Blaar/wondje tong

  • #1

    Hallo,

    Vanmorgen bij het tandenpoetsen merkte ik een blaar op de zijkant van mijn tong en vlakbij een reeds open blaar. Ondertussen is ook de blaar open en zijn het dus 2 wondjes (zie foto). Iemand een idee van wat dit kan komen? Aften zijn het alleszins niet.

    Ik heb wel vaker last gehad van wondjes op de zijkant van mijn tong maar meestal langs de andere kant. Tenzij ik met bvb. eludril mijn mond spoel geneest dit niet altijd spontaan. Ik ging er vanuit dat dit door het schuren van mijn tong tegen mijn tanden was. Blaartjes heb ik echter nooit gezien. Indien het door hetzelfde veroorzaakt wordt heb ik vanmorgen dan toevallig voor het eerst gezien dat het begint met een blaar.

    Kan tandenknarsen een oorzaak zijn? Droge mond 's nachts? Zo raar dat er een blaartje op komt.

    Groeten.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    zou kunnen. Moeilijk te zeggen. Ik zou je wel aanraden om toch even langs te gaan bij de huisarts.

    Reageer
    #3

    'k Heb dit in het verleden al gemeld bij de huisarts. Volgens hem zou de wonde op de tong komen door het schuren tegen tanden.

    Toen wist ik wel nog niet dat het eerst een blaar is. Ik spoel nu 2 dagen met eludril. De wonden genezen van binnenuit maar zijn wel groter geworden (zie foto). In het midden van de wonde staat er dus opnieuw vel op.

    Ik denk dat het zou kunnen komen doordat ik mijn tong sterk tegen mijn gehemelte druk (door stress) en mijn mond soms kurkdroog is 's nachts (neus verstopt) en dat mijn tong gewoonweg aan mijn gehemelte plakt en er door het lostrekken een blaar op komt. Plausibel?

    Dinsdag in ieder geval naar de tandarts.

    Bijlagen:
    Reageer
    #4

    Dat zou je toch wel heel hard aan je tong moeten trekken.....echt plausibel vind ik het niet...

    Reageer
    #5

    Mja de tandarts kon het ook niet zeggen. Die blaren heb ik niet meer gehad sinds ik gestopt ben met eludril. Ik heb wel nog wondjes gehad (zie foto), zeg maar wonden. Het is nog altijd niet duidelijk van wat dit komt. Iemand een idee?

    Bijlagen:
    Reageer
    #6

    Is er uiteindelijk nog bekend geworden waar de wondjes vandaan komen?

    Reageer
    #7

    Is er idd meer bekent? Ik heb volgens mij het zelfde en maak me er best wel druk om

    Bijlagen:
    Reageer
    #8

    hallo. LekensB

    ik heb nu sinds drie dagen precies als jou twee blaren op zijkant van mijn tong.

    Ben naar se arts geweest . Ze weten het niet.

    Ben jij er achter gekomen wat dit is?

    of iemand anders?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    DJ, aan je foto te zien heb je ook aanslag op je tong?

    Reageer
    #10

    Geen aanslag allen twee blaren aan zij kanten doen geen pijn.

    Reageer
    #11

    Weet iemand Iets over blaar op je tong

    Bijlagen:
    Reageer
    #12

    Ik ook, al 22 weken een wondje onder mijn tong ontstaan door erop te bijten in mijn slaap en door de verdikking ook nog tijdens het eten. Prikt wanneer er gekruid voedsel tegenaan komt. Erg irritant.

    Reageer
    #13

    Ik heb symmetrische blaren aan de zijkanten van mijn tong en het lijkt alsof er plakjes van mijn tong zijn afgesneden. HA stelde landkaarttong vast. Verlichtende gel voorgeschreven gekregen, het ging uiteindelijk vanzelf weg. Oorzaken zijn onzeker maar vermoedelijk vitaminentekort.

    Reageer
Reageer op: Blaar/wondje tong


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief