Koortslip

  • #1

    Hallo. Ik heb momenteel last van een koortslip en de laatste tijd wel vaker. Kan dit veroorzaakt worden door zon en evt slecht eten en alcohol? Of betekent dit dat er iets slechts (een ziekte) achter zit? Want ik voel me gewoon goed en  niet dat ik ziek ben of koorts heb.

     

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Een koortslip is het gevolg van een virusinfectie. Als je eerder een koortslip hebt gehad, kan slecht eten en alcohol wel zorgen dat je weer een nieuwe uitbraak krijgt

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de snelle reactie John!

    Dus vaker een koortslip is dan niet een symptoom van een ziekte oid dat dan je weerstand aantast? Of moet je in dat geval ook andere klachten hebben?

    Reageer
    #4

    Ik ben nu 20, mijn moeder zegt ook dat rond deze leeftijd de uitbraken vaker zijn dan wanneer je ouder bent. Klopt dit?

    Reageer
    #5

    dan zou je ook andere klachten moeten hebben

    Reageer
    #6

    dat kan kloppen

    Reageer
    #7

    Enorm bedankt John, dan hoef ik mij dus geen zorgen te maken over iets dat de koortslippen zou veroorzaken? En klopt het dat zonlicht ook een uitbraak kan brengen?

    Reageer
    #8

    Eigenlijk niet. Het is gewoon het virus dat in je huid aanwezig is en daar ook blijft dat zo nu en dan de kop opsteekt. Niet goed eten, alcohol, weinig slaap kan wel invloed hebben op je afweersysteem, waardoor het virus sneller actief kan worden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bedankt voor uw antwoorden. En wat betreft zonlicht?

    Reageer
    #10

    Dat zal verder geen invloed op hebben

    Reageer
    #11

    Hallo John, sorry voor de vraag.

    Maar vanmiddag ging ik douchen en voordat ik ging douchen heb ik mijn handen nog gewassen. Precies 7 dagen geleden kreeg ik een koortslip en nu is eigenlijk alles zo goed als weg (geen blaasje meer, geen korstje, alleen beetje lichte roodheid). Tijdens het douchen heb ik eerst mijn penis gewassen, en daarna met mijn handen  mijn gezicht gewassen. Vervolgens droog ik altijd na het douchen mijn penis af, echter heb ik toen met de plek op de handdoek die nat was van mijn handen mijn penis een beetje afgedroogd... Ik ben erg bang voor zelfbesmetting van herpes genitalis en vroeg me af of dat ook zo kon:

    Handen in gezicht (wellicht lip geraakt) -> handdoek -> handdoek op penis

    zoals ik al zei is het 7 dagen geleden en ziet mn lip er zoals op bijgevoegde foto uit. Ik waardeer uw hulp enorm!!

    Bijlagen:
    Reageer
    #12

    Dat is toch zeer onwaarschijnlijk

    Reageer
    #13

    Mijn vriend heeft gisteren uit het bierglas van iemand gedronken met een koortslip.. niet handig, ik zag dit en attendeerde mijn vriend hierop. Helaas te laat. De koortslip van de betreffende persoon zit wel in de laatste fase: korst eraf, nog enkel roze vlekje met wat velletjes.

    Nu wil mijn vriend natuurlijk gewoon met mij zoenen en seks hebben, maar dit voelt ergens niet helemaal prettig omdat ik niet weey of et iets bij hem suddert… nou weet ik, dit weet je nooit, maar ik ben een enorme hypochonder ;-). Is deze angst terecht? Of is het koffiedik kijken?

    Reageer
    #14

    Dat is koffiedik kijken

    Reageer
    #15

    Dat dacht ik al. Alles kan dus gewoon tot hij eventueel klachten als tintelingen etc krijgt?

    Reageer
Reageer op: Koortslip


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief