plasklachten

 • #1

  Geachte heer,

  Mijn dank voor de snelle reactie.
  Ik heb alle onderzoeken reeds gehad bij  de voorbije 2 jaar . In de blaas gekeken  die sterk detrabeculeerd  (zeer gespierd) was . De blaas reageert op goed de hersenfunctie. De ontspanning van  bekkenbodemspieren zijn zeer goed. Ik ben voor dit probleem 20 jaar geleden reeds naar een uroloog  geweest en vond toen  niks  abnormaal uitgezonderd dat langzaam (kleine straal) urineren. Heb 2 jaar geleden een MRI gehad en toen zag men ook een ontsteking waarvan ik klachten had. Dit is verdwenen uitgezonderd dat moeilijk plassen. Op sexueel gebied is er nog niks veranderd de laatste 30 jaar  alleen  de frequentie   is wat minder.
  Het aantal keren plassen hangt natuurlijk ook af hoeveel je drinkt maar in de nacht sta ik maar 1 keer op  omdat misschien ook  mijn vrouw me wakker maakt met haar gesnurk. In de morgen met volle blaas heb ik steeds een moeilijke start   en dan plas ik  5 minuten met 2 tot 3 stops naargelang ik er tijd voor maak  en gedurende de dag hangt dit af van wat ik drink maar het zal  zo 5 maal zijn en al zittend doe ik dit  met 2 stops gedurende het plassen . Ik kan zeer lang ophouden , heb dit misshien van  mijn werk overgehouden . Nadruppelen doe ik eigenlijk ook niet . Mijn manier van plassen is niet goed door mijn plasbuis half dicht te knijpen maar zo plas ik reeds 30 jaar gemakkelijk  maar steeds wordt het moeilijker .
  Mijn gladde  sluitspieren van mijn plasbuis  zijn ook gecontroleerd en werken op commando van de hersenen .
  De grootte van mijn prostaat is  17 cc en heeft geen   met  uitgebreide prostatitisequelen en  met een sterke diffusierestrictieve focus .Mijn psa was in 2014 : 2,29  in 2017 : 3,4 en in 2019 4,3 . Mijn nieren zijn slank en  er zijn geen renale stuwing te weerhouden en geen renale  massa's of afwijkingen. Ik heb ook geen middenkwab.
  De uroloog stelt voor een turp van de prostaat  te overwegen  maar ik heb dat liever niet .   Wat is jouw mening hiervan ?
  Vriendelijke groeten,
  Zwinnen Hilaire
  Reageer
  #2

  "Mijn manier van plassen is niet goed door mijn plasbuis half dicht te knijpen maar zo plas ik reeds 30 jaar gemakkelijk maar steeds wordt het moeilijker ." Ik zou dan toch hier eerst eens wat aan gaan doen voordat er ingrijpende maatregelen worden genomen. Met 17cc en een psa van 4,3 zie ik daar geen noodzaak voor. Er zou dan sowieso eerst verder onderzoek ( transrectale echografie of cystoscopie) gedaan moeten worden.

  Reageer
Reageer op: plasklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief