Radeloos over lippen

 • #1

  Ik heb elke winter last van droge lippen. Vorig winter moest ik aan de hydrocortison, maar toen was het na een week ook weer goed. Deze winter was het weer zover, maar na braaf een week lang hydrocortison te smeren, kwam het net zo hard terug. Tijdens het smeren zijn mijn lippen dus heel kalm, alleen een beetje droog, maar als ik stop kan ik na drie dagen amper mijn mond nog open doen. Dan ben ik gedwongen om aan de hydrocortison te gaan, ik heb enorme last van blaasjes op m'n lippen, als ik er een foto van maak zijn die blaasjes geel. Als ik mijn lippen aanraak lijkt het net alsof ze branden, ik kan het eigenlijk helemaal niet aanraken omdat het gewoon echt teveel zeer doet. Ik gebruik voor de rest niks anders dan vaseline (omdat ik weet dat ik door die troep uit kledingwinkels bijvoorbeeld ook enorme last krijg), ik lik mijn lippen niet meer (ik ben gestopt doordat mijn lippen zoveel pijn deden). Eten is ook een enorme uitdaging als het zoveel pijn doet, zout kan ik wel vergeten. Drinken moet met een rietje, elk contact met mijn lippen doet pijn. Zelfs als mijn lippen helemaal niks aanraken doen ze pijn, hierdoor ben ik een beetje radeloos.
  Ik heb ook een plekje op mijn hand, heel droog. Eerst jeukte het ook, maar deze plek reageerde wel gewoon op de hydrocortison. Daardoor is het nog wel droog, maar jeukt het niet meer/doet het geen pijn.
  1e bijlage: mijn lippen, normaal.
  2e bijlage: 4 dagen zonder hydrocortison
  3e bijlage: mijn lippen nu (omdat ik heel slim de zalf vergeten was mee te nemen op wintersport)
  Ik plaats dit nu, niet omdat ik een kant en klare diagnose wil (ik weet zeker dat die er niet is...) maar wel een idee van wat het zou kunnen zijn, zodat ik die gelijk bij de dermatoloog kan voorleggen. Ik hoop dat ik op z'n minst 1 reactie krijg!

  Reageer
  #2

  Het zou een bacteriële of virale infectie kunnen zijn, maar ook een huidaandoening.
  Het is in ieder geval goed om naar de dermatoloog te gaan. Zorg dan wel dat je enkele dagen voordat je er naar toe niet smeert met hydrocortison, zodat de dermatoloog ook kan zien wat er aan de hand is.

  Reageer
  #3

  Hydrocortison mag je nooit lang gebruiken omdat het de huid op lange termijn uitdroogt.

  Lippenbalsem heeft hetzelfe effect vanwege de vaseline die van aardolie gemaakt word.

  Je kan misschien vitamine olie proberen.

  Reageer
Reageer op: Radeloos over lippen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief