Koude mond, koude adem

 • #1

  Hoi,

  Ik had al een ander topic naar boven gebumpt met hetzelfde probleem, maar ik maak voor het gemak maar even een heel nieuw topic aan.

  Ik heb sinds 4 dagen last van een hinderlijke frisse adem. Het is een gevoel alsof je net je tanden hebt gepoetst of zo'n heel scherp kauwgompje of pepermuntje hebt gegeten. Maar in plaats van een half uurtje heb ik nu al 4 dagen een erge koude adem. Vooral als ik adem haal merk ik het -alsof je koude adem inademt-
  Ook heb ik koude lippen.

  Ik ben al langs de huisarts geweest omdat ik ook last had van hoofdpijn, en hij vertelde mij dat het een holte ontsteking was -voorhoofdsholte, kaakholte, een van die twee-. Voor het gemak vertelde hij mij dat die frisse smaak er ook maar bij diezelfde kwaal hoorde. Die hoofdpijn neemt al af maar die koude adem blijft hetzelfde.

  Het ergste is nog, ik kan nergens op internet hier wat over vinden! Is er iemand die ooit hetzelfde heeft gehad of het herkent en mij wat wijzer kan maken?

  Alvast bedankt 🙂

  Reactie
  #2

  Bedoel je dit, zie link. Het is wel in het Engels:
  http://www.thenakedscientists.com/HTML/content/kitchenscience/exp/why-is-your-breath-sometimes-warm-and-sometimes-cold/

  Reactie
  #3

  Nee, dat bedoel ik niet. De lucht die ik inadem is gewoon koud, of nja, voelt koud aan. Alsof je een pepermuntje hebt gegeten of je tanden hebt gepoetst. Als ik tegen mn hand aan adem is het wel gewoon warm.
  Ik voel het in mn mond.

  Reactie
  #4

  lijkt op een complicatie van een salmonella infectie.check de nieren.

  Reactie
  #5

  @Ageeth, waar heb jij deze wijsheid vandaan?

  Reactie
  #6

  hoi , ik heb dit al gedurende enkele weken en vind het vervelend! Ook heb il last van drukkend gevoel op de borst en pijn. Weet iemand iets daarover

  Reactie
  #7

  Ik heb nu al 6 maanden een pepermuntsmaak in mijn mond. Ik adem ook aldoor koude lucht in, echt heel vervelend is dit. Het is gekomen vlak nadat ik een NiQuitin Mint Zuigtablet had genomen om te stoppen met roken. Daar ben ik na anderhalve zuigtablet gelijk mee gestopt omdat de menthol smaak zo overheersde en nu een smaakstoornis heb opgelopen. Binnenkort het ik een afspraak bij de kno arts. Hopenlijk weten ze hier meer over.

  Reactie
  #8

  Hallo, ik loop ook met hetzelfde probleem, is er een antwoord gevonden?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  halo is er al bekend wat het is de klachten komen bekend voor . mvgr

  Reactie
  #10

  Hallo, ik heb ook last van een 'koude' adem, elke keer als ik inadem lijkt het alsof ik een pepermuntje of iets dergelijk binnen heb, ik heb dit gekregen de dag na dat ik ben uitgegaan en veel alcohol heb gedronken, weet er iemand raad me? Mvg

  Reactie
  #11

  Blij te horen dat ik niet alleen ben die dit voelt. Heb het momenteel al terug enkele dagen. Nu, in mijn geval komt dit door de maag. Via gastro, ondertussen tweede maal, heeft men vastgesteld dat ik een maagontsteking heb. Hierdoor gaat er nog meer energie naar de maag waardoor je onder andere symptomen als deze hebt. Dus misschien eens een gastroscopie vragen.

  Reactie
  #12

  Hallo allemaal,

  Ik heb sinds een maand of twee ook deze klachten en ging op onderzoek uit op het net, maar vind weinig tastbaars.
  Ik heb zelf het idee dat het te maken heeft met, omdat ik zwanger ben, mijn maag omhoog wordt gedrukt en een verband met maagzuur. denk dus iets volledig onschuldig, maar wel vervelend.

  groet

  Reactie
  #13

  Ik heb het zelfde ook. Het lijkt alsof ik koude lucht aan het in en uitademen ben.
  Ik heb dit al 3 maanden last van, wel niet elke dag en ook niet de hele dag.
  Soms 's nachts heb ik last van, maar soms ook niet. Zelfs in een warme ruimte of buiten lekker in de zon adem ik koude lucht. Hiervoor had ik 2 maanden last van burn out. Tegelijkertijd ook last van hyperventilatie. Maar deze is chronisch geworden, dus chronische hyperventilatie. En de klachten hiervan zijn: veel gapen,opgezette buik, kortademigheid, tintelende vingers en voeten, koude handen en voeten, maar ook koude lucht in- en uitademen. De ene keer gaat het iets beter en de andere keer heb ik de hele dag last van. Maar door te kort komen aan vitamine D kan je ook last krijgen van hyperventilatie. En dat had ik ook. Er is geen medicijn voor deze aandoening. Het heeft te maken met verkeerd ademen. Te diep en te snel ademen. Vervelend............

  Reactie
  #14

  Dit is echt het enige artikel dat ik kan vinden op de woorden: koud gehemelte

  Ik heb Ook klachten, nu een week of twee.
  - mijn gehemelte (in het midden, dus helemaal achteraan is het weer normaal) voelt koud aan.
  - soms lijken het ook tintelingen ipv kou.
  - de lucht die ik inadem voelt veel kouder dan dat hij in werkelijkheid is.
  - het is inderdaad net alsof je je tanden net hebt gepoetst, maar dan non stop, en zonder het frisse gevoel bij je tanden zelf.

  Weet iemand al wat meer? En is het overgegaan bij iemand?

  Reactie
  #15

  Ik heb het gevoel "koude mond" sinds ik de griep heb gehad (1 februari dit jaar). Zwaar de griep. Ik vind het ook vreemd en verontrustend. Nieuw is ook een hese stem, en vreemde droge hoest en benauwd. Ga daarom naar de huisarts. Maar dat van die pepermunt smaak (idee) in de mond vind ik wel heel apart.

  Reactie
Reageer op: Koude mond, koude adem
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief