Wratten in mond?

 • #1

  Hallo,
  Ik keek giteren in de spiegel, en ik wist al dat er een soort gele waas achter op mijn tong zat, maar het viel mij nu ook op dat er 4/5 bultjes met platte kopen achterop zitten. Ze hebben de kleur van mijn tong, en ze zijn best groot...

  Kan dit een SOA of iets zijn? En die gele waas heeft daar toch niet mee te maken?

  Mvg.

  Reageer
  #2

  Ja, er is een SOA die mogelijkerwijs wratten op de tong veroorzaakt.

  Het humaan papilloma virus (HPV) is een seksueel overdraagbaar virus dat verschillende soorten wratten in de mond en in de genitale en anale regio kan veroorzaken.

  HPV is een veelvoorkomende SOA.

  Onbehandeld kan HPV kanker veroorzaken.

  Reageer
  #4

  Ligt een schimmelinfectie met mogelijk aften niet meer voor de hand? Of misschien is het wel helemaal normaal en zijn het de normale papillen van de tong die je ziet, want HPV op de tong is echt zeldzaam.

  Reageer
  #6

  Dit kan dus door onbeschermde orale sex komen? Want dat heb ik wel eens gedaan, maar ik heb geen wratten bij mijn anus of penis, En ik heb ook niks gezien bij de persoon waarmee ik dit het gedaan.

  Ik keek trouwens gisteren nog even goed in de spiegel, en ik zag dat het er eigenlijk nog veel meer zijn als ik mijn tong heel ver uitsteek. Maar je ziet ze normaal niet, pas als ik mijn tong ver uitsteek en als je dan op de achterkant kijkt.

  Mvg.

  Reageer
  #7

  Weet je hoe een normale tong eruit ziet. Kijk eens bij een vriend of een familielid, en vergelijk die dan met jouw tong.

  Reageer
  #8

  Hee, wat bleek het te zijn? Ik heb net in de spiegel gekeken en ik heb er 2 achterin maar verder blijken er meer te zijn. Zo ben ik hier gekomen. Was het hpv? En ben je er van af te gekomen? Ik maak me nu best zorgen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9
  Reageer
  #10

  Ik zie geen bijzonderheden... Bedoel je in het cirkeltje? Ben je er al mee naar de huisarts geweest? Zit het bultje er nog? Zijn het misschien aften?

  Reageer
  #11

  Ik lees op deze site dat onbehandelde HPV kanker kan veroorzaken.  Op Thuisarts.nl lees ik dat het niet behandelt hoeft te worden.  Wat een tegenstrijdigheid.  Wie moet ik nu geloven?

  Reageer
  #12

  Wat dacht je van smaakpapillen?

  Reageer
  #13

  inderdaad, het zijn gewoon je smaakpapillen. ?

  Internet be like: omg hpv! Én je kan er kanker van krijgen!

  Als je een verkoudheid opzoekt ben je ook op sterven na dood hoor.

  Reageer
Reageer op: Wratten in mond?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief