het verspilde moeite.

  Reageer
Reageer op: plasklachten 36 jaar
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif