Koortslip onderdrukken

  • #1

    Hallo,

    Ik heb momenteel last van griep en ik heb mijn hele leven al lang last van koortslippen. Nu las ik online dat het slikken van lysine supplementen een goede manier is om dit te voorkomen. Ik heb online een potje met 1000mg lysine pillen gevonden, waarbij ik er 1 per dag hoef te slikken. Is dit een veilige en goede manier om de uitbraak te voorkomen, en is er bij die dosering kans op bijwerkingen? Wat zou u aanraden?

    Reageer
    #2

    de dosering i goed en geeft normaliter geen bijwerkingen

    Reageer
    #3

    Wanneer kan ik concluderen dat het herpes virus niet gaat doordringen? Oftewel: Na hoeveel dagen géén uitbraak te hebben op mijn lip kan ik concluderen dat een kus geven aan mijn vriendin niet schadelijk is. Ik las namelijk dat vlak voor het moment van uitbraak er ook een kans is om iemand te besmetten.

    Reageer
    #4

    als alle symptomen weg zijn

    Reageer
    #5

    Wat bedoelt u precies met symptonen? Ik bedoel voor het moment dat er sprake is van tintelling, rood vlekje en vervolgens de zwelling en het blaasje. Ik ben namelijk erg bang dat nadat ik uitgeziekt ben, ik de tintelling niet zozeer voel en wel gewoon zoen met mijn vriendin, en het vervolgens naar haar overdraag?

     

    Reageer
    #6

    De vorige keer merkte ik vrijdagochtend dat ik ziek was, heb t/m zaterdag in bed gelegen en zondag weer op de been. De maandag merkte ik dat er een koortslip was doorgekomen.

    Reageer
    #7

    Geen blaasjes, geen zweertjes, geen wondjes geen rode vlekken geen tintelingen..... er heel klein risico blijft er altijd, maar dat loopt in feite iedereen wel

    Reageer
    #8

    Blijft lastig dus, want zodra iemand er op gaat letten kan hij natuurlijk een heleboel symptonen voelen die er eigenlijk niet zijn. Heel fijn dat alles

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb een tubetje koortslipcreme aciclovir 50mg van de kruidvat. Kan dit ook preventief werken?

    Reageer
    #10

    Nee, dat werkt niet preventief.

    Reageer
    #11

    Bij gevoeligheid voor  koortslippen goed zorgen voor je hele lichaam. Allereerst voeding. Beter voorzichtig met argininerijke voedingsmiddelen als chocolade en noten. Juist wel lysinerijke voedingsmiddelen eten, zoals gierst en avocado. Suiker en zuivel werken nooit zo gunstig voor je lichaam. Exorfinen in je voeding, zoals in spinazie en zuivel, kunnen ook bron van klachten zijn.

    Daarnaast kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren je hele gezondheid helpen ondersteunen en de kans op een koortslip verkleinen. Onder andere zink en vitamine B en C. Daarnaast kan je nog lysine slikken. Preventief een kleine dosis; bij een uitbraak een grotere dosis, verdeeld over de dag. Let er wel op dat er geen calciumfosfaat in zit want dat kan zorgen voor een tekort aan magnesium. In combinatie met Cats Claw schijnt de werking sterker te zijn.

    Verder natuurlijk zorgen voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Ook voldoende nachtrust en beter geen alcohol. En vaak spelen er onderdrukte emoties een rol bij dit soort klachten; eigenlijk bij alle klachten.

    Reageer
Reageer op: Koortslip onderdrukken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief