Brok in keel + aanslag tong met slechte geur

 • #1

  Ik heb een witte / gele tong. Dit is begonnen nadat ik een brokgevoel heb in mijn keel. Daarnaast redelijk vaan een slechte adem hierdoor. Dat vind ik niet echt prettig. De huisarts wilt er vrij weinig van weten.

  Iemand ervaring?

  Reageer
  #2

  Toevoeging: daarnaast enkele (kleine) witte puntjes aan de zijkant van de wang (binnenkant).

  Reageer
  #3

  Nog een extra toevoeging. Mijn verstandskiezen komen door en moeten binnenkort getrokken worden. Rondom die tand doet het momenteel wel pijn, niet extreem. Maar als je eroverheen gaat met de tandenborstel bijv. Zou dit er iets mee te maken kunnen hebben?

  Reageer
  #4

  Dat kan daar zeker mee te maken hebben

  Reageer
  #5

  Ik krijg morgen te horen, wanneer ik langs kan komen of ze eruit te halen. Hopelijk kan dat ook een beetje snel.

  In de tussentijd had ik al wat andere dingen geprobeerd. Zoals tong schrapen etc. maar dan komt er echt niks vanaf. Heb je misschien nog andere tips voor een frisse adem?

   

  Reageer
  #6

  Gorgelen met zoutwater zou je kunnen proberen

  Reageer
  #7

  Bedankt John. Dat ga ik ook eens proberen. Ik zal doorgaan met tong schrapen en mijn tong poetsen. Hopelijk heeft dat effect en wordt het snel minder.

  Reageer
  #8

  Het zou eventueel ook nog schimmel kunnen zijn. Dan zou je iets van miconazol oraal moeten hebben. Denk dat die op recept van de huisarts is te krijgen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bedankt voor de tip. Ga toch nogmaals binnenkort naar de huisarts.

  In de tong zelf is het wit / geel (met licht erop meer richting geel). Het zit links en rechts en loopt helemaal door tot het einde. In het midden is het wel een stuk roder (de kleur die het hoort te zijn). Dus dat is vreemd dat het vooral aan die zijdes zit. Wellicht zegt dat ook nog iets.

  Reageer
  #10

  wellicht een schimmelinfectie

  Reageer
Reageer op: Brok in keel + aanslag tong met slechte geur
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief