Slechte adem

 • #1

  Hallo, ik weet niet zeker of ik in het juiste forum onderwerp zit, want het kan onder meerdere onderwerpen vallen. Mijn man is de afgelopen jaren behoorlijk aangekomen en volgens zijn bmi heeft hij zwaar overgewicht/obesitas (hij probeert af te vallen). Echter wat mij opvalt de laatste weken is dat zijn adem ontzettend stinkt. Kan dat te maken hebben met zijn overgewicht? Iets van 8 jaar terug heeft hij een crash dieet gedaan en viel toen heel snel 15 kilo af en kwam toen in een ketose fase? Geloof dat het zo heette en toen stonk zijn adem ook zo enorm. Dat had toen daarmee te maken. Zodra die weer begon te eten was zn slechte adem weg.
  Ik vind het erg moeilijk om dit tegen hem te zeggen, omdat hij al zo onzeker is geworden door zijn overgewicht. Heeft iemand een idee of die slechte adem dus met zijn overgewicht te maken kan hebben? Alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Het zou kunnen. Het zou in ieder geval verstandig zijn om naar de huisarts te gaan

  Reactie
  #3

  Bij afvallen is het belangrijk om de onderliggende insulineresistentie aan te pakken. Dus niet minder eten maar vooral anders eten. Bij elke maaltijd complexe koolhydraten combineren met eiwit, vet en vezels, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Matig met snelle suikers. Geraffineerde suikers zoveel mogelijk vermijden. Vooral ook voldoende groenvoer eten. Liefst ook overdag. Als je het samen doet met een gezonder eetpatroon, is het misschien makkelijker voor hem. Bepaalde voedingssupplementen kunnen meehelpen om de insulinegevoeligheid te verbeteren. Misschien advies bij vragen in de betere vitaminezaak of orthomoleculair therapeut. Lichaamsbeweging vóór het ontbijt zet de vetverbranding aan.

  Reactie
Reageer op: Slechte adem
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief