Bijten

 • #1

  Hoi John,

  Zie bijgevoegde foto. Komt dit door lip bijten? Vaak doe ik dat onbewust, waardoor ik op verschillende plekken in mijn mond wondjes heb. Als je dat teveel doet kun je er dan littekens aan overhouden?

  Reactie
  #2

  Dat lijkt inderdaad op bijten. En ja er kunnen littekens van overblijven

  Reactie
  #3

  O dat wist ik niet. Dan ga ik erop letten. Dank je! Doet ook echt pijn 😬

  Reactie
  #4

  Hoi John,

  Voor het overgrote deel goed geheeld. Echter nog 2 pijnlijke plekken over. Zeer pijnlijke plekken... eten gaat moeizaam en ook lachen gaat niet omdat het te veel pijn doet. Het is best diep.

  Zit het er verontrustend uit of gewoon nog even geduld hebben? Ik ben bang dat het misschien helemaal ontstoken is. Zoiets als dit heb ik vaker gehad door lip bijten maar dit is de ergste keer. Al heb ik wel het gevoel dat het aan het helen is.

  Reactie
  #5

  Geduld en niet meer bijten

  Reactie
  #6

  Inmiddels alweer een hele tijd genezen. Na jouw bericht was het na enkele dagen weer goed. Klopt het dat dit zweren waren? Ik link ze aan het bijten omdat het precies op die plek is ontstaan zoals je kunt zien. Toch heb ik een beetje in mijn achterhoofd zitten dat ook Syfilis zweren kunnen veroorzaken. Meestal zijn die niet pijnlijk, deze waren het wel heel erg pijnlijk. Bovendien zouden Syfilis zweren uitdrogen en na weken pas weg gaan. Deze zweren zijn echter met de dag kleiner geworden en snel genezen. Kan ik dus concluderen dat deze plekken inderdaad aan het bijten zijn te linken en kan ik het dan achter me laten?

  Ik zie ook een plek naast mijn kies. Als je er met je tong overheen gaat voelt het als een overlappinkje van de huid ofzo. Alsof er een deukje zit en je gaat over naar de nieuwe huid. Heeft vast ook helemaal niks met Syfilis te maken he? Ik begin er een beetje mee door te draaien merk ik ik grijp de gekste dingen aan om te linken naar eventueel Syfilis. Is niet gezond wat ik doe...

  Reactie
  #7

  Dat heeft alles met bijten te maken,

  Reactie
  #8

  En dat omcirkelde gebied op de foto? Kun je daar ook niks bijzonders in zien? Ik moet echt stoppen met mezelf stress bezorgen want daar kan de schimmelinfectie die ik aan mijn penis heb die ik nu behandel ook erger van worden of moeilijker door weg gaan.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Oké twee laatste vraagjes aan je John. Daarna stop ik voor mijn eigen bestwil met mijn mond bekijken want het doet meer kwaad dan dat het goed doet.

  Foto 1: Is dit gewoon een beschadigde smaakpapil? Of iets anders? (Ik ging op internet kijken en kreeg alleen maar dingen over tongkanker dus dat hielp niet echt)

  Foto 2: Deze plek lijkt erg eng. Het zit precies op de plek waar ik gisteren tijdens het eten erg op heb gezogen. Is dit een bloeduitstorting? Het is in ieder geval acuut ontstaan want gisteravond was het er niet en in de nacht na het zuigen was het er. (Voordat ik me straks weer gek ga maken dat het een syfilis plekje is)

  Als dit te lang nog zo doorgaat, zal ik toch eens gaan kijken of er eventueel afspraken bij een psycholoog nodig zijn om te verminderen dat ik zo snel in de stress schiet. Weet jij tot slot of dit soort angststoornissen gemakkelijk zijn weg te werken of duurt dat een hele tijd en heb je geduld nodig? En gaat het überhaupt ooit helemaal weg of heb je geregeld nog terugvallen bij de gemiddelde patiënt?

  Reactie
  #10

  Je schrijft zelf dat het is ontstaan door hard zuigen. Waarom link je het dan aan syfilis? Je hebt het immers zelf veroorzaakt

  Reactie
  #11

  Dat is het probleem. Ik weet het niet 🤷🏻‍♂️ mijn gedachten doen dat onbewust. Ergens weet ik dat het waarschijnlijk van het zuigen is maar dan zegt mijn hoofd ''wat als het toeval is en dat het toch van Syfilis is''. Ik kan daar niks aan doen dat gaat vanzelf. Is heel erg irritant want op het eerste gezicht, als het zo acuut is ontstaan nadat ik dat deed is het logisch dat het daarvan komt. Lijkt alsof mijn gedachten tijdens zo'n stress aanval mij voor de gek houden.

  En dat op mijn tong is ook niks bijzonders aangezien je daar niks over heb gezegd?

  Reactie
  #12

  Je zit te stressen voor niks.
  Als je zo bang bent om syfilis opgelopen te hebben , laat je dan toch gewoon testen

  Reactie
  #13

  Gaat pas na 3 maanden. Is nu pas 1 maand en een aantal dagen geleden. Ik had ook die thuistesten gedaan weet je nog? (Oraal/genitaal/anaal op chlamydia en gonorroe) die ik naar een lab had gestuurd en daar kwam niks uit en hiv had ik geen risico op gelopen. Vóór dat contact was ik al eens clean getest op alles. Dat komt dus neer op dat ik voor maar 1 contact zou testen op alleen maar syfilis. Dat doen ze bij de GGD niet. Ze hadden eerder ook al eens gezegd dat ik me te druk maak en te vaak in korte tijd doe testen. Maar, je hebt gelijk. Ik stress voor niks. Ik ga mijn mond niet zomaar meer bekijken zonder aanleiding en ga het gewoon vergeten..

  Reactie
  #14

  De jongen waarmee ik gemeenschap had had ook maar met 2 andere jongens in zijn hele leven seks gehad en had geen tekenen van syfilis zoals een zweer of uitslag ofzo dus ik draai weer eens door. Ik heb denk ik niet eens een reden om angst te hebben daarvoor.

  Reactie
  #15

  Probeer het dan eens te vergeten

  Reactie
Reageer op: Bijten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief