ongelukjes……..

  • #1

    Ik heb een en ander op dit forum gelezen... Ik heb vaak blaasontsteking, maar ook kou en alcohol zorgen er soms voor dat ik zo'n hoge nood heb dat ik het niet meer op kan houden en in mijn broek plas. Het is wel een combinatie denk ik met net iets te lang ophouden, bijv door file of veel wachtenden voor een toilet. Ik schaam me dan echt kapot; vooral als ik een rij voor het toilet met mn hand tussen mn benen heen en weer sta te springen om het toch maar proberen op te houden. Soms red ik het dan net, maar zo'n 3-4 keer per jaar mislukt het en dan heb ik het niet over een paar druppeltjes, maar echt een natte broek... Nu raak ik iedere keer panisch als ik nodig moet plassen en niet ogenblikkelijk een toilet kan vinden... Zijn er mensen die dit ook hebben? Ik ben een vrouw van 30 jaar.......

    Reageer
    #2

    Ik ook Sara en we zijn de enigen niet. Als man kan ik natuurlijk makkelijker een noodstop maken of de bosjes in vluchten, maar de ik kan het dan net als jij echt op een bepaald moment niet meer ophouden. Heeft vaak te maken met een overactieve blaas, maar alcohol en koffie veroorzaken het zeker ook. Als ik de pech heb om niet enigszins fatsoenlijk langs de weg te kunnen dan gaat het ook bij mij mis. Het ergste is als je vlak bij huis bent want daar daar wil je natuurlijk niet zo gezien worden en dan doe je het nog net voor je er bent in je broek. Vreselijk maar je weet inmiddels dat als het komt dan komt het toch en het gebeurt gelukkig niet vaak dus geen Tena's en zo. Sterkte ermee en niet teveel zorgen maken!!!

    Reageer
    #3

    Hoi Cees, dankje voor je reactie. Het vreemde bij mij is dat ik het soms best lang kan ophouden en dan wel bang ben dat ik het niet red, maar het toch net goed gaat. Als ik voel dat ik dan moet plassen, houd ik het nog wel een uurtje vol en een an dere keer voel ik dat ik moet en dan moet er echt niets tegen zitten, want anders gaat het dus fout. Het vervelende is dus ik het vervelende is dus dat ik niet van mijn blaas op aan kan. Het lijkt wel of ik niet op tijd waarschuwingssignalen krijg ofzo.. Zoals gisteravond was ik in de kroeg en dan voel ik wel dat ik moet plassen, maar niet heel nodig. Ik stond met iemand te praten en ik dacht het kan nog wel even en dan ineens komt het opzetten en moet ik rennen naar het toilet die gelukkig vrij was. Dat springen en hand turssen me benen gebeurt dan automatisch terwijl het idd aandacht wekt wat ik niet wil. Wat mij ook wel helpt is even hurken en dan voorover buigen en heel goed concentreren. Hoe oud ben jij?

    Reageer
    #4

    Ik ben nu 54 en had het voor het eerst op mijn 24e. Daarvoor nooit. Toen heb ik op de rondweg van Parijs naar vakantie heel lang met een overvolle blaas in de file gestaan. Het was daar wel lullig om langs de weg te gaaan staan. En hoe vreselijk je ook moet je denkt dat je van je blaas op aan kunt, maar dat was dus niet zo. Vanaf dat moment is dat probleem gebleven. Typisch voor een overactieve blaas dat je het soms best lang kunt ophouden maar er niet van op aan kunt. Dat speelt bij jou denk ik toch ook mee. Verder de onstekingen en de invloed van alcohol enz. Hoe je het dan iuiteindelijk toch nog kunt proberen op te houden is denk ik ook voor mannen en vrouwen verschillend. Als ik stil ga staan en het krampachtig op ga houden ben ik zeker verloren. Uiteindelijk plas ik misschien gemiddeld twee keer per jaar echt in mijn broek. Voor een volwassen man natuurlijk veel te vaak maar beslist voor mij geen reden om in luiers te gaan lopen.Het is in mijn leven misschien vijf keer gebeurd dat er iemand getuige van was die niet al wist dat ik dat probleem heb.Voor de rest dus snel onder douche, je kleren in de was en grapjes erover met vrouw en kinderen Succes ermee Sara.

    Reageer
    #5

    jongens kijk ook goed uit dat je jezelf geen ziekte aanpraat. je leest vaker van mensen die het een keer veel te lang moesten ophouden of wat alcohol hadden gedronken en dan ben je ergerns waar je echt niet kunt gaan plassen en dan doe je het in je broek.
    Dat kan dus gebeuren. niemand is eeuwig waterdicht.En dan hoeft het geen incontinentie of wat dan ook te zijn!

    Reageer
    #6

    hallo Sara

    ik ben zelf een man van 45 en heb dat probleem ook

    en bij mij gaat het ook vaak mis, en plas ik in me broek

    en dat is heel lastig

    ik hoop met jou in contact te komen

    groet van Deniz

     

    Reageer
Reageer op: ongelukjes……..


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief